G-E0EWZBLP0V
четвртак , 23 маја 2024
Home / DRUŠTVO / Svedočenja policajaca protiv Hrkalović: Belivukovi telefoni godinu dana u fioci

Svedočenja policajaca protiv Hrkalović: Belivukovi telefoni godinu dana u fioci

FELJTON.rs
24.01.2022.

otkriva do sada nepoznate detalje iz optužnice protiv bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović – svedočenja policajaca o tome kako su tri telefona Veljka Belivuka čuvana u fioci, umesto da se dostave tužilaštvu koje je vodilo istragu protiv njega. Optužnica otvara i nova pitanja o tome šta je Hrkalović navodno još uradila da pomogne Belivuku tokom ove istrage: navodi se da je uklonila dva snimka sigurnosnih kamera koje su zabeležile ubistvo zbog kojeg se ovaj kriminalac našao pod istragom, međutim, za to nije optužena. 

Policajcu Andreju Miletiću krajem februara 2017. poverena su na čuvanje tri mobilna telefona i izveštaj o onome što je u njima pronađeno. Predmeti su, kako je rekao tužiocu, bili u otvorenim kovertama i stavio ih je u fioku koja je bila pod ključem. Nije ih palio, otvarao niti je znao šta se na njima nalazi.

Bilo mu je dato „kukavičje jaje“, rekao je kasnije Miletić, jedan od dvojice policajaca koji su svedočili u ovom slučaju. 

U pitanju su bili telefoni oduzeti od Veljka Belivuka koji je bio uhapšen kao osumnjičeni za ubistvo Vlastimira Miloševića u centru Beograda. Sud je izdao nalog da se izvrši veštačenje telefona. 

BAHATI BRANKO ZIGIC Trener Proletera! Izazvao saobracajnu nesrecu i pobegao sa lica mesta

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Policajci Nikola Raičković i Milan Basta skinuli su sadržaj, sastavili izveštaj i po nalogu svog nadređenog narezali sadržaj na dva DVD-ja koje su predali načelniku odeljenja za Specijalne istražne metode Dejanu Milenkoviću. Potom su ponovo, po uputstvu starešine, sa računara obrisali tragove, a telefone i izveštaj dali Miletiću.

Dejan MIlenković (foto: pink)

U narednih godinu dana u policiju su pristigla tri zahteva od tužilaštva, koje je vodilo istragu protiv Belivuka, da dostave podatke. Miletić je, kako je ispričao, o tome obaveštavao načelnika Milenkovića koji mu je rekao da je naređenje vrha MUP-a, ministra Nebojše Stefanovića i njegove saradnice Dijane Hrkalović, da se analiza sadržaja tih telefona još ne šalje tužilaštvu. 

Istraga protiv Belivuka bila je završena, optužnica podignuta, a da sadržaj Belivukovog telefona nije bio poznat. Suđenje je počelo i uveliko odmaklo kada je Milenković konačno došao u Miletićevu kancelariju.

„Ako se sećaš onih predmeta vezano za Belivuka, sačini tu izveštaj, skrati to brzo napiši i šalji. To je naređenje odozgo“, rekao mu je. 

Miletić je ispričao da se obratio za pomoć Raičkoviću i Basti, ali su oni bili uplašeni i nisu želeli da mu pomognu. 

„Skinuo“ je ponovo sadržaj sa telefona. „Izvukao“ je nešto što kolege prethodno nisu uspele, ali ne i prepisku sa aplikacije WhatsApp jer nije mogla da se pokrene, zbog čega se sadržaj izgubio. Miletić tvrdi da je kod sebe imao izveštaj koji je pre njega sastavio Raičković. Obrisao je njegovo ime na izveštaju i napisao svoje, a zatim ga je poslao sudu.

DIJANA I DEVET POLICAJACA Zadržana u pritvoru da ne bi uticala na ove  svedoke iz MUP Srbije

Raičković je tužiocu malo drugačije opisao događaje. Ispričao je da je „skinuo“ podatke sa Belivukovog telefona i narezao ih na dva diska koje je predao Milenkoviću, ali da nije sastavljao izveštaj. Ove podatke je potom prebacio Miletiću na računar i u njegovom prisustvu obrisao sa svog kompjutera – što, kako je rekao, nije bila uobičajena praksa. 

Miletić ga je, kako je ispričao, godinu dana kasnije pozvao i rekao da je od Milenkovića dobio naređenje da uradi izveštaj o Belivukovom telefonu, ali mu je on odgovorio da te podatke više nema. 

Iako oba svedoka kažu da je u „skidanju“ podataka učestvovao ili bar mu bar prisustvovao policajac Milan Basta, sudeći po optužnici, tužilaštvo ga nije pozvalo da svedoči. Načelnik odseka za forenziku Slobodan Stojiljković koji je policajcima naredio da sadržaj sa telefona na DVD-jevima dostave Milenkoviću u međuvremenu je preminuo.   

„Svi podaci sa telefona su njoj odneti“

Dijana Hrkalović (mup.gov.rs)

Miletićevo i Raičkovićevo svedočenje deo su optužnice protiv bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović i načelnika Dejana Milenkovića. Oni su optuženi da su ometali istragu protiv Belivuka tako što izveštaj o telefonima nisu blagovremeno dostavili tužilaštvu i sud. 

Izveštaj je poslat tek kad je istraga završena, optužnica podignuta, a suđenje se bližilo kraju. Ovo je učinjeno u korist optuženima pošto je tužilaštvu posao bio otežan, piše u optužnici. 

Hrkalović nije želela da se izjašnjava o optužbama, ali je Milenković na saslušanju u tužilaštvu ispričao svoje viđenje događaja.

Rekao je da je bio obavešten da će Belivukovi telefoni stići na veštačenje – ali da se ne seća ko mu je to saopštio. Hrkalović mu, kako je rekao, nije davala nikave smernice.

Kako se zaključuje iz optužnice, Milenković je pokušao da umanji svoju ulogu i navodi da je „sadržaj telefona dostavljen Dijani Hrkalović u elektronskom obliku“, ali ne i ko joj je sadržaj dostavio. 

„Svi podaci koji su izvučeni sa telefona su njoj odneti“, rekao je bivši načelnik i dodao da zna da su u telefonima bili podaci o osobama iz svakavih sfera društva. 

Objasnio je da je tužiteljka Nataša Krivokapić više puta zvala i tražila izveštaj, a on joj je govorio da je veštačenje u toku. O ovim pozivima je, kako je rekao, obavestio i državnu sekretarku koja mu je rekla da sačeka i da će preneti ministru. Uprkos zahtevima tužilaštva, izveštaj nije stizao. 

„Dijana mi je u suštini rekla da se oko dostavljanja veštačenja telefona Nataša Krivokapić obrati ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću. Ja sam to Nataši i preneo i više me nije zvala da urgira za dostavu pa sam pretpostavio da se ona ili čula sa postupajućim tužiocem ili sa ministrom unutrašnjih poslova“, objasnio je Milenković. 

On je objasnio i da je naložio Miletiću da se izveštaj pripremi i da se samo čekala naredba da se dostavi. Istakao je da je više puta upozoravao Hrkalović da se izveštaj pošalje  jer je suđenje već krenulo. Čim je dobio naredbu od Hrkalović, kako je rekao, dao je nalog da se dostavi sudiji, ali se ne seća da se u praksi toliko čeka da se veštačenje dostavi nadležnima. 

„Od sedam ostalo dva“

U optužnici se napominje da je Hrkalović uklonila i druge dokaze protiv Belivuka. 

Osim da su „u fioci“ držali izveštaj godinu dana, tužilac u optužnici iznosi sumnju i da je obrisala snimke pojedinih kamera – mada za to nije optužena. 

Naime, u optužnici se opisuje prisluškivani razgovor advokata Dragoslava Ognjanovića sa kriminalcem Dragoslavom Miloradovićem, u kojem advokat govori da je Hrkalović pomogla Belivuku da se izvuče. Obojica su ubijeni 2018. godine.

Ognjanović pominje Hrkalović i „Velju“ i kaže da je to „njena igranka“. 

„Ostalo je dva od sedam mesta, ona je radila na tome, sto advokata to nije moglo“, citira tužilaštvo šta je rekao Ognjanović. 

Kako je tužilac protumačio ovaj razgovor, Ognjanović je govorio o snimcima sigurnosnih kamera koje su na različitim lokacijama u Beogradu zabeležile Miloševićeve ubice i kaže da je „od prikupljenih snimaka sa ukupno sedam kamera video nadzora Hrkalović uklonila snimke sa dve kamere“.  

Ovakav zaključak tužioca je neobičan, pošto u citatu Ognjanović kaže da je „ostalo dva“, a ne da su dva uklonjena. 

Snimci nisu ključna kontroverza suđenja Belivuku. 

Na to što je Belivuk oslobođen za ubistvo najviše je uticalo to što su oboreni ključni dokazi protiv njega – DNK tragovi. 

Veljko Belivuk

Iako je u krivičnoj prijavi pisalo da su tragovi ovog kriminalca nađeni na ulaznim vratima zgrade u kojoj je živeo ubijeni Milošević, kao i na dva automobila koji se dovode u vezu sa ubistvom, kasnije se na suđenju tvrdilo da Belivukov DNK nikada nije pronađen na vratima.

OTKRIVAMO: KOJI POLICAJCI ĆE BITI SASLUŠANI U ISTRAZI PROTIV DIJANE  HRKALOVIĆ Ima ih 9, svi su stručnjaci u svom sektoru, a od njih zavisi šta  će biti sa BAGZIJEM

Veštakinja Milica Keckarević je na sudu to objasnila time da je policija napravila grešku kada je pisala krivičnu prijavu. Navodno se nisu najbolje razumeli policajci i veštakinja u telefonskom razgovoru pre pisanja prijave.

Dva DNK traga koja su nađena na automobilima nisu bila dovoljna sudiji Slavici Nikolić da osudi Belivuka.

Sem što je optužena da je uticala da se kasno dostavi izveštaj Belivukovog telefona, Hrkalović se stavlja na teret da je naredila da se obriše snimak razgovora Ognjanovića u kom ju je spominjao, kao i da je spasila kriminalca Darka Eleza od istrage: naredila je da se lažno stavi „na mere“ da ne bi mogle da ga istražuju druge službe. Osim ovoga, njen saradnik Milenković optužen je da je naredio da se izbriše prisluškivani razgovor oca bivšeg ministra Stefanovića. 

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/krik)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 11 = 21

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)