G-E0EWZBLP0V
субота , 27 априла 2024
Home / POLITIKA / ALEKSANDAR ŠAPIĆ NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA: Graditi naš grad je zadatak od kog ne smemo da odustanemo! NEMA ODUSTAJANJA

ALEKSANDAR ŠAPIĆ NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA: Graditi naš grad je zadatak od kog ne smemo da odustanemo! NEMA ODUSTAJANJA

BEOGRAD FELJTON.rs
20.06.2022.

BEOGRAD – Aleksandar Šapić izabran je za novog gradonačelnika Beograda.

Aleksandar Šapić
FOTO: KURIR PRINTSCREEN

Šapić je za gradonačelnika izabran tajnim glasanjem odbornika u Skupštini grada.

Od 110 glasačkih listića, uručeno je 57 i svi su glasali ZA. Nije bilo niti nevažećih listića niti PROTIV.

Opozicija nije glasala.

Za zamenika gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović, a odbornici su podržali i predlog za članove Gradskog veća.

Nakon što su pročitani rezultati glasanja, Šapić je dobio gromoglasan aplauz.

Šapić se potom obratio prisutnima u Skupštini grada:

„Graditi naš grad je zadatak od kog ne smemo da odustanemo“.

„Metro – nema odustajanja. Obilaznica – nema odustajanja“…

„Nema niti će ikada biti odustajanja“.

„Biće teško, ali zato smo tu“.

Aleksandar Šapić
FOTO: KURIR PRINTSCREEN

„Beograd je otvoren. Mora da bude otvoren, jer su metropole otvorene. Zatvorene su palanke i kasabe“.

„Moja vrata će biti otvorena za svakog od vas. Ne postoji stvar koju ću odbaciti ako je dobra za Beograđane. I sigurno ću javno reći da je potekla od naših političkih neistomišljenika“.

„One koji su za nas glasali, njih ne zanimaju naše razlike, već da im život bude lagodniji“.

„Istinski se nadam da ćemo svi biti zreli i samosvesni“.

„Živeo Beograd, živela Srbija!“, rekao je na kraju Aleksandar Šapić.

Skupština Grada, Aleksandar Šapić, Gradonačelnik, izbor gradonačelnika, sednica Skupštine grada, Beograd, Skupština grada Beograda
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Podsetimo, Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je da je Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda, dok je za njegovu zamenicu predložilo Vesnu Vidović.

Sednica Skupštine Grada počela je danas nešto pre 10.30 usvajanjem dnevnog reda od četiri tačke i konstatovanjem prestanka mandata pojedinih odbronika beogradskog parlamenta.

sednica, Skupština grada, Skupština grada Beograda, Aleksandar Šapić, gradonačelnik, izbor
FOTO: KURIR PRINTSCREEN

TOK SEDNICE:

Među prvima u zgradu gradske uprave jutros je ušao kandidat SNS za novog gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd. Istovremeno, ispred ulaza okupljeni predstavnici opozicije održali su konferenciju za štampu.

14.05 – Rasprava još traje. Šapić je nekoliko puta replicirao u toku rasprave. Odgovarajući opozicionim odbornicima, kandidat za gradonačelnika Šapić odbacio je optužbe za nelegalnu gradnju i govorio o doktoratu koji je stekao pre 10 godina, zbog kog je optužen za plagijat.

Šapić za govornicom skupštine grada Beograda

00:19

Šapić za govornicom skupštine grada Beograda

– Ja sam pre 10 godina doktorirao, oni koji su mi dali (doktorat) mogu da mi ga oduzmu – rekao je na današnoj sednici Skupštine grada Beograda. On je naglasio da ne dozvoljava da ga neko naziva lopovom ili kradljivcem, dodajući da je njegova navodna nelegalna gradnja na Bežanijskoj kosi „laž“.

12.30 – Opozicija se vratila u salu, rasprava u toku.

Aleksandar Šapić, sednica Skupštine grada, sednica Skupštine grada Beograda, Skupština grada, Skupština grada Beograda, Beograd, Gradonačelnik, Izbor Gradonačelnika
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

11.50 – Šapić zvanično predložen za gradonačelnika, predstavio svoj tim i zamenicu

Predsedavajući Nikola Nikodijević za gradonačelnika Beograda predložio je Aleksandra Šapića.

– Ja o pojedinostima biografije ne bih. Svi znamo da je proslavljeni vaterpolista, osvajač svetskih medalja, ali ono za šta ga kandidujemo govori ono što je radio posle sportske karijere. Za gradonačelnika ga kandiduje neposredna komunikacija sa građanima, posvećenost rešavanju problema građana i na kraju krajeva bio je prvi na listi – rekao je Nikodijević i pozvao odbornike da podrže predlog da Šapić bude gradonačelnik i pozvao ga da obrazloži svoje kandidate za zamenika i svoj tim.

Šapić predlaže Vesnu Vidović za zamenika

Šapić je potom izašao za govornicu i prvo je pročitao da je Vesna Vidović kandidat za zamenika gradonačelnika.

– Izuzteno mi je drago što će ona biti. Ne znam koliko ćemo uspeti da podignemo materijalna primanja, ali ćemo raditi na vraćanju dostojanstva. Mislim da je izuzetno važno da se oni koji rade sa decom osećaju dostojanstvenije – kazao je Šapić.

On je zatim nastavio sa iznošenjem biografija kandidata i za članove gradskog veća: Ja sam siguran da će oni svi biti na nivou zadatka – rekao je Šapić.

On je predstavio buduće saradnike posle čega je materijal podeljen odbornicima i usledila je nova pauza od 20 minuta po poslovniku kako bi se odbornici upoznali s materijalom.

Aleksandar Šapić, sednica Skupštine grada, sednica Skupštine grada Beograda, Skupština grada, Skupština grada Beograda, Beograd, Gradonačelnik, Izbor Gradonačelnika
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

10.40 – Proglašena pauza u trajanju od 20 minuta. Predsedavajući pozvao šefove odborničkih grupa u svoju kancelariju broj 101.

10.39 – Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević saopštio je da sednicI prisustvuje i dosadašnji gradonačelnik Zoran Radojičić kojem je zahvalio na saradnji i poručio mu da može biti ponosan na sve što je uradio za grad.

Dosadašnji gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić oprostio se od kolega i zahvalio se odbornicima na saradnji, te pozdravio kandidata za novog gradonačelnika. Radojičić je zahvalio Beogradjanima, prethodnom sazivu skupštine i ljudima u gradskoj upravi.

„Bila mi je velika čast da budem četiri godine na mestu gradonačelnika, a budućem gradonačelniku bih poželeo uspešan rad, puno uspeha, čeka ga puno izazova ali verujem da će vredno i uporno raditi u interesu Beograda. Hvala svima puno i bila mi je stvarno velika, velika čast“, rekao je Radojičić.

Sednice Skupštine grada Beograda na kojoj se bira novi gradonačelnik počela je potvrdjivanjem ostavki šest odbornika, da bi odmah bila proglašena pauza od 20 minuta, zbog pripreme potvrde mandata.

Ostavke su podneli dosadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić iz SNS-a, Robert Kozma sa liste „Moramo“, Dušan Stojiljković i Mladen Kočica sa liste „Zavetnici“, Vladeta Janković sa liste „Ujedinjeni za pobedu Begrada“ i Rade Basta sa liste SPS- JS.

Aleksandar Šapić, sednica Skupštine grada, sednica Skupštine grada Beograda, Skupština grada, Skupština grada Beograda, Beograd, Gradonačelnik, Izbor Gradonačelnika
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

10.30 – Deo opozicije napustio salu. Na samom početku sednice deo odbornika opozicije napustio je salu posle čega se postavilo pitanje ima li uopšte kvoruma, na šta je predsedavajući rekao da se golim okom vidi da u klupama ima 100 odbornika i da tu nema priče.

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Izbor za novog gradonačelnika

00:20

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Izbor za novog gradonačelnika

U sali je prisustvo prijavilo 99 odbornika. Na samom početku je usvojen dnevni red i odmah posle toga je proglašena pauza od 20 minuta kako bi se utvrdili mandati novih odbornika.

Vesić podneo ostavku

Odmah potom konstatovan je prestanak mandata pojedinih odbornika i članova gradske uprave među kojima i Goranu Vesiću, dojučerašnjem zameniku gradonačelnika Beograda.

Goran Vesić oglasio se na svom Fejsbuk profilu, gde je napisao da je podneo ostavku na mesto gradskog odbornika u Skupštini grada Beograda.

Goran Vesić, Skupština grada, izbor, gradonačelnik
FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

„Novi gradski odbornik koji će me zameniti već na današnjoj sednici je Dušan Novaković sa liste Srpske napredne stranke“. napisao je Vesić.

Aleksandar Šapić, sednica Skupštine grada, sednica Skupštine grada Beograda, Skupština grada, Skupština grada Beograda, Beograd, Gradonačelnik, Izbor Gradonačelnika
kurir… FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Podsetimo, Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je da je Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda dok je za njegovu zamenicu predložilo Vesnu Vidović.

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Izbor za novog gradonačelinka

00:20

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Izbor za novog gradonačelinka

Funkcionerka te stranke Ana Brnabić je, posle nedavne sednice Predsedništva SNS, najavila i znatne izmene u sastavu gradskog veća i u sekretarijatima.

„Očekujemo novu energiju u gradu, da završimo započete i započnemo nove projekte i sigurna sam da će Šapić izneti svoj plan i govoriti o konkretnim projektima na sednici“, rekla je Brnabić, koja je i premijerka Srbije.

Deo opozicije oštro je kritikovao Šapića tvrdeći, poput „Ne davimo Beograd“, da je „kompletno u sivoj zoni“ i da nije dostojan te funkcije.

Sličan stav izneo je ranije i šef odborničke grupe Narodne stranke u gradskoj skupštini Miloš Pavlović, koji smatra da bi izbor Šapića predstavljao nastavak „politike uništavanja Beograda“.

Od 110 odborničkih mandata u gradskoj skupštini, SNS i socijalisti su na aprilskim izborima osvojila ukupno 56, a podržao ih je i jedan odbornik koga je Pokret obnove Kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića isključio iz stranke.

Početak sednice gradske Skupštine zakazan je za 10 sati.

Vandalizam u Novom sadu na klisi, batinaši tukli koga su stigli (VIDEO) POLICIJA REAGOVALA POSLE POLA SATA“SRAMOTA“

BONUS VIDEO… SUDJENJE „UZIVO“ VESTACI UNISTILI DOKAZE NA „NOZU“, SA KOJIM JE IZBODEN RADOVIC ALEKSANDAR.

…….

………

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 81 = 89

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)