G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / SVET / Бела кућа игнорише свој проблем Хунтера!

Бела кућа игнорише свој проблем Хунтера!

FELJTON.rs
21.03.2022.

Тешко да је оправдање Тхе Пост-овог беспрекорног извештавања о лаптопу Хантера Бајдена да је 17 месеци касније, Њујорк тајмс признао да је лаптоп стваран.


То је оптужница Тајмса и издаја њихових читалаца који су држани у мраку о правој природи Џоа Бајдена пре избора 2020. године. Али сада када смо сви на истој страни, постоје нека озбиљна питања на која администрација треба да одговори, а која се тичу америчке националне безбедности у време међународне опасности.

Питање 1

Секретар за штампу председника Бајдена, Џен Псаки, одбила је да одговори новинару Тхе Пост-а из Беле куће, Стивену Нелсону, када је имао ретку прилику да јој постави два од тих питања прошле недеље.

White House ignores its Hunter problem
Миранда Девине

Псакијев изговор је био да Хантер Бајден „не ради у влади“.

Али нису је питали за Хунтера. Питали су је за њеног шефа, председника.

„Како председник Бајден решава сукобе интереса када је у питању санкционисање људи који су пословали са његовом породицом?“ упита Нелсон.
„Какви би били његови сукоби интереса?“ Псаки је хладно одговорила.

Па, само за почетак, руски олигарх Јелена Батурина, која је уплатила 3,5 милиона долара на банковни рачун повезан са Хантером и његовим пословним партнером Девоном Арчером, овог месеца није била санкционисана заједно са другим олигарсима у савезу са председником Владимиром Путином.

White House ignores its Hunter problem - Jnews

Што да не? Да ли је то био превид? Услуга?

То је озбиљно питање које заслужује озбиљан одговор.

Батурина је 14. фебруара 2014. послала 3,5 милиона долара Росемонт Сенеца Тхорнтону, конзорцијуму формираном између Росемонт Сенеца — фирме коју су суоснивали Хантер, Арцхер и Цхрис Хеинз — и Тхорнтон Гроуп.

Јое Биден
Председник Бајден је више пута негирао да се састајао са Хантеровим иностраним пословним партнерима, али докази на лаптопу доказују супротно.

Батуринине везе су означене у „извештајима о сумњивим активностима“ које је Министарство финансија доставило републичкој истрази Сената од стране одбора за финансије и унутрашњу безбедност и за владине послове.

Хунтеров адвокат негирао је да је Хунтер профитирао од трансакције, рекавши за ЦНН: „Тврдња да му је плаћено 3,5 милиона долара је лажна.

Дакле, ко је добио 3,5 милиона долара и да ли је платио порез на то?

Хунтер Биден
Неколико слика се појавило са лаптопа, омогућавајући људима да виде ко је прави Хантер Бајден.
Хунтер Биден
Хантер има неколико голих фотографија на лаптопу, на којима позира сексуално.
Хунтер Биден
Хантер Бајден позира за камеру.

Датум за вечеру

Седам недеља након Батурининог банковног трансфера, Хантер и Арчер су одлетели на језеро Комо у Италији и састали се са њом у Вили д’Есте, омиљеном месту руских олигарха.

Годину дана касније, у априлу 2015, Батурина и њен супруг, бивши корумпирани градоначелник Москве и политички савезник Путина, Јуриј Лужков, појавиће се на листи гостију коју је Хунтер припремио за вечеру у вашингтонском кафеу Милано где је његов отац, тада потпредседник, би се састао са пословним партнерима свог сина у иностранству из Русије, Украјине и Казахстана.

Након што је Тхе Пост прошле године објавио детаље те вечере, Бела кућа је тихо признала проверивачу чињеница Вашингтон поста да је Бајден присуствовао вечери, али само накратко.

То је прилично важно признање, јер је током предизборне кампање Бајден више пута негирао да се сусрео са Хантеровим прекоокеанским пословним партнерима. Конкретно, он је негирао да је срео Хунтеровог украјинског платног мајстора Вадима Пожарског, који је такође био позван на вечеру.

Мало
Путин држи говор током концерта поводом осме годишњице руске анексије Крима на стадиону Лужњики у Москви, Русија, 18. марта 2022.
Тхе Биденс
Отац и син настављају да се бране, чак и доказима против њих.

Пожарски је био извршни директор украјинске енергетске компаније Бурисма, у власништву олигарха Миколе Злочевског, који је био у власништву Русије, који је Хантеру плаћао 83.333 долара месечно.

„Драги Хунтеру, хвала ти што си ме позвао у Вашингтон и што си ми дао прилику да упознам твог оца и провео [сиц] неко време заједно“, написао је Пожарски у е-поруци Хантеру 17. априла 2015, два дана након вечере.

Тај мејл, пронађен на Хантеровом напуштеном лаптопу , био је основа бомбашке приче Тхе Пост објављене три недеље пре избора 2020.


Управо тај мејл који је 51 бивши обавештајни званичник изјавио без доказа, у партизанском писму објављеном пет дана након приче Тхе Поста, има сва „обележја” руских дезинформација.

Бајден је искористио то писмо из Прљавог 51 да се скине са куке у дебати уочи избора против председника Доналда Трампа. Он је извештаје Тхе Поста назвао „гомила смећа“, а лаптоп „руском биљком“.

Питање 2

Нелсоново друго питање Псаки прошле недеље било је о Кини.

„Моје питање о сукобу интереса када је Кина у питању је да је прошле године адвокат првог сина рекао да је продао кинески инвестициони фонд који контролишу кинески државни ентитети… Да ли је он заиста продао и можете ли…“

Псаки га је прекинула.

Секретар за штампу Беле куће Џен Псаки
Секретар за штампу Беле куће Јен Псаки држи брифинг за вести у Белој кући у Вашингтону, ДЦ, у петак, 18. марта 2022.

„Он је приватни грађанин. Он не ради за владу, указујем вам на његове представнике“, кратко је рекла.

„Мислим да смо овде завршили.“

Не тако брзо, дамо.

Ако је председников син у послу са владом комунистичке Кине, то није приватна ствар, већ ствар од хитног јавног интереса.

Она нам је прошле године рекла да је Хантер у процесу продаје свог 10% удела у кинеској инвестиционој компанији БХР Партнерс, која је у сувласништву Кинеске банке и има 2,4 милијарде долара средстава под управљањем.


Прошлог новембра, Хантеров адвокат рекао је Тајмсу да више не посједује дио БХР-а.

Али, према онлајн евиденцији кинеског пословног регистра Баиду, од сриједе, Хунтерова компанија Сканеателес ЛЛЦ и даље држи 10% удјела у БХР-у.
Хантер се и даље наводи у корпоративним евиденцијама као једини гувернер Сканеателеса, иако је компанија наведена као „повучена“ на веб-страници Одељења за потрошачке и регулаторне послове Вашингтона, ДЦ. То је зато што „накнада за враћање“ од 300 долара није плаћена, известио је овог месеца Васхингтон Екаминер.

Јасно је да ако Хантер задржи свој удео, то би требало да буде обелодањено.

Основно новинарство

Исти медији који су игнорисали и пренели извештаје Тхе Пост-а на лаптопу и даље не показују радозналост у вези са десетинама милиона долара које је породица Бајден прикупила од олигарха у Русији, Украјини и Кини.

Тајмс није морао да се ослања на лаптоп да би радио основно новинарство на овој шеми.
Могли су да питају Тонија Бобулинског, бившег Хантеровог пословног партнера, који се ставио на располагање медијима пре избора 2020. године. Дао је ФБИ мејлове, документе и ВхатсАпп поруке које потврђују и допуњују материјал на лаптопу.

Поред тога, Грасли-Џонсонова истрага је обезбедила званични траг новца од прекоморских интереса до банковних рачуна повезаних са Бајденима и њиховим партнерима.

Одбијање Тајмса и осталих медија да попрате ову причу представљало је мешање у изборе.

Анкете показују да би око 10 одсто бирача Бајдена променило свој глас да су знали за скандал. То би се материјално одразило на резултат. Што је, наравно, и била поента.

Медисон Сквер Гарден позива гувернера за кауцију

Судећи по изразу њеног лица, било је непристојно изненађење за гувернера Кети Хочул када су је прошле недеље извиждали навијачи Ренџерса у Медисон Сквер Гардену током свечаног бацања пака.

Након што је њен водећи противник ГОП-а, Ли Зелдин, напредовао у анкетама са солидном платформом закона и реда, Хоцхул није дуго требало да учини последњи покушај да се поврати.

Хоцхул
Гувернерка Кети Хочул најављује ширење две компаније у западном Њујорку.
Андрев Цуомо
Бивши гувернер Њујорка Ендрју Куомо говори током састанка њујоршке Хиспанске свештеничке организације, у четвртак, 17. марта 2022.

Како је Тхе Пост известио два дана касније, она планира да искористи буџет следећег месеца да подстакне промене у катастрофалној реформи кауције у Албанију, укључујући давање дискреционог права судијама да притворе поновљене преступнике.

Са закашњењем, Хочул схвата да ће талас криминала у Њујорку играти водећу улогу у њеним изборним изгледима. Њен претходник, капетан Цхутзпах, сигурно је то схватио док јој је дисао низ врат у покушају повратка. Ендрју Куомо је прошле недеље на скупу у Бронксу рекао да су за злочин криви кукавички политичари и да закон о кауцији мора бити пооштрен или ће „више људи умрети“.

Заборавите да је Куомо тај који је потписао закон у фебруару 2020. када је био гувернер и ништа није урадио по том питању наредних 18 месеци док није био приморан да поднесе оставку на срамоту.

Не, нећемо заборавити.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/parisenjuj/nypost/londonnjuze)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 + = 21

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)