G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / SRBIJA / Saznajemo: Vladiku Stefana zbog afere sele iz Srbije;

Saznajemo: Vladiku Stefana zbog afere sele iz Srbije;

FELJTON.rs

24. maj. 2021

Vladika Stefan Šarić, po svemu sudeći, neće ubuduće obavljati dužnost vikarnog episkopa patrijarha Srpske pravoslavne crkve, a kako saznaje naš portal, razlog tome je, između ostalog, optužba studenta Akademije SPC Marka Žarkova da je umešan u njegovu otmicu.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Episkop remezijanski i vikar pokojnog patrijarha Irineja, Stefan Šarić, mogao bi da bude tema predstojećeg Sabora Srpske pravoslavne crkve, a kako navode izvori Nova.rs iz Patrijaršije, on bi uskoro mogao da dobije premeštaj u neku drugu eparhiju – najverovatnije van Srbije.

“Tema njegovog premeštaja će gotovo izvesno biti na dnevnom redu tokom Sabora. Stefan Šarić nije izbor patrijaha Porfirija za vikarnog episkopa, već njegovog prethodnika, stoga je i logično da mu Porfirije pronađe novi angažman, a da za svog vikara postavi nekog drugog. Drugi razlog zbog čega bi mogao da se dogodi premešetaj je i optužba koju jedan student izneo na njegov račun, a tiče se otimce. Stefan je pravosnažno oslobođen krivice, ali loša reputacija koju je stekao zbog te priče, kao i okolnosti pod kojima se došlo do oslobađanja od krivičnog gonjenja, razlog su zbog čega bi on mogao da bude preseljen iz Srbije”, navodi naš sagovornik.

SLEDECA VEST

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

FELJTON.rs: POCELA CISTKA INSPEKTORA U Policijskoj ispostavi Klisa Novi Sad! INSPEKTOR T.T. SUSPENDOVAN I UZETA MU ZNACK

Izvor portala Nova.rs navodi da se kao potencijalne destnicaja za premeštaj vladike Stefana navodi eparhija Zapadnoevropska (sa sedištem u Parizu), jer je tamošnji vladika Luka pred povlačenjem iz zdravstvenih razloga.

Šta je vikarni vladika

Vikarni vladika je zapravo pomoćnik episkopa, mitropolita ili patrijarha. Na to zvanje obično se imenuju episkopi koji su tek uvedeni u to zvanje i najčešće dobijaju počasnu titulu po nekoj istorijskoj episkopiji. Кad vikarni episkop dobije na upravu samostalnu eparhiju, on tada postaje eparhijski arhijerej i nije više vikar, odnosno pomoćnik. Vikarni episkopi nisu punopravni članovi Svetog arhijerejskog sabora već učestvuju u saborskom radu bez prava odlučivanja (osim kod izbora patrijarha srpskog).

“Šarić je očekivao da bude imenovan na mesto episkopa valjevskog, nakon smrti vladike Milutina, ali je to manje realna mogućnost u ovom trenutku zbog svih okolnosti koje ga prate. Potajno se pominje mogućnost da episkop Siluan iz Australije preuzme Eparhiju valjevsku, a da Stefan ode na to mesto. Međutim, prepreka je u tome što Šarić ne zna engleski jezik”.

Naš sagovornik podseća na bliskost vladike Stefana sa aktuelnim režimom, posebno sa ministrom spoljnih poslova, Nikolom Selakovićem, navodeći da odluka Porfirija da udalji Šarića iz Patrijaršije se može tumačiti i kao način da se Crkva distancira od uticaja politike.

“Vladika Stefan, zajedno sa sekretarom pokojnog patrijarha, Dejanom Nakićem, predstavljao je državnu ‘vezu’ unutar Crkve. Obojica su veoma bliski sa Nikolom Selakovićem, ministrom spoljnih poslova, sa kojima imaju i određene poslovne kombinacije”, objašnjava naš izvor.

Izvor našeg portala podseća da je Sinod odbijao u dva navrata da prihvati Šarića kao vikarnog episkopa pokojnog patrijarha Irineja, a da ja treći put episkopima samo saopšteno da je on postavljen na to mesto.

“To je bio prvi put da se tako nešto dogodilo. Vladikama je samo saopšteno, te 2018. godine, da je Stefan novi vikarni episkop”.

Podsetimo, na Svetom arhijerejskom saboru, održanom u maju 2018, za vikara patrijarha Irineja, izabran je tadašnji arhimandrit i starešina Hrama Svetog Save, Stefan Šarić.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U junu iste godine, na Svetoj arhijerejskoj liturgiji, koju je služio pokojni patrijarh Irinej, uz sasluženje više arhijereja, Šarić je svečano hirotonisan, a tom činu su, između ostalih, prisustvovali, Nikola Selaković, Ivica Dačić,  Milorad Dodik, kao i predstavnici BIA i Vojske Srbije.

Priča o otmici – Šarić oslobođen, ostala brojna pitanja

Podsetimo, slučaj otmice studenta Akademije SPC Marka Žarkova neočekivano brzo je dobio sudski epilog pošto je on javno saopštio da je za njegovu otmicu odgovoran vladika Stefan Šarić. Suprotno tvrdnjama Žarkova, Šarić je u kasnijoj tužilačkoj istrazi u potpunosti izuzet iz procesa, a ovaj student je konačnoj presudi okarakterisan kao diler i konzument droge.

Prema saznanjima Nova.rs, tužilac Višeg suda u Beogradu sklopio je sporazum o priznavanju krivice sa B.Z. i M.T, pripadnicima MUP-a Srbije, u kojem se navodi kako su oni izvršili krivično delo prinuda. Njima se na teret stavlja da su zajedno sa batinašem N.M. (koji se i dalje nalazi u bekstvu) silom prinudili Žarkova da im preda svoj mobilni telefon i računar kako bi izbrisali navodnu prepisku koju je posedovao student. Žarkov je tvrdio da su upravo poruke koje je posedovao razlog otmice, te da su se u njima nalazile poruke koje je Šarić slao njegovoj bivšoj devojci.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs,TANJUG/ ZORAN ZESTIC

U tužilačkoj istrazi povodom otmice Žarkova, najpre se navodilo da je on otet nakon saznanja da je njegova devojka u ljubavnoj aferi sa vladikom Stefanom Šarićem. Žarkov je tvrdio da je razgovarao sa vladikom i da mu je on poručio kako će ga “pojesti mrak” zbog toga što je saznao za njegov seks skandal. Zbog ovih tvrdnji, vladika Stefan se našao pred tužiocem, ali je odbijao da govori o prirodi svog odnosa sa devojkom Marka Žarkova, pozivajući se sa na “svetu tajnu ispovesti”.

“Ja ne bih mogao da odgovorim na pitanje o njihovim odnosima i da li su se poznavali iz razloga što se na taj način ulazi u svetu tajnu ispovesti. Takođe, smatram da nije ispravno da se govori o tim stvarima. Ja kao sveštenik idem kod nekog samo prilikom obreda, iz drugih razloga ne ulazim u kući tih ljudi i ne družim se”, kazao je on na saslušanju.

Izuzev razgovara sa tužiocem, vladika Stefan Šarić je odbijao za Nova.rs da govori o ovom slučaju i navodima Žarkova da je umešan u njegovu otmicu. Tokom jedinog susreta sa novinarima našeg portala, Šarić je tvrdio da ga niko nije pozvao za komentar, te da nemamo dokaze za tvrdnje koje objavljujemo u svojim tekstovima, odbijajući da kaže kako se izjašnjava povodom optužbi studenta Akademije SPC.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/nova)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 3 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)