G-E0EWZBLP0V
Home / INTERVJU / DRŽAVA NAPADNUTA U JULU, DEO POLICIJE SA NAVIJAČIMA SPROVEO UDAR! Šta se stvarno DESILO NA PROTESTU, ovo je plan za rušenje Vučića

DRŽAVA NAPADNUTA U JULU, DEO POLICIJE SA NAVIJAČIMA SPROVEO UDAR! Šta se stvarno DESILO NA PROTESTU, ovo je plan za rušenje Vučića

POLITIKA
05.03.2021.

Da je postojala sabotaža u sprečavanju napada huligana, pokazuje podatak da je tek 20 policajaca bilo raspoređeno pred Skupštinom u trenutku upada i sedam ispred RTS, kao najvećim žarištima te večeri

Nasilni protesti koji su se u centru Beograda desili u julu bili su pokušaj rušenja predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića, ali ne samo od revoltiranog naroda, kako je u prvom trenutku predstavljeno, već je u tome učestvovao odmetnuti deo MUP, saznaje Kurir od izvora iz bezbednosnih krugova.

Aleksandar Vucic
FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Pokušaj rušenja režima je, dodaje naš izvor, krenuo iznutra, pažljivo isplanirano i uz koordinaciju pojedinaca iz policije koji su hteli da iskoriste demonstracije za svoje političke ambicije.

– Skup ljudi koji su bili nezadovoljni zbog najavljenog pooštravanja mera jeste krenuo spontano, ali je deo izgrednika koji je izazvao nasilje očigledno bio sa nekim u dosluhu, odnosno, namerno je bio pušten da izazove haos većih razmera i da upadne u Skupštinu. Pomoć su imali iz odmetnutog dela MUP. Po svoj prilici, bilo je namernih kontraobaveštajnih propusta. U trenutku nasilničkog upada u Skupštinu na tom mestu bilo je samo 20 policajaca, a u trenutku kada je bio upad u RTS, tek sedam policajaca. Sumnja se da su huligani dobijali instrukcije od nekoga iz policije i da je ciljano da baš tada ne bude dovoljno policajaca u žarištu napada – kaže naš sagovornik.

Propusti s namerom

Ovakvi propusti se, dodaje, ne dešavaju profesionalcima, već samo mogu da se dese s namerom.

Ljuban Karan, bivši oficir Kontraobaveštajne službe, kaže za Kurir da se u ovakvim situacijama ne sme svaliti krivica na policajce kao na izvršioce instrukcije, već na one koji su nalogodavci.

Protiv države

– Ne mogu da prihvatim da je neko iz MUP učestvovao u organizaciji protesta, mogu da verujem da je bilo opstrukcije iz MUP i da je ta opstrukcija dovela dotle da napadi eskaliraju. Policajci su štitili svojim telima i Skupštinu i druge objekte, ali treba ispitati da li je neko namerno dozirano slao policiju u toj meri da se ne spreči eskalacija napada i na policajce na terenu i na Skupštinu – kaže Karan.

protesti
FOTO: DADO ĐILAS

Određen novi datum

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u subotu od 18 sati

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi trebalo da se raspravlja o detaljima u vezi sa akcijom borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji zakazana je za subotu u 18 sati. Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će sednica, koja je trebalo da bude prošle nedelje, biti odložena. – Dobio sam određene informacije, pa je moguće da pomerimo održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, velike su teme i ne treba da se napravi formalno-pravna greška – rekao je tada Vučić. Podsetimo, predsednik je tada najavio da će, kada se budu iznele sve činjenice i pokazali snimci, „narod u Srbiji, blago rečeno, biti šokiran“.  

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 32 = 36

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.