G-E0EWZBLP0V
понедељак , 29 априла 2024
Home / POLITIKA / UŽIVO VUČIĆ: Razmišljam o ostavci kako bih kupio još vremena za Srbiju NIKAD NISAM VIDEO NIKOGA IZ KLANA VELJKA BELIVUKA

UŽIVO VUČIĆ: Razmišljam o ostavci kako bih kupio još vremena za Srbiju NIKAD NISAM VIDEO NIKOGA IZ KLANA VELJKA BELIVUKA

POLITIKA FELJTON.rs
20.10.2022.

Predsednik Aleksandar Vučić gostuje na TV Prva gde govori o najvažnijim temama za državu i narod.

Foto: Printscreen/Prva TV

Vučić se na početku osvrnuo na mogućnost izbijanja ratnih sukoba u regionu.

– Naše je da se izborimo za mir. Ne treba da paničimo, ali moramo da budemo spremni na svaki vid provokacije. Treba da osnažimo naše snage odvraćenja. Očekujem da narednih godina budemo neko ko ima najviše bespilotnih letelica u regionu. Ovo radimo da odvratimo svakoga ko hoće da izvrši agresiju na Srbiju – rekao je Vučić.

Situacija na KiM je prema njegovim rečima veoma komplikovana u svakom smislu.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/PRVA TV

– Zapadnim silama je stalo da reše KiM što pre jer se sve češće poziva na kosovski presedan. Albanci treba prvo da ispune ono što je predviđeno prvim sporazumom, a to je formiranje Zajednice srpskih opština – rekao je Vučić i dodao da nemaju čime da mu prete zbog KiM.

Dodaje da nije ni hteo da pogleda papir sa predlogom sporazuma sa Prištinom koji su mu nedavno doneli savetnici Emanuela Makrona i Olafa Šolca, a da se taj papir danas pojavio u albanskim medijima i da je jasno da su Albanci opet prekršili dogovor.

– Stvari se komplikuju. Očigledno je da će po svaku cenu tražiti neku vrstu rešenja. Video sam u tom tekstu da je to veoma teško za Srbiju. Nisu nam dali šansu – rekao je Vučić i naglasio da nam „prete batinom“ ako ne postignemo sporazum.

Predsednik je dodao da se nada da to nije zvanična poruka nego samo mišljenje autora teksta u albanskim novinama koje su objavile navodni predlog sporazuma.

– Nemam pravo sve da govorim jer nešto nije za javnost. Moje je da to preuzmem na sebe. Investitori su iz Rusije otišli za jedan dan. Nemamo nažalost u ovom trenutku investicije iz Latinske Amerike već nam sve dolazi sa Zapada i iz Kine. Ne poznajem nijednu majku koja bi poslala sina na KiM. Zato ćemo gledati da u svakom trenutku čuvamo mir – dodao je Vučić.

Predsednik je dodao da je ruski lider Vladimir Putin u razgovorima sa drugim stranim liderima stalno spominjao Kosovo.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/PRVA TV

– Imate sad dupli pritisak: sankcije Rusiji i KiM. Zapad stalno sarkastično govori da je na pravoj strani istorije. Ako im odgovorite pravite sebi problem. Onda ja gledam da pravim sebi problem, a da Srbiju sačuvam od svih udara. Čekam da vidim šta će sutra da mi dostave iz Kvinte. Nadam se da nije taj tekst iz „Albanijan posta“. Te alternativne načine neću ni da komentarišem. Ne bi bili uspešni kao 1999. godine. Ne odbijamo razgovore – rekao je Vučić i dodao da očekuje da nam ponude brzo priključenje u EU za dogovor oko KiM, ali da je pitanje koliko će rešenje biti ponižavajuće za nas.

Osvrnuo se i na tekst nekadašnjeg ambasadora SAD u Beogradu Vilijama Montgomerija.

– Džabe što je pohvalio Srbiju kad „divni zapad“ u nekim našim medijima ne sme da se poredi sa Rusijom – rekao je Vučić.

Da li razmišlja o ostavci?

Potvrdio je da svakog dana razmišlja o ostavci kako bi kupio još vremena za Srbiju.

– Nisam to rekao zato što sam slabić ili zato što sam lenj. Nisam ni pritisnut od svog naroda jer imam istorijsku podršku. Nadam se da sutra neću videti tekst iz „Albanijan posta“ – rekao je Vučić i naglasio da ne vidi rešenje za KiM.

Imamo prema njegovim rečima mnogo taktičkih poteza koje bi mogli da povučemo.

– Srbija kvari celu priču. Bilo bi jasno da je Rusija pregazila sva međunarodna prava, ali postoji još jedna mala zemlja koja je takođe žrtva gaženja međunarodnog prava. Onda je jedino rešenje da se sklopi sporazum između Beograda i Prištine. Tako pronalaze izlaz za sebe. A kako ćemo mi da se štitimo to je naša stvar – dodao je Vučić.

Nikad nisam video Veljka Belivuka

Vučić se osvrnuo i na suđenje pripadnicima klana Veljka Belivuka.

– Nikad nisam ni video ni čuo bilo koga od njih. Ako jesam spreman sam da provedem vreme do kraja života u zatvoru. Primetićete da napadaju samo one koji su učestvovali u raskrinkavanju te grupe. Ne znam odakle im pade na pamet Darko Glišić. Dalje da učestvujem u odavanju oda najgorim kriminalcima ne pada mi na pamet – rekao je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na intervju sa silovateljem Igorom Miloševićem.

– Pustili su i osuđenog pedofila glumca Gorana Jevtića da nam drži predavanje u novinama – rekao je Vučić i dodao da je danas zvanično tražio od Vlade Srbije maksimalno povećanje kazne za nasilje u porodici i silovatelje – uključujući i doživotnu robiju za svakoga ko siluje dete.

Dodaje da očekuje da će to „lekovito da deluje“ na takve prestupnike.

Mnoge zemlje NATO prema njegovim rečima aktivno učestvuju u formiranju vojske Kosova.

– To sam rekao i (predsedniku Turske Redžepu) Erdogonu da gaze sve principe UN. A oni kažu da je za njih Kosovo nezavisna država i da šalju oružje svom savezniku – rekao je Vučić.

Naglasio je da srpsko-srpskih sukoba ne sme biti i da je to jedina njegova poruka političarima u Republici Srpskoj.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/PRVA TV

– Treba nam bratski odnos sa Bošnjacima. Do toga neće biti lako stići. Nadam se da će biti dovoljno mudrosti da nikada više ne bude sukoba za Bošnjacima. To je moja politika – rekao je Vučić.

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

40 − = 35

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)