G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / BIZNIS / BOJANA ZAJEDNO SA MUŽEM POTROŠILA SAMO 70€ NA LETOVANJU: Srbi se raspituju kako da prođu sa 150-200, a njen odgovor ih RASPAMETIO

BOJANA ZAJEDNO SA MUŽEM POTROŠILA SAMO 70€ NA LETOVANJU: Srbi se raspituju kako da prođu sa 150-200, a njen odgovor ih RASPAMETIO

BIZNIS FELJTON.rs
21.04.2023.

Kako se približava planiranje letovanja, mnogi su počeli da se raspituju na društvenim mrežama koliko će im ove godine trebati novca za odmor.

Printscreen Twitter

Korisnica Fejsbuka iz Srbije, postavila je unutar jedne od Fejsbuk grupa posvećenih Grčkoj na društvenim mrežama pitanje koje je ubrzo postalo teško polemisanje o tome koliko je novca potrebno za letovanje u Pefkohoriju. Dok su pojedini pisali kako može „da se prođe“ sa 150-200 evra, bilo je i onih koji su naveli kako bez 1.500 ili 2.000 evra, ne treba da se krene na put. Međutim, najviše pažnje je izazvala žena po imenu Bojana, koja tvrdi da je sa suprugom zajedno potrošila 70 evra za letovanje.

Kako je napisala unutar objave u grupi „Grčka info“, na putovanje od 10 dana, idu dve odrasle osobe i malo dete. Takođe, kao olakšavajuću okolnost kod troškova, navela je i to da će unutar apartmana imati kuhinju.

„Prvi put idemo u Grčku, dvoje od raslih i dete od 3 godine. Treba mi informacija približno koliko para da se ponese za 10 dana? U smeštaju ima kuhinja pa ćemo sami spremati hranu i tu ćemo na neki način uštedeti. Inače odemo u Pefkohori“, napisala je ona.

Prvi savet je došao od žene po imenu Vladana, koja je sa suprugom i malim detetom prošle godina boravila na Lefkadi i tom prilikom su potrošili 1.000 evra, ali bez putarine i goriva.

„Prošle godine na Lefkadi, suprug, dete i ja potrošili oko 1.000 evra (bez goriva i putarine) i poneli još toliko jer niko ne misli na auto recimo ili ne daj Bože bolest. Šta ako se auto pokvari? Uvek uzimamo i zdravstveno i putno, ali opet moraš imati keš. Ipak, svako nosi spram sebe i svog budžeta“, navela je ona.

Upravo ovaj komentar, raspiro je raspravu, ponajviše zahvaljujući spomentutoj sumi novca.

„Kad bi tako svi razmišljali većina nebi mogla nigde decu odvesti. Osim goriva i putarine i skromnog pristojnog smeštaja sa ponekim suhomesnatim proizvodima i nečim što može da se spakuje i ponese 500e je neka minimalna cena da se ipak može letovati pristojno. Za ne daj bože može biti malo i ono što izgleda puno. Uostalom ne idemo na kraj sveta i uvek imamo rodbinu i prijatelje koji nas mogu pomoći za ne daj Bože, Western radi non stop odakle god smo neko nam može prebaciti novac za dva sata. Bitno je biti zdrav i srećno stići gde god pošli i i isto tako živi i zdravi se vratili. I treba voditi decu na more pa sve i da jedu paštete i paradajza ništa im biti neće niti ce to pamtiti sta su jeli, pamtiće trenutke kad su prvi put videli more i one trenutke sa svojom porodicom, sve drugo je manje bitno.“, napisala je jedna Vukica ispod njene objave.

Tom prilikom, opet se oglasila Vladana, navodeći kako „ona nije prava adresa za ovakav tip komentara“, uz dodatak da paradajza ma u Grčkoj, te da ga ne želi da ga nosi iz Srbije.

Ne razumem zasto meni ovo pišete? Svako nosi koliko mu treba. Paradajz ima i u Grčkoj, baš mi nije zapelo da ga nosim iz Srbije. Gladni nećemo ostati sigurno, a da idem na more i da se stiskam svaki dan, bolje ću sedeti kući i ići na bazen ili uplatiti neku banju“, glasio je njen stav.

Vukica je i na ovaj komentar Vladane imala spreman odgovor, navodeći kako je štek od 1.00 evra za ne daj Bože, mnogima misaona imenica.

„Pa zato što ste napisali da vam treba oko 2 hiljade evra a mnogi to nemaju i nisam nigde napisala da se nosi paradajz iz Srbije. To što ćete vi radije sedeti u Srbiji je vaš izbor ja neću sigurno platiti banju više nego more. A stiskanje ne znam šta vam je ako ste napisali da treba minimum 1.000 bez puta pa jos toliko za ne daj bože, to nije minimum to je za mnoge široko. Trošimo mi svi koliko možemo i ne ulazim u ničiji novčanik ali žena je pitala koliko treba minimalno za osnovno“, napisala je ona na kraju rasprave.

Van ove rasprave između Vukice i Vladane, ostali članovi fejsbuk grupe „Grčka info“ gledali su da ponude konkretno rešenje, te i najbolji mogući odgovor kada se radi o troškovima.

„Ako kupuješ u narketu i supruga spema, možeš proći sa 200 evra bez restorana i ostalih đakonija, samo hrana a ako hoćeš izlaske po kafanama onda 400 evra“, glasilo je mišljenje jednog Predraga.

Odlazak u poznati trgovinski lanac nakon prelaska granice, bio je mnogima savet, jer, kako su naveli, isplati se ostaviti u njemu oko 200 evra.

„Ako ćete nositi hranu iz Srbije, a svi nose puno auto na Evzoni onda još 100-200 evra za market plus jos nekih 300 za sve ostalo dakle oko 500 evra. Ako hoćete široko ondak letovanje na Vlasinsko jezero je bolja opcija jer Grčka je skupa zemja ostavimo da stranu te glupe komentare da je Zlatibor skuplji i ostale srpske filozofije vezane za Grčku“, napisao je jedan Bojan.

Da je bitno otići na more, a ne sa koliko novca, glasio je stav još jedne žene iz Srbije. Kako je objasnila, ona i muž su prošle godine potrošili na moru svega 70 evra.

„Ponesete onoliko koliko hoćete. Ja lično ponesem sve odavde. Gotove supe, jela paštete, čajne, šunke, pileće belo, pljeskavice. Tamo kupim samo paradajz, krompir i sve kuvam na brzinu. Pošle godine 70 evra potrošili muž i ja. Ako hoćemo krzno i kožu, onda potrošimo više. Koristimo peškire komad sunca i beskrajno čisto more i uživamo u tome“, glasilo je iskustvo žene po imenu Bojana.

Mnogo više novca, oko 500 evra, glasio je stav žene iz Srbije po imenu Nataša, koja je toliku sumu potrošila sa suprugom i dvoje dece tokom letovanja prošle godine.

„500 evra je sasvim dovoljno , mi smo toliko potrosili prosle godine sa dvoje dece. Uostalom to je lična stvar, ko mnogo troši njemu je malo novca gde god da je. Ako idete autom imate šta da obiđete, Hanioti, Kalitea, plaža Ksenija I jos neke. Obišli smo i Afitos, to je jedno selo kao iz bajke“, naspisala je ona.

Dok su se neki trudili da odgovore, bilo je onih koji su pisali da je davanje bilo kakvog mišljenja nezahvalno, pošto niko od nas nije isti i nema iste potrošačke navike.

„To je nemoguća misija da vam neko odgovri. Ponesite koliko imate. Šta vam pretekne vi vratite niko vas ne tera da potrošite sve što ponesete, a treba uvek imati više. Drugo afiniteti su različiti. Da li ćete pojesti po nešto na kiosku, u restoranu ili isključivo idete da spremate u apartmanu, da li nosite iz Srbije hranu ili kupujete tamo… Da li ćete detetu kupiti sok, krofnu, sladoled na plaži ili nećete. Da li ćete kupovati kafu na plaži ili nećete. Može i sa 200 a može i sa 1200 pa sad ko kako gleda i šta voli. Ja sam prošle godine bila sa bebom od 4 meseca i detetom od 2 godine ni ne sluteći da će na moru da odbije da sisa i da će meni stati mleko tako da sam potrošila jos 90 evra za mleko za 10 dana a realno nisam planirala. Nikad se ne zna. A da ne pričam o ležaljkama ili peškirima tu drastično može da se promeni iznos“, napisala je jedna Nataša.

Da je najbolje sumu rasporediti po danima, u zavisnosti koliko se para nosi i ostaje, bio je savet još jedne devojke iz Srbije.

„Ja ne znam što se pojedini podsmevaju pitanju. Kakva je situacija kod nas ne trebamo se smejati uopšte. Vama je dete malo tako da ste tu na dobitku, to svi roditelji koji imaju decu u pubertetu znaju. Elem, ja nosim odavde malo toga jer su cene skoro iste kao i kod nas što se hrane tiče. Opustite se i uživajte, onoliko koliko možete ponesete i tako se organizujete. Recimo ako ponesete 300 evra trošićete 30 dnevno (ovo vam kažem onako otprilike). Mi nikad ne uzimamo ležaljke jer obožavamo pesak i sunce. Uvek imamo svoj suncobran i gde nam najviše odgovara tu postavimo. A i tu značajno uštedite jer deru sa ležaljkama (celo letovanje vam ode na ležaljke). Uživajte u moru i suncu i opustite se“, napisala je na kraju rasprave jedna Milena.

Podsetimo, ova tema bila je akturelna prošle godine, kada je jedna penzionerka iz Srbije ostavila korisnike društvneih mreža u šoku tvrdnjom da ona i prijateljica već godinama letuju tako što prvog dana letovanja u zajednički novčanik stave po 10 evra, što im je dovoljno za 11 dana letovanja.

Kurir.rs/Mondo

Izvor: ( FELJTON.rs/Kurir.rs/Mondo)

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

ZBOG BAHATOG VOZAČA SAM POSTALA INVALID, A ON NI DAN NEĆE BITI U ZATVORU: Ipak neće biti tako, ponavlja se sudjenje za gaženje pešaka na pešačkom

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 54 = 56

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)