G-E0EWZBLP0V
четвртак , 2 маја 2024
Home / POLITIKA / OD IZBACIVAČA U NOVOSADSKIM DISKOTEKAMA DO MINISTRA PRIVREDE: Ovo je RAZVOJNI PUT Radeta Baste!

OD IZBACIVAČA U NOVOSADSKIM DISKOTEKAMA DO MINISTRA PRIVREDE: Ovo je RAZVOJNI PUT Radeta Baste!

POLITIKA FELJTON.rs
11.02.2023.

Ministar privrede i visoki funkcioner Jedinstvene Srbije Rade Basta, koji se trenutno, prema oceni javnosti, na poprilično neprikladan način bori za žensko preduzetništvo kampanjom „Žene su zakon“, u prošlosti je radio na vratima nekada čuvenih klubova i diskoteka u Novom Sadu kao izbacivač, ali i kao lično obezbeđenje, saznaje Kurir od više nezavisnih izvora.

Foto: instagram/rade.basta

Ova Bastina karijera, kako nam pričaju sagovornici iz okruženja ministra, nije dugo trajala, a počela je nakon njegovog odlaska iz MUP, u kojem je službovao kao policajac od 1998. do 2005.

Rad na vratima

Basta je rođeni Novosađanin, a 1998. je završio Srednju školu unutrašnjih poslova „Pane Đukić“ u Sremskoj Kamenici, posle čega se zaposlio u MUP. Većina kolega ga tamo pamti po čestim odustvima sa posla i bolovanjima, a 2005. Basta odlazi iz policije. U međuvremenu je diplomirao na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu 2002, a maltene se odmalena bavio borilačkim sportovima, gde je najviše uspeha imao u kik-boksu i džudu. Još kao klinac od 19-20 godina, današnji ministar zaposlio se na „vratima“ nekada čuvene vojvođanske diskoteke kao izbacivač. Takođe, jedno vreme radio je i kao lično obezbeđenje sestre jednog od najpoznatijih novosadskih biznismena – priča dobro obavešteni izvor Kurira.

Foto: instagram/rade.basta

Inače, ako je suditi po zvaničnoj Bastinoj biografiji – sadašnji ministar privrede je čovek koje je obavljao najrazličitije poslove tokom života.

Tako je bio je savetnik direktora „Elektrovojvodine“ u vreme dok je na čelu tog preduzeća bio Srđan Kružević, koji je tada bio deo JS. Za zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj imenovan je u julu 2016. i na toj funkciji je bio do 2018. Odbornik u Skupštini Novog Sada postao je nakon izbora 2016, a odbornik u Skupštini Beograda posle izbora 2022. U oba slučaja podneo je ostavku neposredno po potvrđivanju mandata zbog obavljanja drugih funkcija. Krajem 2016. postao je predsednik pokrajinskog odbora JS za Vojvodinu, a od decembra 2016. do novembra 2017. bio je čak direktor fudbalskog kluba Radnički iz Niša.

U septembru 2018. imenovan je za vršioca dužnosti direktora JKP „Beogradske elektrane“, a na parlamentarnim izborima održanim u aprilu 2022. izabran je za poslanika u Skupštini Srbije kao 22. na listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“, dok je u oktobru prošle godine postao ministar privrede.

Hit izjave

O tome koliko je Basta svestran čovek, govori i to da je izjavio da bi „Srbija mogla da pravi nuklearnu energiju sa SAD i EU“, umesto patrijarha je slao Vaskršnju poslanicu, kao direktor JKP slao je pisma budućim ambasadorima, a nije se libio ni da poziva svoje zaposlene da glasaju za njega.

Da podsetimo, u javnosti je nedavno izazvala buru Bastina inicijativa „Žene su zakon“, jer je za promociju angažovao pevačice Sandru Afriku, Veru Matović i druge, ali i pevače Milana Topalovića Topalka i Eru Ojdanića, vlasnika hita „Menjam žene ko kravate“. Analitičari su tada ocenili za Kurir da je reč ili o prikupljanju jeftinih političkih poena kod žena na zvučnim sloganima ili neslana šala, jer bi predvodnice ovakve kampanje trebalo da budu srpske naučnice, profesorke, sportistkinje i uspešne preduzetnice.

Basta za Kurir o svojim poslovima

Prosio bih i na ulici da prehranim četiri sina!

Ministar Privrede, Rade Basta, Emanuele Žofre
FOTO: ZORAN VUJASINOVIĆ / MINISTARSTVO PRIVREDE

Kada smo pozvali ministra Bastu za komentar na naša saznanja, prvo nam je revoltirano poručio da pišemo šta hoćemo, ali je kasnije, između redova, potvrdio naša saznanja.

– Od kuće sam otišao sa 14 godina u Sremsku Kamenicu u školu. Bio sam policajac, bio na ratištu, kosti sam bio spreman da ostavim za svoju zemlju! Ne stidim se nijednog časnog posla koji sam radio. Imam četvoro dece i, da je trebalo – prosio bih i na ulici da ih othranim i izvedem na pravi put – kazao je ministar za Kurir.

Izvor: ( FELJTON.rs/Kurir.rs/Jelena Pronić)

ISPRAVKA DNEVNIKOVIH LAŽI „ORIGINAL TEKST“. ODLOŽENO SUDJENJE ZA UBISTVO LOPOVA NA SALAJCI, kriminal vlada novosadskim sudovima, pod plaštom sudija.

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

88 + = 94

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)