G-E0EWZBLP0V
четвртак , 22 фебруара 2024
Home / DRUŠTVO / „PROBLEMI SU POČELI KAD SAM PRIJAVIO POLICIJI DA MI ELEZ PRETI“ Hrkalović štitila bosanskog kriminalca: Obezbedila mu zaštitu u MUP-u, a njegovu ŽRTVU „STAVILA NA MERE“

„PROBLEMI SU POČELI KAD SAM PRIJAVIO POLICIJI DA MI ELEZ PRETI“ Hrkalović štitila bosanskog kriminalca: Obezbedila mu zaštitu u MUP-u, a njegovu ŽRTVU „STAVILA NA MERE“

FELJTON.rs
29.01.2022.

Ugostitelj i biznismen Želimir Kreštalica prijavio je Policijskoj upravi Novi Sad da dobija pretnje od poznatog kriminalca Darka Eleza, a umesto da dobije zaštitu, život mu se pretvorio u pakao – njegova prijava je ignorisana, a umesto onoga ko mu preti, on je stavljen na policijske mere. Do svega toga je došlo nakon intervencije bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, koja je preko Milorada Šušnjića, načelnika te Policijske uprave, protivzakonito sprovela niz mera kako bi zaštitila Eleza i pomogla mu.

Kako se navodi u optužnom predlogu koje je sačinilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, Dijana Hrkalović je iskoristila službeni položaj državnog sekretara MUP-a i počinila krivično delo trgovina uticajem kada je, u periodu od decembra 2017. do maja 2019. godine, naredila da se fiktivno sprovode operativne radnje nad Darkom Elezom, kako bi ga na taj način zaštitila, a ustvari je dala jasno naređenje da se „po prijavi ne postupa“. To je učinila posredstvom Milorada Šušnjića, načelnika PU Novi Sad.

BAHATI BRANKO ZIGIC Trener Proletera! Izazvao saobracajnu nesrecu i pobegao sa lica mesta

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Naime, nevolje Želimira Kreštalice počele su krajem 2017. godine kada je prijavio policiji da do njega dolaze informacije kako Darko Elez, osuđivani kriminalac za najteža krivična dela i čovek kog, prema sopstvenom svedočenju u Tužilaštvu, poznaje iz viđenja, priča da će ga ubiti čim izađe iz zatvora.

Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović

Kako je objasnio, problemi sa bosanskih kriminalcem su počeli nekoliko godina ranije, kada su on i brat kupili građevinsko zemljište u Sarajevu. Tada je D. M, Elezov kum, zakazao sastanak sa njima i zahtevao da im pomenutu parcelu prepuste „kako ne bi vršili pritisak na njih“.

Nakon što je zgrada na tom zemljištu završena 2017. godine, počele su da pristižu pretnje, a Elez se u međuvremenu našao na slobodi. Da je to čovek koga nije pametno imati za neprijatelja znao je i sam, ali je odlučio da ga prijavi nakon razgovora sa prijateljem koji je radio u policiji u Beogradu i koji mu je rekao da su pretnje koje dobija zaista ozbiljne i da bi trebalo da se obrati Policijskoj upravi u Novom Sadu, što je on i učinio.

Hapšenje Eleza
Hapšenje Eleza

Upućen je u Odeljenje za krvne delikte, gde je dao izjavu. Kako se navodi u optužnom predlogu, nakon toga se ništa nije desilo, ali je počeo da primećuje „sve više policajaca oko sebe“. Kako je rekao na saslušanju, smatrao je da je policija tu zbog njegove zaštite, međutim, ubrzo je uvideo da MUP zapravo vrši opservaciju nad njim. Kada je pola godine kasnije policija počela stalno da ga zaustavlja i, prema njegovom svedočenju, da ga zadržava po nekoliko sati, saznao je da se njegovo ime nalazi na „NIК listi“, odnosno na „listi za nadzor i kontrolu“, na kojoj se inače nalaze ljudi iz kriminogene sredine.

Pretnje su, kako je svedočio, nastavile da se nižu sve do Elezovog ponovnog hapšenja, a u policiji je nailazio na „zatvorena vrata“. Naime, kada je pokušavao da stupi u kontakt sa policajcima sa kojima je ranije razgovarao i kojima je prijavljivao pretnje, od pomoćnika načelnika PU Novi Sad dobio je odgovor da i na njega vrše pritisak zbog njegovog slučaja i da zbog toga ne želi sa Kreštalicom više nikakav kontakt. Kada je pomislio da bi trebalo da razgovara sa načelnikom Uprave u Novom Sadu Miloradom Šušnjićem, rečeno mu je da je on „čovek koji je faktički uz Eleza“

ELEZA "SLUŠALI" DA GA ŠTITE OD DRUGIH SLUŽBI? Tužilaštvo odlučilo da  proširi istragu protiv Dijane Hrkalović i Milorada Šušnjića

„Recite mu da se ne za*ebava, ubiću ga“

U optužnici se navodi da je Elez pratio čak i policijske rukovodioce koji su postupali po prijavi i oni su strahovali za svoje živote, a nihovi pretpostavljeni su se, sa druge strane, ljutili što oni uopšte istražuju te pretnje.

– Darko Elez je kontaktirao i rođake Želimira Кreštalice telefonom gde im je govorio da će ga ubiti i da mu kažu da se ne za*ebava, a u pretnjama koje mu je slao jasno mu je stavio do znanja da zna da ga Кreštalica prijavljuje policiji i da radi sa policijom – navodi se u dokumentu Tužilaštva.

HRKALOVIĆ PONOVO SASLUŠANA Pored nje u Tužilaštvu ispitan i Milorad Šušnjić,  bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad

U međuvremenu je, prema sopstvenom svedočenju, odlučio da se sam pobrine za ličnu i zaštitu svoje porodice, pa je angažovao privatno obezbeđenje koje ih je čuvalo, vozio se blindiranim automobilom, a kasnije se sa porodicom preselio u Grčku.

– Sklanjao se po petnaestak dana na određenu lokaciju u Republici Srpskoj i Evropi kada je dobijao informacije da bi moglo nešto da se desi, jer je video da država neće da ga zaštiti, a sve se dešavalo u periodu kada su izvršavana ubistva za koja se vezuje Elez – naveo je u iskazu Kreštalica, stoji u predlogu optužnice.

Elez se povezuje sa Veljkom Belivukom
Elez se povezuje sa Veljkom Belivukom

Kako je do svega došlo?

Prema navodima optužnice, nakon krivične prijave koju je Kreštalica podneo protiv Eleza, Dijana Hrkalović je naložila Miloradu Šušnjiću da fiktivno otvori operativnu obradu nad ovim osuđivanim bosanskim kriminalcem, što je on i učinio. Međutim, iako metode takve obrade podrazumevaju tajni nadzor komunikacije, praćenje i snimanje, Šušnjić je dozvolio da se nad Elezom primeni samo mera praćenja komunikacije. Sve to je, navodno, učinjeno kako bi se Elez zaštito i kako druge službe u okviru MUP-a ne bi radile na njegovom slučaju.

Istovremeno je naložio da se otvori operativna obrada i prema Želimiru Кreštalici i da se stavi više predloga nadležnom Višem javnom tužiocu u Novom Sadu za primenu posebnih dokaznih radnji, a na osnovu navodne sumnje da on planira ubije Eleza zajedno sa Đ. Ž, višestrukim povratnikom u izvršenju krivičnih dela. Tada je naveo i da je Kreštalica za izvršenje ubistva obezbedio logistiku, novac, vozila, oružje i stanove za skrivanje izvršilaca.

Milorad Šušnjić
Milorad Šušnjić

Šušnjić je, osim toga, zabranjivao i sprečavao službenje radnje po prijavi koju je oštećeni Kreštalica prethodno podneo. Ta prijava je stigla u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu osam meseci nakon podnošenja, a njegovim potčinjenima je naređeno da ne postupaju po zahtevima i urgencijama Tužilaštva niti Sektora unutrašnje kontrole MUP-a. Umesto toga, kako piše u optužnom predlogu, Šušnjić je naložio da se u izveštajima fiktivno prikazuje da je rad u toku.

Dijana i Šušnjić pod istragom: Ćutali dok je Elez terorisao | Hronika |  Direktno

Na sve to, naredio je i da se zahtev za listing za broj sa koga su pretnje stizale, a kojim je trebalo da se identifikuje lice koje preti Kreštalici, podnese nakon što prođe od kada su pretnje upućene. Razlog za to bio je što je operater dužan da podatke o telefonskom saobraćaju čuva 12 meseci, pa je u trenutku kada je listing stigao bilo nemoguće da se utvrdi identitet osobe koja je oštećenom pretila.

Takođe, prema njegovom naređenju je bez ikakvog pravnog osnova Кreštalicu uveo u policijsku evidenciju za nadzor i kontrolu.

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/blic)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 2 = 4

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)