G-E0EWZBLP0V
субота , 27 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / MONSTRUMI NAJČEŠĆE NAPADAJU U JULU: Ovo su najbrutalnija silovanja i ubistva dece od kojih se Srbija još nije oporavila

MONSTRUMI NAJČEŠĆE NAPADAJU U JULU: Ovo su najbrutalnija silovanja i ubistva dece od kojih se Srbija još nije oporavila

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
13.07.2021. 21:40h

Pre skoro tačno pet godina 9. jula 2016. u selu Vratarnica u blizini Zaječara dogodio se jedan od najgnusnijih zločina u novijoj istoriji Srbije. Vladica Rajković (31) oteo je sa rođendanske žurke Anđelinu S. (3), odveo je do obližnjeg potoka, tamo je silovao i bukvalno masakrirao.

„Sedela sam sa Anđelinom kod kuće, kada je moj brat Dalibor došao i pitao me da je povede na rođendan kod svog prijatelja Perice Rajkovića, Vladičinog rođenog brata“, ispričala je novinarima Danijela Stefanović, majka male Anđeline.

Deca su se na rođendanu čak igrala sa Vladicom, koji ih je zabavljao, nosio na ramenima, igrao se sa njima. Niko nije posumnjao da se iza nasmejanog lica kriju monstruozne namere.

U jednom trenutku Vladica je nsetao, zajedno sa malenom Anđelinom. Kasnije je utvrđeno da je on nesrećno dete odveo do potoka u ššumi. Tamo ju je silovao, a potom udarao rukama i nogama, a na kraju dokrajčio kamenom. Telo deteta je bilo uništeno.

Anđelina Stefanović
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

„Oko devet uveče sam otišla po Anđelinu, jer je obično u to doba išla na spavanje – nastavlja Danijela. – Međutim, moje ćerke nije bilo tamo. Otrčala sam kod brata Dalibora i kazala mu da mi nema deteta. Onda se celo selo organizovalo i počelo da traga za Anđelinom. Ja sam odmah pozvala policiju, čije su patrole ubrzo stigle u Vratarnicu“, ispričala je majka žrtve Danijela.

U međuvremenu, posle gnusnog čina, Vladica Rajković je otišao kući, presvukao se, a krvavu odeću oprao i ostavio da se suši na žici. Potom se vratio na žurku i nastavio da pije.

Detetov ujak je primetio da nema Anđeline, ali i da je Vladica u drugoj odeći. Uhvatio ga je za revere i upitao gde je Anđelina. Vladica je davao neke smušene odgovore. Policajci, koji su u međuvremenu stigli i uključili se u potragu, priveli su Vladicu.

Surovi ubica je brzo priznao zločin, odveo je i policajce do mesta gde je pronađeno Anđelinino telo. Detetov leš bio je skoro neprepoznatljiv, vidljive su bile stravične povrede, glava je bila smrskana.

Vladica je tada policajce iznenadio još jednim priznanjem i to još jednog ubistva. Ispostavilo se da je on na surov način usmrtio i komšinicu Draganu Stanković (47) koja je nestala u junu. Tada se mislilo da je nesrećna žena negde otputovala, ali se ispostavilo da je pila zajedno sa Vladicom, koji ju je na kraju zadavio, a telo bacio u reku Timok, gde su posmrtni ostaci kasnije pronađeni.

Vladica Rajković je za ova dva ubistva osuđen na kaznu zatvora od 40 godina. Robija u Zabeli.

U julu, ali 2005. dogodio se jeziv zločin, za koji se tada mislilo da je nemoguće da se ponovi. Pravi užas dogodio se 17. jula, kada je Mališa Jevtović (47), inače bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije JSO, silovao trogodišnju pastorku Katarinu Kaju Janković. Da sve bude monstruoznije, ovom gnusnom činu je prisustvovala i monstrumu pomagala majka deteta, Ana Filipović (41) koja je tada bila u emotivnoj vezi sa Mališom.

Presuda je izrečena 2007. godine, a u obrazloženju presude Siniše Sofronijevića koji je majci monstrumu izrekao kaznu od 37, a silovatelju najtežu u tom trenutku moguću, 40 godina robije.

„Danas bi Kaja imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama majci, koja je nije volela, i njenom ljubavniku, koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, telu, rukama, nogama i genitalijama, nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom“ – rekao je, između ostalog, sudija Sofrenović.

Katarina Janković, Mališa Jevtović
FOTO: PRIVATNA ARHIVA, FILIP PLAVČIĆ

Zločin se dogodio u Zvezdarskoj šumi, kada su Mališa i Ana odvele malu Katarinu, gde ju je on, pred očima majke silovao. Pošto je dete bilo teško povređena, čudovišni par ju je odneo u KBC „Zvezdara“ uz tvrdnju da je Kaja „pala sa kreveta“ i da je od tih povreda isto veče preminulo.

Lekarima je ta priča bila sumnjiva, Kajino telo je upućeno na Institut za sudsku medicinu. Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. U zapisniku je takođe bilo navedeno da je Katarina duže vreme bila seksualno zlostavljana.

Još jedan stravičan zločin, koji je promenio istoriju srpskog pravosuđa je tragedija Tijane Jurić (15) koju je u noći između 25. i 26. jula 2014. oteo , silovao i ubio Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina.

Tijana je iz rodne Subotice, otišla 25. maja u Bajmok, gde je bila na turniru malog fudbala. Oko ponoći krenula je kući, u društvu jedne devojčice i dečaka. Na sred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati da drugu vrati duksericu koju je pozajmila. Drugar u čijem društvu je bila ponudio joj je da on to uradi, ali je ona odbila i krenula natrag ka Sportskom centru.

Devojčica, Most, Reka, Potraga, Tijana Jurić, Barbara Vitez, Pala, Tisa, Endre Vitez, Melinda Vitez
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Tu joj se put ukrstio sa Draganom Đurićem. Njeno telo pronađeno je 7. avgusta, na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor. Dragan Đurić je za ubistvo Tijane Jurić osuđen na 40 godina zatvora.

Ovaj zločin šokirao je Srbiju, a kao jedna od posledica je i usvajanje Tijaninog zakona. Promenjena je policijska praksa, da od momenta prijave nestanka do početka potrage mora da prođe određeni vremenski period, najčešće 48 časova, već je policija dužna da počne potragu za nestalim maloletnicima odmah po prijavi.

Nažalost, te krvave 2014. godine, 31. jula silovana je i ubijena Ivana Podraščić (14). Za to ubistvo osuđen je na 40 godina zatvora Darko Kostić, višestruki silovatelj i ubica.

Ubijena, Darko Kostić, Silovana, Ivana Podraščić
FOTO: KURIR ŠTAMPANO

On je svoje delo priznao kada je uhapšen i ceo događaj je mirno opisao, objašnjavajući zašot je devojčicu morao da ubije.

„Ubio sam Ivanu, priznajem! Silovao sam je, a ona je vrištala i otimala se. Plakala je i zapomagala. To me je strašno iznerviralo, pa sam počeo da joj udaram šamare i davim je, ali nije prestajala… Zato sam uzeo motiku i ubio je“, objasnio je u istrazi Kostić.

Telo žrtve je umotao u ćebe, pa u sunđer, i zakopao u dvorištu trošne kuće u Rakovici. Njeni posmrtni ostaci pronađeni su nekoliko meseci kasnije.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 6 = 2

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)