G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / BIZNIS / KVADRAT NA PLANINI I DO 4.000 EVRA! Apartman na „Kopu“ skuplji je nego stan na Dedinju, a ništa mnogo ne zaostaju ni Zlatibor i Divčibare

KVADRAT NA PLANINI I DO 4.000 EVRA! Apartman na „Kopu“ skuplji je nego stan na Dedinju, a ništa mnogo ne zaostaju ni Zlatibor i Divčibare

  •  13.03.2021.
kopaonik

Ni korona nije zaustavila tražnju za kupovinom apartmana na srpskim planinama. Naprotiv, uz dobru ponudu, raste i kupovina, a tražnja za koju se sobodno može reći da je rekordna, maksimalno je počela da diže i cenu kvadrata. Praktično, sada je situacija takva da je kvadrat na Kopaoniku skuplji nego kvadrat najluskuznijeg stana u samom centru Beograda ili da stan od 60 kvadrata u užem centru prestonice, košta kao apartman od 30 kvadrata na Kopu.

Ništa mnogo ne zaostaju ni druge srpske planine. Kvadrati na Zlatiboru i na Divčibarama takođe su sve popularniji, sve je više gradnje, ali su zbog veće tražnje, skuplji i apartmani.

Ukupno je na Kopaoniku u 2020. godini prodato 340 apartmana, a broj se povećava ako se doda i Brzeće podno Kopaonika, gde je prodato 47 apartmana. Na Zlatiboru je taj broj u prošloj godini dostigao 204, a na Divčibarima 114 apartmana.

Kopaonik

Kopaonik i dalje prednjači i važi za elitnu destinaciju koja košta. Kvadrat apartmana u starogradnji (koja i nije baš nekog kvaliteta i koja zahteva renoviranje) može se naći za minimalih 500 evra. Novogradnja je istovremeno obarala rekorde – cenu je dizala i lokacija i kvalitet „zdanja“ te je 4.330 evra bila najviša postignuta. I to su zvanični podaci Republičkog Geodetskog Zavoda.PROČITAJTE JOŠ…

Najveći rast cene apartmana u novogradnji u 2020. u odnosu na 2019. godinu bio je u Brzeću i to od čak 44 odsto. Nalazi se podno Kopaonika, a ono što je zasigurno podiglo cene apartmana u tom mestu, jeste nova gondola koja vodi do vrha Kopaonika. Ona je nedavno puštena u rad, a od Brzeća do vrha Mali Karaman se stiže za svega 15 minuta.

Kako je to olakšalo i ubrzalo pristup ski-stazama, mnogi su se odlučili da upravo tu sebi obezbede neki prostor, a jasno je da usled rasta tražnje raste i cena.

Zlatibor

Rastu i cene apartmana na Zlatiboru, planine za koju se vezuje masovna gradnja i širenje urbanog Zlatibora na sve strane.

Različito su se kretale cene kvadrata u starogradnji i novogradnji, pa je tako raspon cena u starogradnji bio od 550 evra do 1.670 evra.

Novogradnja je istovmreno dosta skuplja i ide i do 2.270 evra po kvadratu. A, pre samo tri godine, novi kvadrat u užem centralnom jezgu Zlatibora bilo je mogće kupiti i za 1.300 evra.

Kraljev trg za Zlatiboru potpuno je rekonstruisan
Kraljev trg za Zlatiboru potpuno je rekonstruisan

„Gradnja apartmanskih zgrada iz ekstra i prve građevinske zone stoga se prenela ka drugoj zoni, odnosno naseljima Palisad, Rasadnik, Đurkovac, Kamalj, Karaula, Zova. Obudojevica oko istoimenog skijališta tik pored centra je izgrađena, a sada je u fokusu investitora Obudojevica 2 prema fabrici za preradu otpadnih voda. U ovim naseljima koja se sada smatraju širim centrom ima slobodnih placeva i njihova cena se kreće 15-20 hiljada evra, negde i jeftinije“ – rekli su nam u jednoj tamošnjoj turističkoj agenciji.

Divčibare

I Divčibare doživljavaju pravi „bum“. Gradi se na sve strane, slobodno se može reći nikada više. Blizina prestonice i dalje je velika prednost i jedan od ključnih razloga za rast posete, sadržaja i smeštaja.

Prema zvaničnim podacima prošle godine prodato je 114 apartmana na Divčibarima. Sve to prati i porast cene od oko osam odsto za godinu dana.

Cene kvadrata na Divčibarima kretale su se od 330 evra koliko je trebalo najmanje izdvojiti za apartman u starogradnji, do 1.800 evra koliko je dostizala cena kvadrata u novogradnji.

Divčibare
Divčibare

Trenutno se na ovoj planini zida sedam velikih stambenih zgrada.

„Svaka od tih zgrada imaće od 30 do 40 apartmana, površine od 20 do 40 kvadratnih metara, a cene se kreću od 1.400 do 1.800 evra bez PDV-a, što je čak skok za 1.000 evra u odnosu na 2019. godinu, što najbolje ilustruje kolika je tražnja i trenutna popularnost Divčibara. Znatno je povećana i tražnja za placevima, čija je cena zavisno od lokacije od 3.000 do 5.000 evra po aru, a najviše ih traže upravo investitori za gradnju“, kažu u valjevskim agencijama za promet nekretnina.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 2 = 7

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)