G-E0EWZBLP0V
среда , 24 априла 2024
Home / DRUŠTVO / MISTERIJA LJUBIČASTOG SNIMKA KOJI SE POJAVIO NAKON NESTANKA SPLIĆANINA! SNIMAK PRODAT ZA 20.000E Postoji nekoliko objašnjenja (VIDEO)

MISTERIJA LJUBIČASTOG SNIMKA KOJI SE POJAVIO NAKON NESTANKA SPLIĆANINA! SNIMAK PRODAT ZA 20.000E Postoji nekoliko objašnjenja (VIDEO)

FELJTON.rs
05.01.2022.

Najbezazlenije objašnjenje bi bilo da je neko mobilnim telefonom snimio emitovanje „ljubičastog“ snimka plivača, snimak je unovcen prodat za 20.000e.

Od svih snimaka sa nadzornih kamera na kojima se navodno nalazi Matej Periš, mladi Splićanin za kojim se traga još od petka, sigurno je najjeziviji onaj prepoznatljiv po karakterističnom ljubičastom odsjaju svetla na površini Save. Na tom snimku se vidi neidentifikovana osoba kako pliva Savom, za koju neki veruju da se radi o nestalom Perišu.

Jasno je zašto se od ovog snimka ledi krv u žilama i kakve bi bile posledice. Ako je na njemu zaista Periš, u šta, pak, mnogi izražavaju sumnju ili čak otvoreno negiraju, poput Matejevog oca Nenada, šanse za pronalazak mladog Splićanina živog i zdravog bile bi svedene na apsolutni minimum.

PROČITAJTE JOŠ:

BAHATI BRANKO ZIGIC Trener Proletera! Izazvao saobracajnu nesrecu i pobegao sa lica mesta

….

Slučaj „MANIJAK ZA VOLANOM“ još uvek u fioci Tužilaštva! MAMA POKUSAVA DA ZASTITI SINOVE DIVLJAKE!

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

– U ovo doba godine kad upadnete u reku, to je sigurno veliki šok jer je i hladno, čovek je verovatno bio topao pre – izjavio je za „Slobodnu Dalmaciju“ Stipe Božić, poznati alpinista koji je učestvovao u brojnim akcijama potrage i spasavanja nestalih.

Ali da li je na snimku uopšte nestali Matej? I kada je snimak nastao i gde? Da li ga je zabeležila nadzorna kamera ili je, kako neki špekulišu, snimljen ljudskom rukom? I ko ga je onda snimio? „Blic“ odgovara na brojna pitanja koja su se pojavila posle njegovog objavljivanja u ponedeljak predveče.

Ko je plivač

Zbog lošeg kvaliteta snimka teško je zakleti se da je na snimku uopšte osoba koja pliva, a kamoli Matej Periš. Zbog igre svetlosti i senki moglo bi se ispostaviti čak i da se ne radi o čoveku, već o nečemu drugom što iz daljine i u mraku podseća na pokrete plivača.

Iako se u hrvatskim medijima najpre pojavila informacija da je Nenad Periš, otac nestalog mladića, potvrdio da je na svim snimcima prepoznao svog sina, on je kasnije to kategorički demantovao.

– Nije na svim snimcima koji su se pojavili Matej. Uz snimke na kojima je on dovode se u vezu i neki koje nemaju nikakve veze s Matejem. Ja za snimak na kojem neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njoj Matej – kazao je Nenad Periš u ponedeljak uveče posle objavljivanja snimaka.

Gde je snimak nastao

Na ovom jezivom zapisu primetan je karakterističan odsjaj ljubičaste svetlosti na površini vode. Takav odsjaj se u Beogradu može videti upravo na reci Savi u okolini Brankovog mosta, koji je osvetljen u bojama srpske zastave.

Stapanje crvene i plave svetlosti sa mosta na površini Save daje prepoznatljivi ljubičasti odsjaj koji je primetan sa Savske promenade – baš u okolini mesta gde je u kobnoj noći nestanka Mateja Periša nadzerna kamera snimila mladića sličnog njegovom opisu kako se spušta ka reci.

Na sledećm snimku sa nadzornih kamera se vidi mladić nalik Mateju Perišu koji u kobnoj noći na Savskoj promenadi silazi ka Savi baš u okolini mesta gde reka ima prepoznatljiv ljubičasti odsjaj.

Matej Periš
foto: Printscreen/Instagram/mojbeograd_rezerva

Kad je snimak nastao

Mnogi ovde greše, baš kao što greše i u datiranju nestanka Mateja Periša posle izlaska iz kluba „Gotik“ u Beton hali.

Periš, naime, nije nestao u novogodišnjoj noći. On jeste formalno-pravno nestao 31. decembra, ali ne na dočeku Nove godine, već prilikom izlaska prethodne večeri, 30. decembra. Te noći, 30. decembra, Matej je sa drugarima otišao u provod u „Gotik“, da bi nestao posle ponoći, oko 2.30 sati ujutru, 31. decembra.

Tako da ako je na „ljubičastom“ snimku plivač zaista Periš, to svakako nije snimljeno tokom proslave Nove godine između 31. decembra i 1. januara, već noć ranije. Ako na snimku nije Periš, onda je svejedno kada je snimak nastao.

Nenad Periš je u ponedeljak uveče, posle objavljivanja ovog snimka, za hrvatski portal „Index“ rekao da uopšte ne veruje da je to snimak od kobne noći.

– Ja sam se interesovao jer me zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je 5 stepeni. Ja sam vaterpolista, celi život sam u vodi, i nema šanse da tako plivate na temperaturi od 5 stepeni ni u ronilačkom odelu, a kamoli bez – kazao je Periš.

Da snimak plivača u Savi nije nastao u danima oko Nove godine smatra i Mladen Mijatović, reporter TV „Pink“. Mijatović je obelodanio da „raspolaže pouzdanim informacijama“ prema kojima mladić koji pliva u Savi ne može da bude Periš, pošto snimak, navodno, nije nastao u noći između 30. i 31. decembra.

Ko je ovo snimio

Za razliku od svih ostalih snimaka za koje se veruje da je na njima Matej Periš, a koje su očigledno načinile nadzorne kamere, „ljubičasti“ snimak je mnogo sumnjiviji i drugačiji.

Pre svega, ne vidi se tačno vreme kada je nastao, što se najčešće vidi na snimcima nadzornih kamera. Zatim, svi ostali snimci su očigledno statični, dok ovaj kao da je sniman iz ruke, jer se kadar pomera i zumira plivača.

Najbezazlenije objašnjenje bi bilo da je neko mobilnim telefonom snimio emitovanje „ljubičastog“ snimka plivača na ekranu računarskog monitora, zbog čega kadar „šeta“. Ipak, ne može se isključiti ni teorija da je neko baš u tom kobnom trenutku bio na licu mesta i svojom rukom snimao osobu u ledenoj Savi.

Ako je to tačno, ko je onda „kamerman“ koji je snimio plivača?! A ako na snimku plivač uopšte nije Periš, zašto je taj materijal podmetnut uz ostale, koji deluju verodostojno?

Mnogo pitanja na koje bi odgovor mogli da daju dani pred nama i policijska potraga koja je u toku.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 2

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)