G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / Сарми правоснажно 13 и по година због шверца сканка из Албаније

Сарми правоснажно 13 и по година због шверца сканка из Албаније

FELJTON.rs
12.07.2021.

У овом случају је примењен правни институт осуђеног сарадника – тако што је сведочило лице које је осуђено по оптужници Тужилаштва за организовани криминал, речено је Танјугу.

    Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 13 и по година затвора Новосађанина Мићу Николића званог Сарма, а његове сараднике на казне од годину и до 12 година затвора поводом оптужби да су кријумчарили сканк из Албаније и с територије Косова и Метохије, до хапшења 2012.sudФото:

Николићу је изречена и новчана казна од 200.000 динара и одузимање имовинске користи од 1.700 евра, 27.000 динара и 142 долара.

Овом одлуком Николићу је смањена казна за годину дана у односу на првостепену прошлогодишњу пресуду Специјалног суда, а казне су ублажене и његовим сарадницима.

Поред Николића осуђени су Агрон Хоyа на 12 година затвора, Рајко Савић на 10 и по година, Миодраг Вранић на три и по године.

Николићева супруга Милана Николић добила је правоснажну условну казну од шест месеци затвора с роком провере од три године.

FOTO) VOĐA NARKO-KLANA: Mića Nikolić zvani Sarma osuđen na 13 godina  zatvora - Media

Преживео рафал из аутомата

У фебруару 2008. године Николић је испред свог кафића „Блу лајн” рањен са четири хица из аутоматског оружја. По незваничним информацијама, на њега су пуцала двојица нападача, који су били у голфу жуте боје без регистарских ознака.

Он је полицији познат још с почетка деведесетих година прошлог века, када се сматрао једним од вођа ауто-мафије на овим просторима, а касније је повезиван са свим значајнијим клановима у Србији, укључујући и „земунски”, који је, по неким наводима, чак и снабдевао дрогом. Николић је привођен и 2002. године због поседовања кокаина и оружја. Он се помињао и у случају убиства Ивице Јовановића из Бијелог Поља које се догодило 2001. на Вождовцу јер је убијен управо у Николићевом мерцедесу.  


Николић је 2012. године у марту био ухапсен са сарадницима у Новом Саду и Краљеву због сумње да су се дуже време бавили кријумчарењем сканка. Та група је како се сумња, у Албанији и на територији АП Косово и Метохија, од НН лица неовлашћено набављала веће количине марихуане и ту опојну дрогу транспортовали до Новог Сада, где су је смештали у закупљене станове и локале или у пословне просторије Савићеве фирме.

Потом су марихуану неовлашћено продавали другим дилерима наркотика у Новом Саду, Београду, Босни и Херцеговини и Хрватској. Николић је у међувремену пуштен да се брани са слободе, али је 8. новембра 2015. године по налогу Тужилаштва за организовани криминал поново ухапшен са још троје осумњичених да су покушали да са више десетина хиљада евра подмите сведока у овом поступку за трговину дрогом.

Иначе, 2013. године Специјални суд је од Николића и с њим повезаних трећих лица привремено одузео велики број некретнина. По подацима из истраге, у Шафариковој улици у Новом Саду Николић поседује чак три стамбено-пословна објекта под бројевима 20, 39 и 35, у којем су и канцеларије његове фирме „Блу лајн НС градња”, а у његовом поседу је и зграда у Његошевој 15.

Николићу је, одлуком Апелационог суда, привремено – до правоснажног окончања кривичног поступка против њега – одузето 15 гаражних места у Новом Саду површине 23 квадратна метра, 20 пословних простора у Новом Саду површине од три до 136 квадратних метара. Заплењено му је и укупно 29 станова у Новом Саду. Станови имају 194 квадрата, 189, три по 102 квадрата, два по 74, два по 56, један 55, три стана по 52, пет станова по 51, три по 50 квадрата, затим 48, 47 и 42 квадрата, те 29 квадрата, а четири стана у Новом Саду су непознате структуре и површине.

Заплењено му је и градско грађевинско земљиште у Суботици, површине 21 ар и 28 квадрата.

Привремено су му одузете и зграде непознате намене у Суботици, у габариту 851 квадратни метар, док су од трећег лица одузета два стана у Новом Саду, и то један површине 115 квадрата и други од 41,32.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/dnevnik)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)