G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / TREBA NAM ZAKLJUČAVANJE OD 10 D0 14 DANA! Kon: Nemamo izbora, ako pukne zdravsteni sistem, IMAĆEMO VIŠE MRTVIH!

TREBA NAM ZAKLJUČAVANJE OD 10 D0 14 DANA! Kon: Nemamo izbora, ako pukne zdravsteni sistem, IMAĆEMO VIŠE MRTVIH!

– Mi smo u situaciji kada više nemamo izbora, moramo neke mere da preduzmemo da bi nam opstao zdravstveni sistem – rekao je dr Predrag Kon, gostujući na TV Prva zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

Upitan da li nam je potrebno duže zaključavanje, dr Kon je rekao da je sada „minimum 10 do 14 dana da budemo pod merama, jer je virus sada toliko oko nas, da je nemoguće zaustaviti ga bez drastičnih mera“.

Epidemiolog i član Kriznog štaba upozorio je i da bi se padom zdravstvenog sistema povećao broj smrtnih slučajeva.

Dr Kon je naglasio da ako bi svi poštovali pravila – maska, distanca, higijena, da nam ovako drastične mere ne bi bile potrebne, kao i da je jedini izlaz iz cele ove situacije masovna vakcinacija.

I Vesić je istakao da ako bi se poštovale mere, bilo bi dovoljno da su samo one na snazi.

– Ako ne radi ekonomija neće biti para za vakcine, tako da ako ne radi ekonomija neće biti javnog zdravlja – smatra Vesić.

Vesić i Kon u studiju TV Prva

Na to je dr Kon dodao: „Mi nismo eksperti za ekonomiju, ali kao medicinski deo ne možemo da imamo drugačije stavove nego što ih imamo, i mi moramo da stojimo iza toga“.

Vesić je istakao da „imamo ljude kojima moramo da obezbedimo da rade, da primaju plate i zato moramo da se borimo za njihova radna mesta“.

– Besan sam jer su se na Kopaoniku i Zlatiboru organiziovale žurke, a zatim su ti ljudi došli u Beograd i zarazili ljude u gradu – rekao je Vesić.

Na pitanje voditeljke kako je moguće da imamo ovoliki skok broja zaraženih kada imamo veliki broj vakcinisanih, dr Kon kaže da je to moguće, jer smo u Srbiji sa vakcinaijom krenuli kada smo imali visoku prisutnost virusa.

– U bilo kom zatvorenom prostoru postoji virus i tako je veoma lako da se on širi – rekao je dr Kon.

On je još naveo da se mladi ne vakcinišu, a da oni najviše šire virus.

Upitan šta nas čeka od ponedeljka, koje mere možemo da očekujemo, dr Kon nije izneo detalje.

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 − 7 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.