G-E0EWZBLP0V
Home / BIZNIS / EKSKLUZIVNE FOTO Kako će izgledati zgrada Dejana Stankovića

EKSKLUZIVNE FOTO Kako će izgledati zgrada Dejana Stankovića

FELJTON.rs
23.06.2021.

Portal FELJTON.rs donosi vam ekskluzivne fotografije nove građevinske investicije Dejana Stankovića, proslavljenog fudbalera i trenera „Crvene Zvezde“, koja bi trebalo da bude izgrađena u neposrednoj blizini Trga Slavija.

Dejan Stanković, zgrada, projekatFoto: Promo/EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Kako pokazuju fotografije makete koja predstavlja idejni projekat kompleksa, radi se o velelepnom objektu koji će se – ako bude realizovan – prostirati na više hiljada kvadratnih metara.

Podsećamo, kako piše magazin , građevinska kompanija trenera „Zvezde“ naručilac je elaborata za igradnju objekta na lokaciji između Nemanjine ulice i Ulice kralja MIlutina, kod trga Slavija i parka Manjež.

To je za „Novu ekonomiju“ potvrdio direktor kompanije „STEFIAL“ Dragan Ruvarac, investitor projekta. On je ocenio da je taj deo trenutno „ruglo grada“, a da je u planu da se gradi ekskluzivan, moderan kompleks, sa zelenilom i zelenim terasama. Kaže i da će za taj deo biti raspisan međunarodni javni konkurs gde će moći da se prijave arhitekte iz celog sveta.

Projekat, zgrada, Dejan Stanković
Foto: Promo

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, naime, oglasio je rani javi uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina.

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 1,9 hektara, a potencijalno bi mogla da bude iskorišćena za mešovite gradske centre (stambeno-poslovne zgrade) i proširenje mreže saobraćajnica.

Severoistočni deo bloka, između ulice Кralja Milana i interne saobraćajnice, planiran je za zonu mešovitog gradskog centra, sa zgradama do devet spratova gde bi više etaže bile predviđene za stanovanje.

Prizemlje je, kako piše, obavezno namenjeno „delatnostima šireg spektra“, odnosno lokalima za izdavanje, a kao potencijalne namene za taj prostor u elaboratu se navode trgovina, poslovanje, ugostiteljstvo, zanatske usluge, predškolske ustanove kapaciteta do 30 dece, zdravstvene ustanove, sale za rekreaciju, garaže i slično.

Projekat, zgrada, Dejan Stanković
Foto: Promo

U postojećim objektima koji se nalaze na potezima mešovite namene u planu je transformacija prizemlja, suterena i eventualno ostalih etaža u poslovne i javne sadržaje, dok su na neizgrađenom delu ovog bloka predložene nova zgrade.

Na području plana nalazi se i zgrada Narodne banke Srbije, koja se neće menjati.

(feljton.rs/nova)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

85 − = 82

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.