G-E0EWZBLP0V
субота , 27 априла 2024
Home / SRBIJA / Sve što treba da znate o izvršiteljima, a niko vam nije rekao, ZASTITITE SE OD JAVNIH LOPOVA, JAVI TE NAM SVE VASE PROBLEME sa izvrsiteljima FELJTON.rs

Sve što treba da znate o izvršiteljima, a niko vam nije rekao, ZASTITITE SE OD JAVNIH LOPOVA, JAVI TE NAM SVE VASE PROBLEME sa izvrsiteljima FELJTON.rs

FELJTON.rs

06.05 2021

JAVITE NAM SVE VASE PROBLEME O JAVNIM IZVRSITELJIMA I POSALJITE NAM DOKUMENTACIJU I MI CEMO RADO OBJAVITI NA SVIM MEDIJIMA. feljton.rs@gmail.com

FELJTON.rs

Prethodnih dana i meseci svakodnevno slušamo vesti kako su izvršitelji nekome nešto oduzeli, a često i kako su se građani organizovali u odbrani nečije imovine. Primetili smo da građani, koji nisu imali prilike da se direktno susretnu sa izvršiteljima, često nisu dovoljno upućeni oko osnovnih pojmova, a važno je da budu, kako ne bi i sami dospeli u situaciju da im izvršitelj pokuca na vrata. 

Za čitaoce Nove ekonomije u ovom tekstu objašnjavamo osnovne pojmove vezane za proces izvršenja, zakon o izvršenju, kao i primedbe na zakon i rad samih izvršitelja sa kojima se susrećemo svaki dan. 

Privatni javni izvršitelji

Osnovani su donošenjem novog zakona o izvršenju i obezbeđenju 2011. godine. Na ovaj način se omogućilo da se formiraju privatne kancelarije, koje su neka vrsta privatnih preduzetnika. Oni dobijaju od strane države licencu da sprovode sudske presude i slične isprave, koje je zakon odredio. Tako izvršitelj koji ima licencu osniva svoju kancelariju i dobija naziv PR javni izvršitelj. 

izvrsitelji%201

Kancelarija se vodi na ime i prezime izvršitelja, a u okviru nje mogu raditi zaposleni, koji su deo kancelarije i sprovode odluke u ime izvršitelja. Njima su dodeljena i određena ovlašćenja koja imaju u postupku, a uvedeni su, kako je tada objašnjavano, da bi se rasteretili sudski izvršitelji i postigla brža i efikasnija naplata potraživanja i sprovođenje presuda. Kontrolu nad radom javnih izvršitelja vrše sudovi u postupku po pravnim lekovima, Ministarstvo pravde i Komora javnih izvršitelja.

PROČITAJTE JOŠ:

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Izvršni poverilac

Izvršni poverilac je strana u postupku, koja potražuje nešto ili za čiji interes se sprovodi izvršenje po sudskoj presudi ili verodostojnoj ispravi. Ukoliko primera radi, građanin duguje za struju ili komunalije, poverilac u tom postupku je Elektrodistribucija ili druga institucija, koja angažuje izvršitelja da naplati potraživanje.

Izvršni dužnik

Izvršni dužnik ili dužnik je strana u postupku od koje se nešto naplaćuje ili potražuje. U istom primeru oko duga za struju ili komunalije – dužnik je građanin od koga se naplaćuje dug prinudnim putem. Dužnik mogu, na primer, biti i institucije ili kompanije koje svojim radnicima ne isplate platu ili slično dugovanje pa se onda sredstva potražuju od njih. 

izvrsitelji%206

Treće lice

Treće lice u postupku je svako ko se oglasi da ima neki interes u postupku izvršenja, a nije poverilac ili dužnik. Ovo se radi podnošenjem prigovora trećeg lica u postupku. Ovo je često u javnosti i od strane kritičara zakona napadana kategorija, zbog nedovoljne regulisanosti, pa tako prigovor trećeg lica ne odlaže sprovođenje izvršenja, iako se u praksi često njemu nanosi najveća šteta. 

Ovde možemo navesti jedan primer građanke koja se iseljava iz legalno kupljenog stana, zbog spora prethodnog vlasnika i investitora. 

Tatjana Aničić je svoj stan kupila i platila 2007. godine. Dužnik u ovom procesu je investitor, a poverilac je prethodni vlasnik njenog stana, koji je tužio investitora za neisplaćena potraživanja, a sud je onda doneo odluku da se stan vrati prethodnom vlasniku. Potpuno je ignorisana činjenica da je stan kasnije uredno otkupila Tatjana, što se i navodi u ugovoru između njih troje, koji je overen pred sudom. Tako izvršna isprava glasi da se dužnik – investitor, iseli i preda nekretninu prethodnom vlasniku – poveriocu, a zapravo se u praksi najveća šteta nanosi Tatjani koja se iseljava, iako uopšte nije obuhvaćena tom presudom. Evo šta Tatjana Aničić o ovom slučaju kaže za Novu ekonomiju:
„Ja 2007. godine kupujem taj stan na osnovu ugovora o razmeni, gde smo svi zajedno potpisali ugovor overen pred sudom, po kome prvi vlasnik mog stana vraća u vlasništvo investitoru stan, koji ja naknadno kupujem, znači nakon njihovog ugovora, ja kupujem stan. U ugovoru se navodi da investitor treba prethodnom vlasniku da preda neki treći stan ili novac ukoliko se ne izvrše obaveze. Nakon što ovo nije urađeno prethodni vlasnik stana je tražio da mu se vrati stan, koji sam ja kupila, iako je jasno navedeno u ugovoru, da će se potraživanje naplaćivati na drugom objektu ili novčano. Prethodni vlasnik traži od investitora da se iseli iz mog stana i dobija presudu. On traži da se iseli investitor, a ne ja. Ovo je protivno presudi Apelacije, koja ruši prvu presudu i kaže da ja moram da se uključim u ovu parnicu, kako bi se videlo da li sam stan kupila pre ili nakon pokretanja parnice.“

izvrsitelj%203

I pored odluke Apelacije, Tatjana i dalje nije u mogućnosti da ostvari pravdu i čeka da se reši njen prigovor trećeg lica, koji ne odlaže izvršenje, pa tako postoji opasnost da pravdu zadovolji tek nakon što je izbace iz svog doma. 

Verodostojna isprava

Ovo je jedan od najvažnijih pojmova o kom bi trebalo nešto da zna svaki građanin Srbije. Ovo iz razloga, jer izvršitelji izvršavaju na osnovu verodostojne isprave sve takozvane komunalne predmete. U ovim predmetima ne postoji sudski proces ili sudska odluka, a verodostojna isprava je onaj dokument koji izvršitelj dobija od institucije koja ga angažuje. 

Primera radi, ako ste dužni za Infostan ili struju, verodostojna isprava se uzima od Infostana ili Elektrodistribucije i na osnovu toga se sprovodi izvršenje. Dakle nema sudskog procesa, pravosnažne presude, izvođenja dokaza niti bilo čega sličnog, što postoji u standardnom sudskom procesu. 

Na osnovu podataka iz Komore izvršitelja vidi se da največi broj izvršenja u 2017. godini upravo rađeno na osnovu verodostojne isprave. Kritičari ovakvog rešenja upravo navode da ovakav proces nije dobar, jer kontrolu i ispravnost ove dokumentacije radi sam izvršitelj, a na osnovu toga odlučuje ima li elemenata da se izvršenje sprovede. Kritika je u tome što izvršitelj kao vlasnik firme, uvek ima interes da se sprovede izvršenje, a to je u direktnoj korelaciji sa zaradom koju će ostvariti, jer ima nadoknadu/nagradu od svakog sprovedenog izvršenja. Tako u situaciji koja je sporna izvršitelj uvek ima interes da prevagne na stranu gde će odlučiti da se izvršenje sprovede.  

Izvršenje na nekretninama

Izvršenje na nekretninama je nešto zbog čega najčešće čitamo o izvršiteljima u medijima. Na nepokretnosti se između ostalog izvršava u situacijama kada dužnik nije u mogućnosti da plati novčano potraživanje, pa se onda izvršenje sprovodi na stanu ili kući. 

Povodom šest godina rada Komore izvršitelja, ova institucija je u Medija centru imala konferenciju za štampu na kojoj su učesnicima podeljeni materijali vezani za rad izvršitelja. Tu se navodi da su u 2017. godini izvršenja na nepokretnostima iznosila svega 1% i da je takvih slučajeva u navedenoj godini bilo 3.736. 

Zbog izvršenja na nepokretnosti prethodnih godina oformile su se i pojedine aktivističke organizacije, poput Združene akcije Krov nad glavom i Kolektivne odbrane stanara, koje u javnosti, a i na terenu brane porodice od oduzimanja doma zbog dugova. Ovim aktivnostima se bavi i Organizacija potrošača Efektiva, koja je zajedno za Krovom nad glavom, predala svoj predlog za izmenu zakona u kome se, između ostalog, traži da se pravo na dom zaštiti zakonom i zabrani prodaja jedinog doma dužnika zbog naplate dugova. 

Primedba Krova nad glavom, na navedenoj konferenciji za medije je upravo bila ta da se, na osnovu statistike koje je Komora dala, u proseku oduzme 10 domova dnevno, svaki dan u Srbiji. 

Da su građani Srbije prezaduženi, govori i podatak da je od  početka rada javnih izvršitelja postupano u ukupno 2.873.514 predmeta. 

izvrsitelj%204

Načelo srazmere

Načelo srazmere je još jedan sporan detalj, za koga kritičari zakona, kao i za prava trećih lica navode da nije dovoljno regulisano i da daje prevelika ovlašćenja izvršiteljima.
U Zakonu o izvršenju i obezbeđenju se navodi sledeće: 
„Javni izvršitelj dužan je da prilikom izbora sredstva i predmeta izvršenja radi namirenja novčanog potraživanja vodi računa o srazmeri između visine obaveze izvršnog dužnika i sredstva i vrednosti predmeta izvršenja.“ 
Kao i da teža disciplinska povreda jeste:
„određivanje, menjanje ili dodavanje sredstava i predmeta izvršenja kojim je ozbiljno narušeno načelo srazmere“. 
Ovo su jedina dva puta gde se načelo srazmere spominje u zakonu, ali nemamo detaljniju regulisanost oko ovog pojma. 

U praksi često nailazimo na slučajeve gde ovo načelo ne može da se objasni, pa tako imamo primer Branke Havatmi, penzionerke iz Beograda čiji je stan na Dorćolu procenjen na 90.000 evra, a prodat je zbog duga od 6500 evra. Branka primera radi, ima legalna primanja – penziju, pa ostaje nejasno zašto se na taj način nije naplatilo potraživanje, kao i šta je srazmera u slučaju gde se zbog duga od 6500 prodaje nešto što vredi 90.000. Naročito je problematično što je njen stan na licitaciji prodat za 26.000 evra, jer je to najviša postignuta cena, koju je neko hteo da plati. 

Iz Komore izvršitelja često navode da oni postupaju samo po odlukama suda, ali kao što možemo videti iz zakona, isključivo se navodi da je izvršitelj taj koji mora voditi računa o načelu srazmere, a u tom članu se sud nigde ne spominje. 

Troškovi izvršenja

Još jedan od spornih detalja i često komentarisanih u javnosti. U troškove izvršenja ulaze svi oni troškovi koji se u postupku izvršenja naprave, primera radi, zbog prikupljanja podataka o dužniku, poput imovinskog stanja ili prebivališta. Iz udruženja Efektiva navode da je „pumpanje troškova“ nešto sa čime se često susreću u praksi. Pitali smo Dejana Gavrilovića iz navedene organizacije da nam to pojasni, evo primera koje nam je on dao iz prakse:
Imao sam slučaj da je izvršitelj 10 puta slao dokument na adresu, recimo broj je bio 97ž, a on je slao na 97z i onda je jedanaesti put poslao na 97z i fakturisao svih 11 puta. Imamo i primer kada je u pitanju penzioner i izvršitelj ima sve podatke, a traži proveru od MUP-a, adresu prebivališta, pa onda i to naplati, iako je već imao sve podatke od poverioca, recimo penzioni ček ili sličan dokument. Znači ovde izvršitelj proverava u MUP-u adresu i to naplaćuje, a već ima sve podatke.“

Izvrsitelji%205

Organizacija Krov nad glavom je zbog jedne situacije oko troškova pisala i Ministarstvu pravde i Komori izvršitelja i tražila da se podaci vezani za troškove u slučaju Dobrile Petrović iseljene sa Vračara, javno objave zbog načela transparentnosti. 

Privatna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević je u tom predmetu fakturisala 11.000 evra troškova i sada se Dobrili skida 2/3 penzije, kako bi je ovi troškovi naplatili. Proverom na sajtu suda se može videti da su troškovi ovog izvršenja bili 1.300.000 dinara, ali specifikacija troškova nikada nije dostavljena dužniku, a Dobrila tvrdi da su joj u kancelariji izvršiteljke rekli kako nisu dužni da joj dostave troškovnik.

Zbog ovog slučaja Krov nad glavom je izvršiteljki poslao i zahtev na osnovu dostupnosti informacija od javnog značaja u kome su tražili da se organizaciji dostavi specifikacija troškova iz Dobrilinog predmeta. 

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/novaekonomija)

About feljton

51 comments

  1. Pingback: BRAVO, KOLEGE: Novinari otišli s Vučićevog govora o medijima! UZ POVIKE VRATI NARODNI NOVAC | FELJTON.rs

  2. Pingback: Kad građani demantuju da su nemoćni! U SRBIJI JE LEGALIZOVAN ZLOCIN, A KAZNA AMNESTIRANA | FELJTON.rs

  3. Pingback: SUTRA 11.05 2021 NASTAVAK SUDJENJA ALEKSANDRU RADOVICU! ZA UBISTVO SVOG EGZEKUTORA I LOPOVA! Predraga Kostica | FELJTON.rs

  4. Pingback: Saša Vujisić, bivši pripadnik Vojnoobaveštajne agencije (VOA) koji je u bekstvu pod optužbama da je štitio optuženog narko-bosa Predraga Koluviju | FELJTON.rs

  5. Pingback: DANAS 11.05 2021 NASTAVAK SUDJENJA ALEKSANDRU RADOVICU! ZA UBISTVO SVOG EGZEKUTORA I LOPOVA! Predraga Kostica | FELJTON.rs

  6. Pingback: VATROGASCI SPASILI I DVOJE DECE! Brzom intervencijom u zapaljenom stanu IZBEGNUTA VELIKA TRAGEDIJA/VIDEO/ | FELJTON.rs

  7. Pingback: ODSEČENA GLAVA JE GLAVA MOG SUPRUGA! Jezivo svedočenje Goksijeve žene posle identifikacije raskomadanog tela! ČITAJTE U FELJTON.rs | FELJTON.rs

  8. Pingback: HAMAS PRETI DA ĆE UNIŠTITI TEL AVIV: Prvi snimci razorenih objekata u gradu, Gvozdena kupola presreće na desetine raketa! VIDEO | FELJTON.rs

  9. Pingback: DOKTOR KON RATOVAO SA RATKOM MLADIĆEM: Neprekidno sam bio na linijama fronta! SAVETOVAO GENERALA HEMIJSKA EGZEKUCIJA NAJ SIGURNIJA! | FELJTON.rs

  10. Pingback: PRONAĐEN I DNK LAZARA VUKIĆEVIĆA U KUĆI STRAVE VELJE NEVOLJE? Belivuk bio u paranoji da ga navijač prati i da dojavljuje kretanje! | FELJTON.rs

  11. Pingback: OBRAČUN! KUSTURICA: Tadić i Šutanovac su UNIŠTILI VOJSKU sbog sopstvenog interesa! ŠUTANOVAC: Promeniće mišljenje kao što je promenio ime | FELJTON.rs

  12. Pingback: POČINJE ISPLATA PRVIH 30 EVRA: Novac neće svima danas leći na račun, evo kada možete da očekujete pare IMATE JOŠ 3 DANA ZA PRIJAVU | FELJTON.rs

  13. Pingback: NA DAN SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG DEŠAVAJU SE ČUDA: Ako želite da vas sreća prati, sutra obavezno uradite OVO! | FELJTON.rs

  14. Pingback: DOKUMENT KOJI NE MOŽE BITI FALSIFIKOVAN, A POTREBAN VAM JE ZA PUTOVANJA! Digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji od danas na e-Upravi! | FELJTON.rs

  15. Pingback: ĐILASOV OBOŽAVALAC PRETIO VLADIMIRU ORLIĆU VEŠANJEM! A DJILASU SKANDIRAO DO POBEDE CARE! Foto | FELJTON.rs

  16. Pingback: EKSKLUZIVNO! DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Arkan se PREVRĆE U GROBU jer su mu deca u SVAĐI! CECA SE VIŠE NEĆE UDAVATI! Da je Željko živ, Anastasija i Veljko bi i danas… | FELJTON.rs

  17. Pingback: A ZASTAVE “VELIKE ALBANIJE” I SRBI FAŠISTI? Đilasova Rada oduševljena što je šiptarska lobistkinja Dua Lipa dobila BRIT nagradu! | FELJTON.rs

  18. Pingback: IGOR JURIC OZBILJNO ZLOUPOTREBLJAVA JAVNOST! I ZA TO PRAVI I UCI SVOJU VOJSKU mlade ljude i osetljive i najivne zene | FELJTON.rs

  19. Pingback: Marković: Nemam veze sa snimcima nagih maloletnica, MARINIKA MI SVE NAMESTA, IMAM UNUKE I TAKVE STVARI NE BI RADIO NIKADA! JA SAM DOMACIN! | FELJTON.rs

  20. Pingback: KAKO PROVERITI DA LI JE UPLAĆENO 30 EVRA? Evo od kog faktora zavisi redosled isplate! | FELJTON.rs

  21. Pingback: ZNA SE KO JE NALOGODOVAC I IZVRŠILAC LIKVIDACIJE LJUBOMIRA MARKOVIĆA KIĆE! Kraj istrage ubistva vođe Alkatraza biće IZNENAĐENJE | FELJTON.rs

  22. Pingback: ŠOK DETALJI PLJAČKE POŠTE KOD KRAGUJEVCA! Lopovi ispraznili sef pa prestravljenom radniku bacili svežanj novčanica: MI ČASTIMO! | FELJTON.rs

  23. Pingback: OVAKO JE SVE POČELO Istorijat Gaze pre nego što je HAMAS zavladao i pretvorio naselje u RAKETNU BAZU! | FELJTON.rs

  24. Pingback: TRUDNA BOJANA RISTIVOJEVIĆ! Voditeljka podelila srećne vesti: Beba stiže u OKTOBRU! | FELJTON.rs

  25. Pingback: AU, MAJSTORE, ŠTA LI SI TI ZGREŠIO?! Prolaznici u čudu gledaju ovaj automobil u Batajnici! /FOTO/ | FELJTON.rs

  26. Pingback: ANTIBIOTICI LJUDIMA IZAZIVALI DIJAREJE, ALI I KLOSTRIDIJU KOJA UBIJA: SRPSKIM POLITICARIMA CURILO NIZ NOGE DOK SU TRCALI U WC! | FELJTON.rs

  27. Pingback: Palmina socijalna radnica primorana da ugrozi svoje dete, radi opstanka na svom polozaju! | FELJTON.rs

  28. Pingback: NAKON JAVNE PREVARE! Ivana napustila njihov zajednički stan, otkriveno gde je otišla, a potez koji planira da uradi šokirao celu porodicu?! | FELJTON.rs

  29. Pingback: UŽIVO! Vučić: Želim da ljudi čuju sa čime se suočavam – Zašto je Danilo meta, a pre toga je bio Andrej? | FELJTON.rs

  30. Pingback: O Zviceru i „ćevapima“: Vučićev morbidni šou na TV Prva,KO JE NARUCIO CEVAPE,PALILI SU MASINU I MLELI LJUTSKA TELA I SLALI KAO CEVAPE! | FELJTON.rs

  31. Pingback: HOROSKOP ZA SUBOTU 15. MAJ: Ovnovi će biti stabilnog zdravlja, a OVAJ ZNAK neće biti raspoložen ni za kakvo obavezivanje! | FELJTON.rs

  32. Pingback: Tužilaštvo u Kraljevu demantovalo Mariniku Tepić, Marinika ne govori istinu nije dobila obecanja, dokazi slabi i nisu prihvaceni | FELJTON.rs

  33. Pingback: „Tabloidi su mi nacrtali metu na čelu zbog slike sa Đilasom”MOJ DZIHAD JESTE UVEK BIO PROTIV SRBA, I SVAKOG KO NEVOLI MUSLIMANA! allahu ekber | FELJTON.rs

  34. Pingback: IZRAEL UNIŠTIO SEDIŠTE AP I AL DŽAZIRE U GAZI: Vlasnik zgrade od 12 spratova pre napada pričao sa IDF pred kamerama, ali uzalud! | FELJTON.rs

  35. Pingback: Pisanje FELJTON.rs! o samoubistvu radnika NIS izazvalo pravu medijsku buru u Srbiji: Otac četvoro dece se ubio iz očaja, a ne iz besa! | FELJTON.rs

  36. Pingback: “Privođenje antivaksera neće nikog naterati da se vakciniše”DEMOKRATIJA JE KAD SVAKO MOZE DA KAZE STA MISLI! | FELJTON.rs

  37. Pingback: ZVICER BIO LJUDOŽDER: Pekao ćevape koji su stizali iz Srbije na roštilju pekao, jeo sa prijateljima SA SENFOM I PUNO LUKA | FELJTON.rs

  38. Pingback: INSISTIRALI SU DA U DOKUMENT UPIŠU NEPOSTOJEĆE GRANICE! Vučić iz Brisela: Nisam dao da gaze po interesima Srbije! | FELJTON.rs

  39. Pingback: Igor Jurić – Pedofile na pozicijama službe drže „po fiokama“JA CU IH ISTERATI NAPOLJE, SAMO MI TREBA DOBRA VOLJA I POMOC POLICIJE! | FELJTON.rs

  40. Pingback: “UBIĆU TE KAO TIJANU” Beograđanin sa lažnog Fejsbuk profila slao JEZIVE PORUKE i pretnje ćerki Igora Jurića | FELJTON.rs

  41. Pingback: PRIVEDEN Igor Jurić I NALAZI SE U(UKP-u) na saslušanju KAKO SAZNAJE FELJTON.rs MOGUCE DA SE PROVERAVAJU DONACIJE KOJE LEZU NA RACUN, A NEMA IM TRAGA | FELJTON.rs

  42. Pingback: Odbili su ih za 30 evra: Poštovani, ne ispunjavate uslove, redakciji FELJTON.rs javilo se dosta ostecenih za 30e | FELJTON.rs

  43. Pingback: Registracija: Izmena odredbe u vezi izduvnih gasova! VOZACI PRIPREMITE + PAR STOTINA EVRA ZA NOVU REGISTRACIJU! citajte u FELJTON.rs | FELJTON.rs

  44. Pingback: POKOSIO DEVOJČICU (14) NA PEŠAČKOM PRELAZU, PA POBEGAO SA MESTA NESREĆE! Policija brzo uhapsila vozača automobila! | FELJTON.rs

  45. Pingback: UZIMALI HILJADE EVRA DA BI LJUDIMA NAŠLI ZAPOSLENJE! Uhapšeni prevaranti, nasamarili na desetine osoba, ZARADILI oko 50.000 EVRA! | FELJTON.rs

  46. Pingback: UZAS SRPKINJE KAO PROSTITUTKE U ROTERDAMU! HURRICANE NAJGORI NASTUP NA EVROVIZIJI! Ovo je nastup za SPUSTANJE GLAVE OD SRAMOTE! /VIDEO/ | FELJTON.rs

  47. Pingback: (VIDEO) NATO HELIKOPTER SE ZAKUCAO U DALEKOVOD NA VEŽBI U SLOVENIJI! POLA DEŽELE BEZ STRUJE! Da nije tragično, bilo bi… | FELJTON.rs

  48. Pingback: učiću prišao čovek sa suzama u očima: Stani, nemoj da plačeš, odmah mi zovite Bajatovića, trčite! (VIDEO) OVAKO SE POMAZE SVOM NARODU! | FELJTON.rs

  49. Pingback: Kako zaposleni u Srbiji mogu da usklade rad i roditeljstvo! PAKAO TEK POCINJE | FELJTON.rs

  50. Pingback: Vuletić objavio dokumenta o Vučićevićevim nekretninama! VUCICEVA PODKUZNA MUVA, POSEDUJE DESETINE MILIONA EURA | FELJTON.rs

  51. Pingback: Stefanovića smenjuju stranačke kolege, a on krivi medije! KOLEGE GA RAZOTKRILE | FELJTON.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 6

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)