G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / SEKIROM UBIO ČOVEKA ČIJU JE KUĆU KUPIO NA LICITACIJI? Živko nije mogao da prežali što je ostao bez doma! Detalji ubistva u Rušnju

SEKIROM UBIO ČOVEKA ČIJU JE KUĆU KUPIO NA LICITACIJI? Živko nije mogao da prežali što je ostao bez doma! Detalji ubistva u Rušnju

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
23.02.2022.

Živko Đaković (76), koji je zbog hipoteke ostao bez doma, stalno obilazio višespratnicu. Novi vlasnik Živojin N. uhapšen zbog sumnje da mu je posle svađe presudio

Živojin N. (72) uhapšen je zbog sumnje da je sekirom ubio Živka Đaković (76), koji je pre šest godina zbog kredita izgubio kuću, koju je on kupio na licitaciji. Đaković je, igrom sudbine, ubijen upravo u svojoj staroj kući. Jezivi zločin dogodio se prekjuče u višespratnici koju je Živko godinama gradio u Ulici Oslobođenja u Rušnju.

– Živojin i Živko su godinama imali neraščišćene odnose. Đaković je često dolazio pred vrata Živojinu, koji je u višespratnicu samo obilazio, a ovaj ga je konstantno provocirao zbog izgubljene kuće. Pretpostavlja se da je i kobnog dana Živko opet došao do svoje stare kuće. Jednostavno nije mogao da podnese da je ona u tuđem vlasništvu – počinje priču izvor: FELJTON.rs

kuća užasa
KUĆA UŽASAFOTO: ZORANA JEVTIĆ

Svađa

– Izbila je svađa među njima, Živojin je dograbio sekiru i kako se sumnja, presudio Živku. Navodno je posle toga izašao iz kuće, a krvavog Živka ostavio da leži na podu.

Živojin N., kako saznajemo, sam se predao policiji.

– On je u pratnji advokata otišao u policijsku stanicu i rekao da je ubio Živka. Međutim, ne isključuje se mogućnost i da je neko drugi presudio Đakoviću, a da je Živojin preuzeo zločin na sebe – kaže izvor i dodaje da je Živojinu određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog ubistva, te da će biti priveden na saslušanje u Više tužilaštvo.

u ovoj kući se dogodilo ubistvo
U OVOJ KUĆI SE DOGODILO UBISTVOFOTO: ZORANA JEVTIĆ

Dugovi

Meštanin Rušnja za feljton.rs kaže da je Đaković kuću nadograđivao godinama.

– Živko je ceo život u ovom kraju i radio je u inostranstvu. Kuću je gradio godinama vredno i pošteno, ali je pre neku deceniju počeo njegov sunovrat. Neko iz porodice je podigao kredit i tako je dug od 10 hiljada evra počeo da raste. Čuli smo da su čak i od zelenaša uzimali pare. Međutim, kako je kamata rasla morali su da podignu kredit u banci kako bi se vratio taj zelenaški dug – kaže meštanin Rušnja.

On dodaje da su se Đakovićevi problemi iz godine u godinu gomilali.

– Imao je 60 hiljada dinara penziju, ali je celu davao na kredit! Čovek nije imao šta da jede, sve je davao na dug koji se uvećavao – priča komšija ubijenog. Meštani objašnjavaju i kako je došlo do toga da osumnjičeni kupi kuću od žrtve.

– Nakon što je Živko izgubio kuću, Živojin je bio taj koji ju je kupio na licitaciji. Nesuglasice među njima kreću pre šest godina kada je Đaković morao da se iseli iz porodičnog doma. Njemu je to veoma teško palo i sa ženom je otišao kod komšije, da tu živi u prvo vreme, ali se zadržao svih ovih godina – kaže naš sagovornik.

milutin gašić, komšija žrtve
MILUTIN GAŠIĆ, KOMŠIJA ŽRTVEFOTO: ZORANA JEVTIĆ

Stanovao kod komšije

Milutin Gašić, čovek koji je primio Đakoviće pod svoj krov nakon te porodične drame, kaže za FELJTON.rs da je „upozoravao osumnjičenog da ne provocira ubijenog“.

– Živka i njegovu pokojnu ženu niko nije hteo da primi nakon što su izbačeni. Žena i ja smo im dali gornji sprat kuće da se snađu za prvu ruku, ali oni su tu ostali sve do sad – kaže Gašić i dodaje:

– Živojin je stalno dolazio i izazivao ga što je izgubio kuću, a ja sam mu govorio da ga ne dira. Nisam želeo da se dogodio neki haos. Živko pre zločina ceo dan nije bio u kući, zabrinuli smo se i tražili ga, ali ga nismo našli. Posle smo saznali da je ubijen u svom starom domu.

Ćerke ubijenog

Tražio nam je pare za našu kuću

ćerke neutešno sede ispred kuće
ĆERKE NEUTEŠNO SEDE ISPRED KUĆEFOTO: ZORANA JEVTIĆ

Policija je juče satima radila uviđaj, a na mestu tragedije bile su i ćerke i unučad Živka Đakovića.

– Živojin je tati nudio da otkupi našu kuću za 80.000 evra – kroz suze su ponavljale ćerke.

Porodica osumnjičenog

Ne želimo da komentarišemo

Porodica Živojina N., koja živi u drugom naselju, juče nije želela da daje izjave.

– Ne želimo da komentarišemo – kratko je rekla supruga osumnjičenog. Komšija je ispričao da su oni fini, te da žive tu sa sinom.

– Čuli smo na vestima šta se dogodilo, iskreno šokirani smo nismo znali da je imao problema, kao ni da bi mogao da ubije nekog.

Brat žrtve

Nismo bili bliski, ne znam kako je ostao bez doma

radoslav đaković, brat ubijenog
RADOSLAV ĐAKOVIĆ, BRAT UBIJENOGFOTO: ZORANA JEVTIĆ

Brat ubijenog Radoslav Đaković, kaže za FELJTON.rs da nije bio u dobrim odnosima sa bratom.

– Razumite me, ne želim da pričam ništa o svom bratu. Mi godinama nismo bili u dobrim odnosima. Teško mi je, ali ne bi dalje o ovoj temi – rekao je brat ubijenog i dodao da su stvari mogle da se poprave pre mnogo godina, ali da do toga nije došlo.

– Upoznao sam se sa novim vlasnikom kuće moga brata. Kulturno se čovek javio i predstavio, ja sam uzvratio i to je to. Znam da je moj brat izgubio kuću, ali ne znam detalje, jer nismo bili bliski.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 + 2 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)