G-E0EWZBLP0V
понедељак , 27 маја 2024
Home / SRBIJA / NAJVECA PREVARA U MINISTARSTVU ODBRANE! Lazanski BEZ DLAKE NA JEZIKU: Šutanovac prodavao minolovce za kafane, rakete, a tenkove PRETVORIO U STARO GVOŽĐE!

NAJVECA PREVARA U MINISTARSTVU ODBRANE! Lazanski BEZ DLAKE NA JEZIKU: Šutanovac prodavao minolovce za kafane, rakete, a tenkove PRETVORIO U STARO GVOŽĐE!

FELJTON.rs

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac naplatio dva minolovca po ceni sekundarnih sirovina, računao kilogram broda kao kilogram aluminijuma, tvrdi Lazanski. Ovi minolovci sada su u Brčkom, pretvoreni u splavove na Savi. Šutanovac i PVO, rakete i tenkove dao u staro gvožđe.

Bivši ministar odbrane i lider DS Dragan Šutanovac tokom svog mandata na funkciji prodao je dva vrhunska minolovca „neštin“ za kafane!

Ovu šokantnu informaciju otkriva vojni komentator Miroslav Lazanski, koji tvrdi da su ova dva vrhunska broda naplaćena kao sekundarne sirovine, po jednom kilogramu aluminijuma (!?!). Dva nekada najmodernija plovila sada se nalaze u Brčkom, pretvorena u splavove na reci Savi!Dragan ŠutanovacFoto: Profimedia

Diktat NATO pakta

Lazanski kaže da je ovo samo vrh ledenog brega u lošim odlukama koje je bivši režim preduzimao kad je reč o vojsci, a sve po diktatu NATO pakta.

– Za vreme dok je Dragan Šutanovac bio ministar, dva najmodernija minolovca klase „neštin“ prodata su po ceni od jednog kilograma aluminijuma privatniku u Brčkom za kafiće na Savi. Ti „mudraci“ su zaključili da im ne trebaju… Ministarstvo odbrane jeste uzelo neki novac, a Šutanovac je odobrio prodaju. Ipak, to je bila jako loša odluka – ističe Lazanski.

Prema njegovim rečima, Srbija se sada opredelila za politiku vojne neutralnosti, dok je u Šutanovčevo vreme model vojske izdiktiran od strane zapadne vojne alijanse.

– Osim prodaje dva minolovca privatniku za kafiće na vodi, tu je bilo i prebrzog i kriminalnog otpisivanja složenih borbenih sistema kao „neperspektivnih“. Uništili su brojne protivvazdušne sisteme i rakete, kao i mnogo tenkova T-55… – podvlači Lazanski.

Dragan Šutanovac juče se nije oglašavao povodom optužbi Lazanskog. Na drugoj strani, general Božidar Delić ističe da je nešto od ovih navoda svakako istina.

– Šutanovac jeste velika štetočina i uništitelj vojske. Tačno je da su mu Amerikanci izdiktirali model vojske, pri čemu su tražili da se ugase sve brigade, a među njima i tri koje su posle NATO agresije proglašene herojskim. Umesto toga, uvedena je bezlična organizacija brigada bataljonskog tipa. Prodali su šta su stigli i teško je pobrojati sve ono što je uništeno ili prodato. Čak su prodavani čitavi vojni kompleksi, pa i oni za koje se vojska izjasnila da su joj potrebni – podvlači Delić, dodajući da je svakako najveća krađa posao sa Izraelcima:

– To je bila kupovina neupotrebljivih sredstava veze za koja su Šutanovac i Tadić bacili oko 130 miliona evra, ali i dobili proviziju od više desetina miliona evra. Iako ima dokaza, niko nije procesuiran, a oprema se nalazi po skladištima!Boris TadićFoto: Profimedia

Materijalna šteta

I Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS, potvrđuje da su u Šutanovčevo vreme stratezi NATO definisali novi model srpske vojske.

– Od korpusa su pravili brigade, a od brigada bataljone, i tako veštački stvarali viškove naoružanja koje je po nalogu uništavano. Teško naoružanje prodato je u staro gvožđe, a pešadijsko je gaženo tenkovima, sve pred kamerama kako bi se dodvorili Zapadu i ponizili Vojsku Srbije. Vreme je da neko odgovara, jer je naneo veliku materijalnu štetu Srbiji i namerno drastično smanjio njene odbrambene sposobnosti – zaključuje Karan. Kako je pisala srbija danas

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/srbija danas)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

8 + 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)