G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / FILMSKA PRIČA PINK PANTERA! Bežao iz zatvora, REZAO PRSTE i 17 godina živeo pod lažnim identitetom dok ga je Francuska tražila!

FILMSKA PRIČA PINK PANTERA! Bežao iz zatvora, REZAO PRSTE i 17 godina živeo pod lažnim identitetom dok ga je Francuska tražila!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
06.02.2022.

Draganu Mikiću (47) iz Beograda, jednom od vođa međunarodne grupe kradljivaca dijamanata „Pink Panteri„, uhapšenom zbog falsifikovanih dokumenata, nakon saslušanja u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu određen je pritvor do 30 dana, a on je, kako saznajemo, priznao krivicu i ponudio tužilaštvu da sklopi sporazum o priznanju krivice u zamenu za blažu kaznu.

Podsetimo, Mikić je uhapšen krajem prošle nedelje, kada je pokušao da izvadi lična dokumenta u PS Palilula u Beogradu.

Pravio ožiljke

– Mikić je priznao da je falsifikovao isprave i tražio je sporazum o priznanju krivice. Nadležni tek treba da odluče da li će se sporazum sklopiti – navodi izvor i objašnjava kako je do neverovatnog hapšenja došlo:

– On je još 2017, prvo u Sremskim Karlovcima, gde je na kažiprstu napravio ožiljak i utrljao lepak u jagodicu, izvadio lažna dokumenta na ime S. Z. Tri meseca kasnije, došao je u PS u Beočinu, gde je pokušao da izvadi još jedan lažni dokument na ime treće osobe. Tu je, umesto kažiprsta, podmetnuo srednji prst kada je davao otisak.

Postao investitor

Družio se s pokojnim Ljepojom

Mikić, kako se sumnja, poslednjih godina postao je investitor i zidao je zgrade. – Navodno, on je bio jako dobar drug sa ubijenim Milanom Ljepojom, „pink panterom“ iz Niša, koga je ubio klan Belivuk-Miljković. Prema policijskim informacijama, Mikić je u poslednje vreme imao jako obezbeđenje i kretao se obazrivo – kaže izvor Kurira.

Mikić
MIKIĆFOTO: LE FIGARO PRINTSCREEN

Policajci su to, kako kaže naš izvor, odmah primetili i tada mu je napisana prijava i to na lažno ime, koje je imao u dokumentima koje je prethodno izvadio u Sremskim Karlovcima.

– Policija nije mogla da utvrdi da je to Mikićevo lažno ime, jer osoba čiji je identitet koristio zaista postoji, ali živi u inostranstvu, ima srpsko državljanstvo, ali nikada nije u našoj zemlji vadila dokumenta – objašnjava izvor Kurira.

Ljepoja
LJEPOJAFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Mikić je tada, na osnovu prijave, koristeći lažni identitet, naveo javnog tužioca da u skladu s načelom oportuniteta izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe.

Hteo preko granice

– Pre nekoliko dana Mikić je u Beogradu pokušao da izvadi dokumenta na svoje pravo ime. Mislio je da se otisci neće poklapati sa onima koje je već ostavljao u drugim policijskim stanicama, jer je i posle toga sekao kažiprst i pravio ožiljke. Veruje se da je on imao nameru da pređe preko granice – priča izvor:

– Međutim, kada je došao da uzme dokumenta u PS Palilula, pripadnici novosadskog Odeljenja kriminalističke policije, u saradnji s kolegama iz Beograda, stavili su mu lisice. Nakon hapšenja izvršen je pretres njegovog stana u Beogradu, a onda je sproveden u Novi Sad, pošto je krivično delo izvršio na teritoriji te policijske uprave.

Inače, Dragan Mikić već 17 godina živi kao begunac, jer je u Francuskoj osuđen na 15 godina robije zbog pljački u Bijaricu, Kanu, Kurševelu i Sen Tropeu, u periodu od 2001. do 2003. godine. Procenjuje se da je vrednost plena koji je odneo iz luksuznih juvelirnica 7,5 miliona evra.

– Mikić je postao poznat po spektakularnim krađama u Francuskoj, ali i po još spektakularnijem bekstvu iz tamošnjeg zatvora. Naime, kada je prvi put uhapšen 2003, pobegao je iz zgrade suda. Ubrzo su mu lisice ponovo stavljene, a on je dve godine kasnije uspeo da umakne pravdi – podseća izvor:

Pobegao iz zatvora

– Plan za bekstvo bio je briljantan, a akciju je trebalo izvesti dok je Mikić bio u redovnoj šetnji u zatvorskom dvorištu. Dvojica njegovih saradnika došla su do zatvora, napala stražare i zapucala iz „kalašnjikova“. Za to vreme, Mikić se spustio niz uže preko zida i pobegao.

NE PROPUSTITE……

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Olivera i Bojana

I žene krale dijamante

U redovima „Pink Pantera“, osim muškaraca, ima i nekoliko žena. Svakako je najpoznatija Olivera Ćirković, bivša košarkašica, čuvena po bekstvu iz zatvora u Grčkoj. Ćirkovićeva je bila deo grupe, a o svojim dogodovštinama napisala je i knjigu. Bojana Mitić Lazarević, supruga „pantera“ Mladena Lazarevića iz Niša, navodno je učestvovala u čuvenoj pljački u „Vafi centru“ u Dubaiju, a godinama se nalazila na poternici Interpola.

Od tog dana francuske vlasti nisu uspele da mu uđu u trag, a veruje se da je većinu vremena bio u Srbiji.

– O Mikiću se znalo da je i ranije bio izuzetno obazriv, svuda se kretao naoružan „magnumom 357“, a navodno je nosio i pancir. Sa svojim ljudima je sedeo isključivo u nekoliko kafića u Beogradu i bio je izuzetno diskretan – kaže naš sagovornik upoznat s dešavanjima.

Tragične sudbine članova bande

„Pink panteri“, prema procenama svetskih policija, dolaze uglavnom s prostora bivše Jugoslavije, a poslednjih godina mnogi od njih doživeli su tragičnu sudbinu. Od kradljivaca dijamanata koji ne vole nasilje i izbegavaju žrtve u svojim spektakularnim pljačkama, našli su se u središtu rata između kavačkog i škaljarskog klana, a upućeni kažu da su se priklonili ovim drugima. Mnogi od viđenijih „pink pantera“ doživeli su tragičnu sudbinu.

x Borko Ilinčić

Umro u zatvoru

Borko Ilinčić, koji je učestvovao u spektakularnoj pljački u „Vafi centru“ u Dubaiju, uhapšen je u Španiji, pa izručen vlastima Emirata. Međutim, 2017. godine, posle dve godine provedene u pritvoru, on se u ćeliji obesio prslukom. O tragičnoj Ilinčićevoj smrti, koja se dogodila 2. januara 2017, saznalo se tek mesec dana kasnije, kada je upravnik zatvora na početku suđenja mladiću obznanio da je on već punih mesec dana mrtav.

x Predrag Vujošević Marko

Uhapšen s kokainom

Predrag Vujošević, učesnik prve pljačke „Pink Pantera“ u čuvenoj juvelirnici „Graf“ u Londonu, uhapšen je letos u Španiji, zajedno s pripadnicima škaljarskog klana, zbog šverca 408 kilograma kokaina. Od grupe je zaplenjeno 413.000 evra, luksuzna jahta, kao i 12 kriptovanih telefona, dokumentacija o kriminalnim poslovima, različiti elektronski uređaji. Vujošević, koji je bio poznat pod nadimkom Marko, u medijima je bio poznat kao „mozak ‘Pink Pantera'“.

x Damir Hadžić

Likvidirali ga „kavčani“

Užičanin Damir Hadžić likvidiran je s vođom barske grupe Alanom Kožarom na Krfu. Nepoznate ubice likvidirale su ih ispred iznajmljene vile. Istraga je pokazala da je Hadžić navodno učestvovao u ubistvu „kavčanina“ Davora Baltića u Beogradu, te da je bio visokorangiran član škaljarskog klana.

x Aleksandar Šarac

Ubijen u garaži tržnog centra

Beograđanin Aleksandar Šarac ubijen je u garaži TC „Ušće“ u oktobru 2020. godine. Maskirani napadač prišao je Šarcu, koji je išao ka svom blinidranom automobilu i pucao mu u glavu. Prema podacima iz istrage, Šarac je uvek nosio pancir, te je napadač znao da treba da cilja u glavu. Za Šarčevo ubistvo osumnjičen je Lazar Ilić iz Kraljeva, koji je nekoliko meseci kasnije uhapšen u Crnoj Gori. Iz presretnutih razgovora klana Belivuk-Miljković videlo se da su Šarca takođe hteli da ubiju u „klanici“ u Ritopeku, ali nisu uspevali da ga namame.

x Milan Ljepoja

Samleven u Ritopeku

Milan Ljepoja doživeo je verovatno najstrašniju sudbinu. Niški „pink panter“, koji se sumnjičio da je zajedno s Borkom Ilinčićem opljačkao „Vafi“ centar u Dubaiju, namamljen je u Belivukovu kuću strave u Ritopeku. Posle mučenja, pripadnici klana su ga gušili kesom, davili žicom, a potom mu je Veljko Belivuk, prema optužnici, prerezao vrat. Navodno, Ljepoju su oteli i ubili jer su verovali da je učestvovao u planiranju neuspešnog atentata na Radoja Zvicera u Ukrajini.

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

74 − 68 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)