G-E0EWZBLP0V
четвртак , 18 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / SAD ČUJEM DA MI JE DETE KIDNAPOVAO POLICAJAC ZVANI „GOSPODIN X“! Očajni otac: Saznao sam da su otmicu planirali godinu dana

SAD ČUJEM DA MI JE DETE KIDNAPOVAO POLICAJAC ZVANI „GOSPODIN X“! Očajni otac: Saznao sam da su otmicu planirali godinu dana

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
12.07.2021.

Maloletnog sina su mi pre dve godine kidnapovali komšija Marko Jovišić (56), njegovi sinovi i njihov drug, a sada na suđenju čujem da je otmicu naručio policajac, zvani gospodin X, i to zbog zelenaških dugova.

Ovo za Kurir kaže poljoprivrednik iz Stare Pazove, Goran Mitrović, otac Petra Mitrovića (15), koga su u oktobru 2019. Marko Jovišić i njegovi sinovi Lazar (21) i tada maloletni N. J., kao i njihov drug Aleksa Mrđa (18) presreli na ulici u Staroj Pazovi, ugurali ga u automobil i 24 sata ga držali u napuštenoj vikendici. Namera im je bila da od Mitrovića traže otrkup od pola miliona evra, ali to im nije uspelo, jer je porodica brzo reagovala, alarmirala policiju, te je dečak pronađen živ i zdrav, a oni pohapšeni.

Goran Mitrović, otac, Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Diže mu se kosa

Optuženima se sudi u Višem sudu u Srmeskoj Mitrovici, a Goran Mitrović kaže da je tokom procesa saznao da su u sve umešane još dve osobe.

– Sada se pojavljuju detalji za koje nisam znao, a od kojih mi se diže kosa na glavi. Na ročištu održanom 7. jula, saznao sam da je kidnapovanje planirano godinu dana i da su se o tome dogovarali na Novom Beogradu. Navodno, Marko Jovišić je to ugovorio sa još dvojicom muškaraca, od kojih je jedan policajac, koga nazivaju „gospodin X“. Neko od te dvojice, ne znam tačno ko, imao je finansijske proteškoće, jer je upao u probleme sa zelenašima, i otmica je planirana kako bi došli do neophodnih para – priča Mitrović:

– Saznao sam da su prvo hteli da kidnapuju mene. Pratili su me šest meseci i kada su shvatili da je to teško izvodljivo, tražili su drugu soluciju. U opticuju su im bile moje supruga i sestra. Međutim, došli su do zaključka da im je najlakše da mi kidnapuju decu. Hteli su oba sina, a na kraju su uspeli samo mlađeg.

Goran Mitrović, Petar Mitrović
FOTO: KURIR

Kako kaže, u samom zlodelu su učestvovali otac i sinovi Jovišići, kao i njihov drug Aleksa Mrđa. Svi se nalaze u pritvoru, osim Jovišićevog mlađeg sina.

– Na početku postupka su se branili ćutanjem, a sada pokušavaju da umanje svoju krivicu. Marko tvrdi da je pomagao da se moj sin pronađe, a on ga je i smestio u tu kuću – kaže naš sagovornik.

Ne seća se svega

Prisećajući se drame iz 2019, Mitrović kaže da su kobne večeri braća Jovišić presrela njegovog sina.

– Imali su fantomke. Dete je mislilo da hoće da mu ukradu bicikl i počeo je da se brani. Oborili su ga i vezali lancima, potom su pokušali da namame i drugog sina. Pisali su mu poruke sa Petrovog telefona, ali je stariji sin, po načinu pisanja, shvatio da to nije Petar – objašnjava Mitrović i dodaje da su potom dečaka odvezli u napuštenu kuću.

Kako kaže svaki put u sudnici ponovo preživljava traumu, a najteže mu je bilo kada je iskaz davao Petar.

– Ne seća se baš svega, kaže spavao je, te sumnjam da su mu dali nešto za smirenje. Najveći strah doživeo je kada su mu držali pištolj na slepoočnici. Bio je vezan lancima. Kada se posle kući skinuo, imao je podlive od udaraca. Usna mu je bila rasečena – priča s mukom dečakov otac.

Marko Jovišić, Lazar Jovišić, Aleksa Mrđa
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Preteće pismo: „Ne znaš ti ko sam ja!“

Goran Mitrović kaže da mu je Jovišić pre pola godine iz pritvora poslao preteće pismo. – Pisao je kako ja ne znam ko je on i šta sve može da mi se desi, te da treba da odustanem od tužbe. Ne plašim se nikoga! Nije pisao samo meni, već i mojim advokatima, čak i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Pismo sam predao nadležnima – tvrdi Mitrović.

Teško podnosi suđenja

Pitao sam ih čime sam to zaslužio

Goran Mitrović objašnjava da teško podnosi suđenje.

– Kada sam davao izjavu pred sudijom okrenuo sam se i direktno kidnaperima obraćao. Pitao sam ih čime sam to zaslužio. Tu decu znam, družili su se sa mojim Petrom, kupovao sam im opremu, pomagao sam im koliko sam mogao. Niko od njih u oči nije mogao da me pogleda – kaže Mitrović.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + 2 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)