G-E0EWZBLP0V
Home / PLANETA / O, NE, OPET OVAJ DEŽURNI PLJUVAČ SRBIJE I NAŠEG PREDSEDNIKA! Server optužio Vučića da pravi Veliku Srbiju, pa napao čak i CRKVU! SMETA MU SVE ŠTO JE SRPSKO!

O, NE, OPET OVAJ DEŽURNI PLJUVAČ SRBIJE I NAŠEG PREDSEDNIKA! Server optužio Vučića da pravi Veliku Srbiju, pa napao čak i CRKVU! SMETA MU SVE ŠTO JE SRPSKO!

Profesor na vašingtonskom Univerzitetu Džons Hopkins Danijel Server optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, “sprovođenjem kampanje u Crnoj Gori, BiH i na KiM“, pokušava “da izgradi defakto Veliku Srbiju“

On je za Glas Amerike (VOA), odgovarajući na pitanje “da li će rezultat izbora u Nikšiću ohrabriti predsednika Srbije da i dalje bude uključen u dešavanja u Crnoj Gori“, rekao “da Vučić smatra da sprovodi veoma uspešnu kampanju u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu“.

– Vučić pokušava da izgradi defakto Veliku Srbiju, koju su Milošević i Dobrica Ćosić želeli. To je srpski program, modernizovan za današnji Balkan – tvrdi Server, poznat kao veliki kritičar Srbije i srpskih vlasti.

Na pitanje VOA “da li i dalje vidi snažan uticaj SPC na političkoj sceni“, Server je odgovorio da “misli da je uticaj Srpske pravoslavne crkve prilično snažan“.

– I ona se toga ne stidi. Jasno je uključena. Definitivno je na jednoj strani političke jednačine – smatra Danijel Server.

Pratite nas na društvenim mrežama 

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

46 + = 52

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.