G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / DRUŠTVO / U SRBIJI pijace 2 do 3 pota skuplje od marketa, lidla i univera- KOGA PIJACARI PRAVE BUDALOM, ROBU KUPUJU U LIDLU I PRODAJU NA PIJACAMA CAK 2-3 PUTA SKUPLJE

U SRBIJI pijace 2 do 3 pota skuplje od marketa, lidla i univera- KOGA PIJACARI PRAVE BUDALOM, ROBU KUPUJU U LIDLU I PRODAJU NA PIJACAMA CAK 2-3 PUTA SKUPLJE

FELJTON.rs
12.01.2022.

Pijacari glavna im nabavka u lidlu univeru maksiju itd, kupuju voce povrce piletinu jaja slatkise i ostalo i to sve duplo prodaju na tezgama Novosatskih i Beogradskih pijaca pod izgovorom da je roba uvozna iz Madjarske Austrije prave budale od nas, Voće i povrće u supermarketima jeftinije je duplo nego na zelenim pijacama u većim gradovima, piše FELJTON.rs. primer

krompri pijaca 90, univer 35 din, –

pusla zeleni pijaca 120din, univer 60din

kafa 200 grama pijaca 230-250 univer-lidl 150-160 i svaki drugi proizvod i do tri puta skuplji na pijaci mandarine narandje pijaca futoska 220 din, lidl 65 din..

Футошка пијаца - TONS

cene koje su slicne marketima a opet skuplje od univera i lidla su kvantaške pijace koje nisu baš tako blizu, pa uglavnom nisu izbor za svakodnevnu kupovinu.Dakle, zelena pijaca već dugi niz godina nije ono što je bila.

Uhapšeni lopovi iz Prištine! Džeparili na pijaci u Novom Pazaru

BAHATI BRANKO ZIGIC Trener Proletera! Izazvao saobracajnu nesrecu i pobegao sa lica mesta

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Istraživanje FELJTON.rs je pokazalo da je najveća razlika u ceni između voća i povrća na pijaci i u prodavnicama u Novom Sadu i Beogradu čak duplo, dok je najmanja u Nišu gde je pijaca skuplja svega 10 odsto.

Povrće u supermarketima jeftinije je 10-50 odsto nego na pijaci, a Vera Vida iz Centra potrošača Srbije kaže za FELJTON.rs da je takav odnos cena pokazala i njihova analiza koja se radi na nedeljnom nivou.

U velikim prodavnicama se roba nabavlja u velikim količinama, zbog čega je nabavna cena u startu manja jer se obično dobije popust na količinu.

Druga stvar je ta što trgovci na voće i povrće ne stavljaju velike marže jer je reč o robi koja je lako kvarljiva, ne može dugo da stoji i njihov cilj je da je što pre prodaju, objašnjava Vida.

Velike trgovine robu često nabavljaju i direktno od proizvođača. S druge strane, na pijaci pravih proizvođača ima toliko da možete da ih nabrojite na prste jedne ruke, uglavnom su to nakupci i preprodavci koji dižu cene.  Ono zbog čega građani danas idu češće na pijacu su sirevi i mlečni proizvodi, kaže Vida.

Pravilo da cene zavise od sredine i standarda ljudi koji žive u tom gradu, u Srbiji ne važi. Beogradska zelena pijaca jeste najskuplja, ali prosečna plata u prestonici je daleko viša nego u bilo kom gradu u zemlji.

PZP: Krivična prijava protiv odgovornih u "Tržnici" zbog namere da  "špijuniraju" građane | Novosadski informativni portal 021

Oni sa prosečnom platom od oko 50.000 dinara mogu da kupe određenu korpu 22 puta na pijaci, a u supermarketu čak 33. Od sedam gradova u kojima su poređene cene povrća, najjeftinija pijaca je u Nišu.

S druge strane Loznica, koja ima najmanju prosečnu platu u odnosu na ostale gradove, po skupoći je odmah iza Beograda

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/blic)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 7

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)