G-E0EWZBLP0V
четвртак , 28 марта 2024
Home / DRUŠTVO / BRAVO, KOLEGE: Novinari otišli s Vučićevog govora o medijima! UZ POVIKE VRATI NARODNI NOVAC

BRAVO, KOLEGE: Novinari otišli s Vučićevog govora o medijima! UZ POVIKE VRATI NARODNI NOVAC

FELJTON.rs

10.05 2021

Novinari nekoliko redakcija napustili su danas iz protesta regionalni medijski skup u Beogradu, u trenutku kada se sudionicima počeo obraćati predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, javlja Autonomija.

Skup su napustili novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), KRIK-a, BIRN-a, Magločistača iz Subotice i Centra za istraživačko novinarstvo iz Crne Gore, kao i još pojedine kolege.

Direktor CINS-a Branko Čečen rekao je da se odlučio na taj protestni korak jer je Vučić propustio priliku da započne pravi dijalog s medijima i novinarima, kao i njegovi suradnici, koji su se još gore ponašali prema našoj profesiji.

“Za mene bi bilo lično ponižavajuće da sedim na ovoj konferenciji i da, sa čovekom koji je pokazao da mu ni malo nije stalo do slobode medija, razgovaram o slobodi medija. Još mi je manje stalo do toga da slušam od njega o kvalitetu medija i o kvalitetu novinarskog rada u ovoj zemlji. Niti je stručan za to niti je posle svega što je radio u tom pogledu čovek koji ima pravo da o tome govori”, rekao je Čečen agenciji Beta.

Nakon Vučićevog obraćanja, Oliver Vujović, generalni tajnik Medijske organizacije za jugoistočnu Europu (SEEMO) koja je organizator konferencije, priopćio je prisutnima da će Vučić odgovarati samo na pitanja stranih novinara.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić pristao je odgovarati samo na pitanja inozemnih novinara (FOTO: Hina)

NE PROPUSTITE

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Predsjednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović otkazao je danas iz protesta sudjelovanje na regionalnoj medijskoj konferenciji u Beogradu i naveo da to čini iz razloga što je najavljeno da će je otvoriti predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, za koga je rekao da je ”provereni neprijatelj medijskih sloboda”.

“Medijski skup koji otvara Aleksandar Vučić, provereni neprijatelj medijskih sloboda, za mene ne samo da nije relevantan nego ga smatram šamarom svim onim novinarima koji su žrtve političkog nasilja vlasti koje on personifikuje”, naveo je Sejdinović u otvorenom pismu upućenom generalnom tajniku medijske organizacije SEEMO Oliveru Vujoviću.

On je podsjetio da je Aleksandar Vučić bio ministar informiranja u “zločinačkoj Miloševićevoj vlasti” i da je jedan od autora i onaj koji je provodio drakonski Zakon o informisanju, koji je gasio medije u Srbiji i uništavao novinarske živote, a za njegovog mandata na mjestu ministra informiranja ubijen je i novinar Slavko Ćuruvija.

Danas i sutra u Beogradu se, naime, održava regionalni medijski skup “Mediji u Evropi: Spremni za krizno izveštavanje?”.

Obraćanje Nedima Sejdinovića organizatoru konferencije

Navedimo i da je kolega Nedim Sejdinović ranije uputio obavijest o razlozima zašto ne želi sudjelovati na spomenutom skupu. Njegovo obraćanje pročitajte u nastavku:

„Poštovani gospodine Vujoviću,

Srdačno se zahvaljujem na pozivu na medijski skup koji se, u vašoj organizaciji, danas i sutra održava u Beogradu, ali nažalost ja neću moći da mu prisustvujem.

Nedim Sejdinović
Sejdinović – „Vučić je provereni neprijatelj medijskih sloboda“ (FOTO: Lupigina Arhiva)

SLEDECA VEST

Sve što treba da znate o izvršiteljima, a niko vam nije rekao, ZASTITITE SE OD JAVNIH LOPOVA, JAVI TE NAM SVE VASE PROBLEME sa izvrsiteljima FELJTON.rs

SLEDECA VEST

NOVI DOKAZI ISPLIVALI-DRAGAN DJURIC “ZA 4 GODINA NA SLOBODI”! NA PONOVNOM SUDJENJU KAZNA CE BITI 10 GODINA!

Medijski skup koji otvara Aleksandar Vučić, provereni neprijatelj medijskih sloboda, za mene ne samo da nije relevantan nego ga smatram šamarom svim onim novinarima koji su žrtve političkog nasilja vlasti koje on personifikuje.

Podsećam da Vučićeva Vlada vrši užasan, konstantan pritisak na medijske slobode, te da su zbog toga mnoge naše kolege sprečene da profesionalno obavljaju svoj posao, a da su neki od njih doživeli i razne vrste poniženja, pa i torture. Mnogi novinari u Srbiji ostaju bez posla, i to samo zbog toga što su posvećeni novinarstvu i medijskim slobodama.

Podsećam takođe da je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja u zločinačkoj Miloševićevoj vlasti i da je jedan od autora i onaj koji je sprovodio drakonski zakon o informisanju koji je gasio medije u Srbiji i uništavao novinarske živote. Za vreme njegovog ministrovanja ubijen je i novinar Slavko Ćuruvija.

O veoma lošem stanju medijskih sloboda u Srbiji možete da se uputite ne samo iz brojnih istraživanja već i iz Izveštaja EK o napretku Srbije za 2016. godinu.

U nadi da će neki vaši budući skupovi imati više obzira prema našim kolegama, srdačno vas pozdravljam!“

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/lupiga)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

26 − = 20

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)