G-E0EWZBLP0V
понедељак , 25 септембра 2023
Home / DRUŠTVO / Odbrana traži da se sasluša policajac koji tvrdi da je Jovanjica podmetnuta predsedniku

Odbrana traži da se sasluša policajac koji tvrdi da je Jovanjica podmetnuta predsedniku

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
02.02.2022.

Predraga Koluvije na današnjem suđenju u predmetu „Jovanjica 1“ zatražili da sud hitno kao svedoka sasluša načelnika Službe za specijalne istražne metode Tomislava Radovanovića. Tužilaštvo se usprotivilo tom predloguPodeli

Predlog da se hitno, već na sledećem ročištu, kao svedok sasluša policajac Tomislav Radovanović, na današnjem ročištu u Specijalnom sudu u Beogradu izneo je Svetislav Bojić, jedan od advokata prvookrivljenog Predraga Koluvije, na čijem je imanju Jovanjica, prema optužnici, pronađena marihuana čija je težina nakon sušenja iznosila 1,6 tona.

NE PROPUSTITE……

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Obrazlažući taj predlog, Bojić je rekao da je reč o policajcu koji je u javnost nedavno izneo neke nove informacije u vezi sa veštačenjem telefona koji su nakon hapšenja oduzeti od Koluvije i ostalih optuženih. 

Inače, na rezultatima veštačenja telefona optuženih i njihove komunikacije u okviru aplikacije „Razgovor“, tužilaštvo je izvelo najvažnije dokaze na kojima se zasniva optužnica. 

Predlažući Radovanovića za svedoka odbrane, Bojić je posebno istakao tvrdnje ovog policajca izrečene početkom oktobra u pojedinim medijima da je prilikom veštačenja tih telefona bilo manipulacija i da je Koluvijin telefon bio aktivan i nakon oduzimanja.

„Zato predlažemo da ga hitno saslušate, već na sledećem ročištu, zbog falsifikovanja dokaza“, rekao je Bojić.

Ovom predlogu usprotivio se zamenik specijalnog tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun koji je rekao da je Radovanović svojim javnim istupima kompromitovao svoj iskaz.

„Protivim se jer je taj policijski službenik u više navrata na javnom servisu i drugim medijima kompromitovao svoj iskaz koji bi mogao dati vama“, rekao je Drecun.

Afera Jovanjica: Uhapšeno još sedmoro, jedna osoba u bekstvu - Društvo -  Dnevni list Danas

Intervju nakon puštanja Koluvije iz pritvora

Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, u javnosti se prvi put pojavio 8. oktobra ove godine kada je za TV Prva rekao da je „Jovanjica“ bila plan B grupe koja je prisluškivala predsednika Aleksandra Vučića i da je ta grupa nameravala da njemu podmetne i krivicu za uzgajanje marihuane na ovoj plantaži. Radovanović je tada izneo teške optužbe na račun policajaca koji su uhapsili Koluviju – Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića. 

Radovanović je rekao i da je „ambalaža u kojoj su dostavljeni telefoni bila potpuno oštećena i potvrđeno je da se vršila manipulacija telefonom“. 

„Težište je bilo pronaći u imeniku telefon predsednika Republike i njegovog brata. Ništa nije pronađeno u telefonima“, ustvrdio je Radovanović na TV Prva.

Treba podsetiti da ovaj intervju pomenutoj televiziji sa nacionalnom pokrivenošću dat svega nekoliko dana nakon što je slične teze i optužbe izneo i Predrag Koluvija u intervjuu koji je dao svom advokatu Vladimiru Đukanoviću, koji se ovog puta našao u ulozi TV voditelja jedne internet televizije. 

Ovaj intervju Koluvija je dao Đukanoviću, inače visokopozicioniranom funkcioneru SNS-a, koji je poznat kao advokat Andreja Vučića. On je takođe i, predsednik odbora za pravosuđe, član Državnog veća tužilaca i Visokog saveta sudstva. Intervju je urađen svega dva dana nakon što je posle dve godine zatvorskog pritvora, pušten u kućni.

Sada će se, ukoliko sudsko veće prihvati ovaj predlog odbrane, Radovanović naći u prilici da svoja saznanja, pod zakletvom, iznese pred tužiocem i sudijama. 

O ovom predlogu, sudsko veće će se izjasniti naknadno, nakon što je danas saslušalo argumente odbrane koja je Radovanovića predložila za svedoka i tužioca Drecuna koji mu se usprotivio.

“Saznali iz medija”

Drecunovim protivargumentima danas je u sudnici replicirala advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, takođe iz Koluvijinog tima advokata, koja je rekla da oni Radovanovića predlažu, jer su upravo zahvaljujući njegovom pojavljivanju u medijima saznali za njega.

„Za Radovanovića nismo znali i sad se čovek pojavio, zato ga sad zovemo, za njega smo saznali iz medija“, rekla je Dobričanin.

Zahtevu kolega da Radovanović bude saslušan, pridružio se i Vladimir Đukanović koji je rekao kako se ne radi o običnom policijskom službeniku, već o načelniku Službe za specijalne istražne metode, izrazivši čuđenje Drecunovom protivljenju da ovaj svedok bude saslušan.

Sentin sin raskrinkao jednu od najvećih plantaža droge u Pazovi: On je  presreo i uhapsio Koluviju - Telegraf.rs

„On je rekao da su Koluvijini telefoni bili uključeni posle oduzimanja i da je njima bilo manipulisano i ovo je neverovatno i on čovek prosto mora da bude saslušan“, rekao je Koluvijin advokat i intervjuista Vladimir Đukanović.

Saslušana dva svedoka

Predlaganju novog svedoka odbrane, na današnjem ročištu, prethodilo je saslušanje dva svedoka.

Prvo je saslušan Matija Petković, kontrolor u preduzeću „Organic control system“ iz Subotice, koje se bavi kontrolom organske proizvodnje, što je činila i u slučaju Jovanjice. 

Petković je rekao da je Jovanjica bila dugogodišnji klijent OCS-a, a da je on kontrolu na tom imanju obavio 2019. godine u tri plastenika. Rekao je i da je izgradnji bilo još 8 ili 12 plastenika. Kontrolu je izvršio na osnovu dokumentacije, a biljke koje je video u pomenuta tri plastenika opisao je kao biljke koje nisu imale cvet i koje su bile visine metar i po. 

Zamenik tužioca podsetio je Petkovića na njegovu izjavu koju je dao tokom istrage 2019. kada je rekao da su biljke koje je video su bile relativno mlade i visoke otprilike do pola metra i pitao da li sada može da kaže koje su visine zapravo bile.

Petković je odgovorio da nakon dve godine ne može tačno da se seti, ali da se to može videti na fotografijama koje je priložio uz ostalu dokumentaciju. 

Nakon ovoga tužilac je predložio da sud ovog svedoka ponovo pozove na ročište na kom pomenute fotografije budu izvođene kao dokazi u postupku, jer prema Drecunovim rečima, one ne odgovaraju stanju koje je zabeleženo na fotografijama koje je sačinila policija prilikom pretresa imanja u novembru 2019. godine. 

Petković je kazao i da je tokom kontrole na osnovu morfologije biljaka utvrdio da je reč o industrijskoj konoplji. 

„Da su u pitanju sorte Fedora i Monoika, to sam utvrdio na osnovu dokumentacije“, rekao je Petković.

Tužioca je zanimalo i da li je ikada privatno i profesionalno bio u kontaktu sa psihoaktivnom indijskom konopljom, a Petkovićev odgovor je bio odričan. 

Na današnjem ročištu saslušana je i Brankica Šušnjar, koja je na gazdinstvu radila jedno vreme na polju, u plasteniku i u hladnjači. Od maja 2019. godine radila je u rasadniku gde se nalazila industrijska konoplja, a njen posao je bio da je zaliva. Objasnila je da je reč o malim biljkama, visine između 10 i 15 cm. Ona nije znala da kaže koliko je tačno biljaka bilo u sobi za rasad. 

Sledeće ročište zakazano je za 22. decembar, a tada bi trebalo da budu saslušana tri svedoka – Jelena Gemeri, radnica na Jovanjici, Nemanja Dragin koji je kao diplomirani inženjer poljoprivrede radio na Jovanjici i Strahinja Radojčić Janković, takođe radnik Jovanjice.

“Jovanjica 2” još na čekanju

Suđenje u predmetu „Jovanjica 1“ počelo je u oktobru prošle godine. Osim Koluvije, optužnicom se za uzgoj marihuane tereti još devet osoba, a jednom optuženom koji je u bekstvu se sudi u odsustvu. 

Predrag Koluvija uhapšen je 13. novembra 2019. godine kada ga je na auto-putu Beograd-Niš u njegovom „audiju“ zaustavila policija zbog bahate vožnje, nakon čega je i priveden zbog posedovanja lažne policijske legitimacije, a istoga dana, policija je upala na imanje Jovanjica gde je zaplenjeno 649 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju ukupne težine 3.954 kilograma.

Osim ove, u slučaju „Jovanjica“ podignuta je još jedna optužnica, kojom su obuhvaćeni uglavnom pripadnici policije i bezbednosnih službi. Njihov zadatak je bio da pružaju zaštitu Koluviji i ostalim uzgajivačima marihuane. Suđenje za „Jovanjicu 2“ još nije započelo, jer ni posle više pokušaja, pripremno ročište još uvek nije održano. 

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/birn)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

34 − 31 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)