G-E0EWZBLP0V
уторак , 30 априла 2024
Home / SRBIJA / „SRBIJA ĆE SE SUPROTSTAVITI SVIM NATO ZEMLJAMA“ Pitanje Srebrenice žele da kvalifikuju kao genocid. TO SE NEĆE DESITI!

„SRBIJA ĆE SE SUPROTSTAVITI SVIM NATO ZEMLJAMA“ Pitanje Srebrenice žele da kvalifikuju kao genocid. TO SE NEĆE DESITI!

VESTI: FELJTON.rs
11.04.2024.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastali su se večeras u 18 časova sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović i predsednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem u vili Mir.

Foto: Printskrin TV Pink

Teme razgovora bile su odnosi Republike Srpske i Srbije, kao i najavljena Generalna skupština UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici.

Prvi se posle sastanka javnosti obratio Dodik.

– Pitanje Srebrenice žele da kvalifikuju kao genocid. Prvo rekao sam i javno govorim da se genocid nije desio, da je genocid izmišljena forma u kojoj su pokušali da satanizuje čitav srpski narod i da kroz individualne presude koje su bile na sudovima u Hagu to prebace na kolektivnu odgovornost tog jednog naroda, srpskog naroda. Naravno da ću sve učiniti da do 5. maja kada imamo naš Vaskršnji sabor uverim predsednika Vučića da podrže sve odluke koje će namerava Republika Srpska da donese. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi zajedno u BiH da ta izmišljena akt u Ujedinjenim nacijama je upućen bez saglasnosti organa BiH da se lažno predstavljaju kao da predstavljaju BiH što naravno nije tako. Oni predstavljaju samo muslimansku odnosno bošnjačku stranu i direktno su upereni protiv Republike Srpske i srpskog naroda – rekao je Dodik.

Obraćanje Vučića

– Danas sam razgovarao sa predsedavajućim skupštine UN. U ponedeljak ću poslati specijalnog izaslanika kod predsednika skupštine UN i tražiti da razmotre kršenje svih procedura, tražiću da se dobro razmotri kršenje svih procedura. Obaveza je da se pitanjem BiH bavi Savet bezbednosti, zato što je to i dalje nestabilan region, zato što i dalje tu postoje i međunarodne snage, čak i ono što oni nazivaju visoki predstavnik, da nije, ne bi postojao i ne bi ga slali – rekao je Vučić.

– Zašto ovo govorim? Zato što oni hoće da prebace glasanje sa Saveta bezbednosti na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija da od nečega od čega zavisi očuvanje mira oni žele da prebace na priču na kulturu mira i kulturu sećanja. Onda su prekršili i drugu stvar od toga da je potrebno dve trećine upravo zato što se radi o nečemu što može da ugrozi ili očuva mir. Dakle, to su proceduralni razlozi. Suštinski razlozi, rekao bih – poručio je on.

„Postavio bih tri pitanja NATO“

– Postavio bih tri pitanja svima iz NATO-a, pošto je jasno da su glavni sponzori NATO zemlje plus Ruanda, dakle, glavni sponzori su velike sile, Nemačka pod broj 1, Velika Britanija, Amerika, Francuska, svi ostali, Turska, naravno. Valjda im nije lako o Jermenima da pričaju, pa se pozabavili Srbima i svima drugima. Njih sedamnaest ukupno, uključujući i Sloveniju, valjda su ostavili po strani Hrvate i još neke koji će da budu mnogo glasni, ali da baš ne bi išli toliko da nas unižavaju, da ne bismo smeli da pričamo o Jasenovcu i svim ostalim srpskim stratištima. Dakle, moje pitanje za sve njih, a što sad? To je moje prvo pitanje. Obeležavate 29. godišnjicu, pa nije on čak ni okrugla godišnjica. A što niste 28? Što niste 25? Što niste 26? Što niste čekali 30? – kazao je predsednik Srbije.

– Nadam se da će mi odgovoriti, ali pošto taj odgovor u svu moju nadu neću dobiti, reći ću vam ga odmah. Zašto znaju da će da imaju manje vlada koji bi to podržali sledeće godine nego što je to slučaj danas? Zato što globalni jug dobija sve više prostora u svetu, zemlje se oslobađaju kolonijalnih stega, neće više da im služe i da ih slušaju kao što su ih slušali tada i to je jedan od razloga. Moje drugo pitanje je, a hoće li ova Rezolucija da dodatno podeli narode i zemlje u svetu ili će to da bude jednoglasno kao i svaki put što je usvajano? Samo želim da vas obavestim. Rezolucija o genocidu ili holokaustu da bi se ograničio na jevrejske narode iz 2005. jer nisu Nemci proglašeni za genocidni narod zbog onoga što su učinili u Kragujevcu, Kraljevu ili Jajincima, već samo zbog onoga što su učinili Jevrejima. Dakle, uvek su bile jednoglasno usvajane. Je l’ vi stvarno mislite da će da bude ovo jednoglasno usvajano? Republika Srpska nije deo Ujedinjenih nacija. Republiku Srpsku ne slušaju čak ni u Bosni i Hercegovini kada ima drugačiji stav i ne uvažavaju ga – istakao je Vučić.

„Šanse su nam minimalne“

– I Srbija će sama političkim sredstvima da se suprotstavi svim NATO zemljama, od Turske do Nemačke, s tim da znamo da su nam šanse minimalne, ali ćemo se boriti do poslednjeg trenutka. Predsednik Dodik je tražio da se Srbija bori, mi ćemo se boriti do poslednjeg trenutka i za svaki glas. A onda se vi pravdajte kako ste to doneli odluku koji će da bude 65 za, sračunajte im sve ove zemlje, evropski, ono što kontrolišu u Okeaniji, ono što kontrolišu na severnoameričkom kontinentu i deo islamskih zemalja. Deo. Jer deo svakako neće da ide uz one koji su kolonijalisti i uz one koji misle da mogu da dominiraju svetom, svojim diktatima. A što ćete raditi kada dobijete svega 10, 15 ili 20 glasova više od te koji su protiv. Jedini protivnik vam je mala Srbija. Rusija je imala svega sedam glasova u Generalnoj skupštini. Ja vam sad kažem, mi ćemo da imamo mnogo, mnogo puta više. Moje treće pitanje je, a šta to radite u regionu? Šta je smisao? – rekao je Vučić.

„I tad ako budete usvajali rezoluciju, biće ponosni“

– Komentar nemačke ambasadorke je sramotan, a inače ona jasno rekla kada je predstavnik Mađarske da nije ovo najpametniji trenutak, ona kaže „Za Srbiju nikada nije vreme“, e, neka je za vas vreme. Sve može da bude inverzno u svetu. Kako ljudi ne poznaju srpski narod. I tog dana kad budete usvajali rezoluciju, ako je budete usvajati, pokazaćemo koliko smo ponosni. Na svakom mestu ćemo istaći naša obeležja i zastave. Dan kasnije ćemo istaći sve, našu najlepšu trobojku i da im pokažemo da Srbiju i srpski narod nikada neće moći da sruše. Mi moramo da čuvamo mir sa našom bošnjačkom braćom, ni za šta nisu krivi, naterani su da slušaju propagandu, ali šta ćete sa lažovima. Objavljeno je više od 9.000 tekstova kako sam ubijao snajperom, i možete da demantujete koliko hoćete, ali džabe. Šta je smisao ovoga? Da ukinete Srpsku? Ne tražite to, tražite nešto drugo? Pokažite nam šta tražite. I Bećiroviću da poručim hvala ti na tome, ne znaš kakav si mi kompliment dao što si poredio Dodika sa mnom, da sam ja kriv, a ti si niko i ništa, sem sitnog lažova i falsifikatora – naveo je predsednik Republike Srbije.

„Borba neće biti laka“

– Borićemo se do poslednjeg trenutka, daćemo sve od sebe, pa ćemo da vidimo. Borba neće biti laka. Očekuje nas težak period, i borba Srbije za pristup Savetu Evrope. Sve je to u iste dane, jedine dobre vesti su ekonomske i to je ono što važno. Uputićemo poziv i drugim Srbima u regionu, na predlog predsednika Dodika. Želimo da razgovaramo o jeziku i pismu, a ja molim da dobro razmisle. Nećemo da uvodimo sankcije i idemo protiv Republike Srpske, delićemo sudbinu. Kurti organizuje izbore, na kojima izađe 3,4 odsto, a pre toga hapsi i maltretira ljude. Izvede genijalne izbore, a onda kažu „nije problem, učestvujte na izborima, odmah će podneti ostavku“, ali kada prihvatimo, onda kažu „da neće da podnesu ostavke“. Onda kažu morate da skupite 20 odsto potpisa da bi peticija bila validna, i kada prikupimo, onda moramo da učestvujemo na referendumu. I Srbi kažu da je besmisleno jer ne možemo da fizički postignemo sve, i onda posle svega kažu „Beograd je kriv“. Sram vas bilo, lažovi jedni. Makron je rekao da moramo da uvedemo sankcije Rusiji i da je to ucena. Stav koji smo izneli, osam dana pošto je počeo sukob u Ukrajini, važi i danas. Srbija je mala, ali je velika po svom srcu i ostaje pri stavu koji je tada donela, niti ko može da je ucenjivao. Nikada nisam bio na Skaju, niti na bilo čemu drugom, lažovčine jedne. Sa Makronom sam imao prijateljski sastanak i na koji sam ponosan – dodao je Vučić.

„Pokazaćemo da u svetu nismo sami“

– Svako u svoje jato. Da se onako kliberim sa onim što podržava sve što je protiv Srba. Nije problem u tvome da li sam mirotvorac ili nisam, a jesam. Ali ja njih razumem, oni moraju da pronađu nekog većeg krivca, da bi se opravdali svojim biračima. Ovo je pitanje za Nemce, Engleze, Turke i sve ostale koji ovo podržavaju. Mi ćemo da se fokusiramo na podršku prijateljskih zemalja i da pokažemo da nismo sami u svetu. Kada je završen ramazanski post, dogodili su se incidenti u Novom Pazaru, bilo je ružno, Srbi su uznemiravani ali su uznemiravani i Bošnjaci. Ići ću sa svojim bošnjačkim prijateljima da razgovaram, jer za nas mir nema cenu, Srbija je naša zajednička kuća – izjavio je predsednik Srbije.

„Istinu ne mogu da nam uzmu“

– Oni će 17. to da predaju, i planiraju 2. maja glasanje, i smislili su ovaj trik da bude prosta većina, ali od onih koji nisu uzdržani, oni ne podržavaju Rezoluciju. Male šanse, kada izračunate koliko ima u regionu koji čekaju da se dodvore Nemcima, i ostalima, i onda preko slobodarskih naroda moramo da stignemo. Ali borićemo se, nema šta. Radićemo danonoćno, i štitićemo svoju zemlju. Mi ćemo smeti njih u oči da pogledamo, samo ne znam kako će oni nas. Prave se da ne znaju o čemu se radi, hoćete da date Kurtiju šansu da podnosi tužbe protiv Srbije. Ali je nama jasno. Borićemo se, nećemo da idemo u ratove, borimo se politikom. I malena Srbija o jadu će da zabavi sve velike sile koji će da donose akte da malu i slobodarsku državu kazne. Ako bude trebalo, neću ni biti u Srbiji od 20. ako je to potrebno. Mi ćemo dobiti više glasova od Rusije, koja je dobila samo 7. Ono što je naš dogovor, mi ćemo srpski narod pozvati i to je najvažnije — da mi znamo svoju sudbinu i istinu. Istina i na početku i kraju je najbitnija. Da nam ukinu srce, i da nam ostave najteži ožiljak na duši srpskog naroda, moći će da vide dan, godinu, ali nikada neće moći da pokore Srbiju. A našu trobojku ćemo nositi na svakom mestu i biće najpoznatija zastava otpora u celom svetu – zaključio je on.

Razgovor pre Uskršnjeg sabora

Jedna od tema o kojoj se razgovaralo, jeste i organizacija predstojećeg Uskršnjeg sabora Srbije i Republike Srpske, koji je ranije najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koji će se održati 5. i 6. maja.

Kako je „Blic“ ranije pisao, predsednik Vučić je razgovarao sa predsednikom Dodikom, prilikom čega je istakao da „pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično“.

– Dobar razgovor sa predsednikom Republike Srpske. Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično i uveren sam da ćemo do tada pripremiti veliki broj važnih i korisnih odluka za naš narod – poručio je Vučić na svom Instagram nalogu.

Otkriveno o čemu će biti razgovora na Saboru

Pre ovog sastanka, predsednik Srbije se takođe sastao i sa patrijarhom Porfirijem, kada je dogovoren Vaskršnji sabor.

– Donet je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske, gde će biti donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine. Nova Vlada Srbije i Vlada Srpske pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje Narodnim skupštinama Republike Srbije i Republike Srpske – naveo je tada Vučić.

Kako je predsednik najavio, 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije, biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

Izvor: ( FELJTON.rs/blic.rs)

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

NE PROPUSTITE…

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6 + 4 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)