G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / SVET VESTI / Novi sporni detalji deportacije Novaka: Senatorka otkriva pozadinu haosa

Novi sporni detalji deportacije Novaka: Senatorka otkriva pozadinu haosa

FELJTON.rs
06.02.2022.

Australijska senatorka Kristina Kenili iskoristila je Novaka Đokovića kao pokazni primer haotičnih odluka vlasti i premijera te zemlje Skota Morisona.

Novak Đoković Novak DjokovicNovak Đoković Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Ona kaže da su Australijance zbunile najnovije promene granične politike Morisonove Vlade.

Đoković je došao u Australiju početkom januara sa dokumentima o medicinskom izuzeću, kako se ne bi vakcinisao protiv koronavirusa.

NE PROPUSTITE……

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Zatočen je u hotelu za migrante, a onda mu je ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok ličnom odlukom otkazao vizu, sud je tu odluku potvrdio zbog Đokovićevih stavova o vakcinaciji i Novak je deportovan iz Melburna pre Australijan opena.

Kenili obavlja funkciju ministarke iz senke, između ostalog i za pitanja imigracije i zbog toga kritikuje Morisona.

„Postoji mnogo otvorenih pitanja u vezi sa time kako tačno Morison namerava da bezbedno otvori granice, uključujući i kako će se odlučivati o vakcinalnom statusu putnika“, piše Kenili.

„Saga sa Novakom Đokovićem pokazala je koliko su nam ranjive postale granice, jer se 30 godina vizne politike okrenulo naglavačke, jer Morison predaje službenicima Pograničnih snaga odgovornost da procenjuju status vakcinacije putnika na samoj granici, umesto da se papirologija obrađuje mnogo ranije, kao deo procesa prijave za vizu“, obrazlaže senatorka.

Dodaje da premijer Viktorije Danijel Endrjuz nije umeo da objasni jednu stavku koja se čini veoma spornom.

Scott Morrison Skot Morison
Skot Morison Foto: Steven SAPHORE / AFP / Profimedia

„Endrjuz nije mogao da objasni kako službenici Pograničnih snaga, koji imaju samo 30, 40 sekundi po putniku na granici, mogu da provere njegove preporuke i da potencijalno ‘dešifruju’ složenu dokumentaciju u vezi sa vakcinom, bez toga da nastane opšti zastoj na granici koji bi ‘eksplodirao’ na našim aerodromima“, navodi Kenili.

Đoković je po dolasku pomeren u stranu i ispitivan u odvojenoj prostoriji satima, baš zato što je mislio da ima urednu dokumentaciju.

Nakon čitavog haosa, premešten je u Melburn, u hotel gde je boravio nekoliko dana, zatvoren sa ostalim migrantima, dok se ne odluči o njegovom viznom statusu.

Senatorka Kristina Kenili, Foto: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI NO ARCHIVING

Pogranične snage su mu ukinule vizu, sud u Melburnu je to osporio, a onda je sve premešteno na sud u Kanberi, koji je kasnije potvrdio odluku Aleksa Hoka.

„Ako je pristup Morisonove Vlade nova normalnost, onda prijatelji i porodica australijskih građana, turisti i iskusni radnici sa vizama koje im je izdala Vlada mogu da dođu u zemlju, a onda da tu budu odbijeni i vraćeni samo zato što neko nije mogao da se potrudi i proveri vakcinalni status pre nego što je neko dobio vizu ili ušao u avion“, kaže Kenili.

Novak Đoković na aerodromu u Melburnu Foto: REUTERS/Loren Elliott

Ukazuje i na to da Morisonova Vlada nije jasno naznačila da li će turisti ili oni koji dolaze da rade morati nužno da budu vakcinisani, da li će im biti potrebne dve ili tri doze vakcine i koji nosioci viza će biti dočekani kako treba.

„Dok gospodin Morison ne prestane da brine isključivo o naslovnicama, pre nego da brine o bezbednom i jasnom planu za otvaranje naših granica, australijske porodice i njihovi poslovi neće imati bolju budućnost“, zaključila je Kristina Kenili.

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/nova)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

70 − = 64

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)