G-E0EWZBLP0V
четвртак , 28 марта 2024
Home / SRBIJA / Kalendar svih Vučićevih „povlačenja“ sa čela SNS

Kalendar svih Vučićevih „povlačenja“ sa čela SNS

FELJTON.rs

24. maj. 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najmanje šest puta u poslednje četiri godine obećao da će se povući sa mesta predsednika Srpske napredne stranke. Prvi put je povlačenje oročio za januar 2019, a zatim ga prolongirao za kraj 2020, jer je, kako je rekao, sve pomerila korona. Iako je malo ko verovao u te njegove najave, Vučić je juče i sam priznao da od toga “još neko vreme” neće biti ništa, jer želi da sa čelnog mesta SNS-a doprinese borbi protiv „tajkuna i kriminalaca“.

Aleksandar VucicAleksandar Vučić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kao što nije želeo da se kandiduje za predsednika Srbije, kao što se nadao da neće biti kandidat za predsednika države 2022, tako je najavljivao i da će se povući sa mesta lidera Srpske napredne stranke.

Takvih njegovih najava u poslednje četiri godine bilo je bar šest, a sada se može samo sepkulisati i nagađati čemu su one služile, jer je malo ko zaista verovao da će Vučić rizikovati i povući se sa funkcije lidera SNS, kao što je to učinio njegov prethodnik Tomislav Nikolić. Svi znamo kako se to završilo.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Kada je sve Vučić najavljivao povlačenje sa mesta predsednika naprednjaka?

10. jul 2017: “U januaru 2019. planiram da izaberem naslednika”

Prvi put se to dogodilo u julu 2017. godine, nakon pobede na predsedničkim izborima, kada je najavio da će napustiti najvišu stranačku funkciju.

SLEDECA VEST

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

FELJTON.rs: POCELA CISTKA INSPEKTORA U Policijskoj ispostavi Klisa Novi Sad! INSPEKTOR T.T. SUSPENDOVAN I UZETA MU ZNACKA

On je tada u emisiji Ćirlica na TV Hepi rekao da će u januaru 2019. predložiti kandidata koji će ga naslediti na mestu predsednika SNS.

“U 2018. je deset godina SNS-a, ja mislim da se kongres partije zakazuje za januar 2019, početak 2019, kada planiram da izaberem naslednika… da predložim naslednika, a verujem da će ga izabrati većina u partiji koju vodim“, rekao je Vučić, a preneo je Istinomer.

19. februar 2018: „Još maksimalno godinu dana sam predsednik SNS“

Da planira povlačenje u 2019. potvrdio je i u februaru 2018. Vučić je opet u istoj emisiji izjavio da će biti predsednik SNS još najviše godinu dana.

“Predsednik sam i Srpske napredne stranke još neko vreme. Verujem da je to maksimalno još godinu dana, do sledećeg kongresa odnosno skupštine Srpske napredne stranke“, naveo je on.

Prošao je januar 2019. i februar, mart, april… Aleksandar Vučić nije podneo ostavku na predsedničku funkciju u SNS, nije predložio svog naslednika, ta stranka nije organizovala kongres… Pa, ipak, opet iz njegovih usta, dolaze nove najave o povlačenju.

8. jul 2019: „Nije novost da se neću kandidovati za SNS“

U julu 2019. rekao je da “nema sumnje da će sledeće godine (2020) neko drugi preuzeti SNS“.

„Što se tiče mog sklanjanja nema sumnje da će sledeće godine neko drugi preuzeti Srpsku naprednu stranku“, rekao je Vučić za RTS, a preneo je N1.

Na pitanje da li to znači da se neće kandidovati na skupštini stranke, on je odgovorio da je „to više puta rekao, nije to neka novost ni tajna“.

Vučić je naveo da „mora čovek da zna kada je vreme da dođe do određenih promena i da zna kada je vreme da sebe na poistoveti sa državom i da pomisli da je to samo za njega“.

11. oktobar 2019: “Uskoro će uslediti promena”

Nakon svečanog otvaranja vetroelektrane “Čibuk 1” u Kovinu, Vučić je u oktobru 2019. Na navode novinarke “FELJTON.rs” da je najavio da će te godine otići sa čela SNS i objaviti ime naslednika, Vučić je rekao.

“To sam rekao i to će se dogoditi. Uskoro će uslediti promena”.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

On je govorio i o njegovom nasledniku na toj poziciji:

“Svakome ćete se obradovati i radovati mnogo više nego meni. Ne sekirajte se uskoro će biti tako”, rekao je Vučić.

4. novembar 2019: “Uskoro više neću biti predsednik SNS”

Mesec dana kasnije usledila je nova najava. Predsednik Srbije je izjavio da članovi Predsedništva SNS žele da Skupština stranke bude odrežana posle narednih izbora i da uskoro on neće biti predsednik naprednjaka, kao i da će promena biti već pre izbora u pripremi lista.

„Da vam ja kažem, znam ja šta je N1 želeo da čuje, kada ću ja da budem smenjen unutar SNS-a, kao predsednik SNS-a. Uskoro, ali ne brinite i posle toga i ovi koji me naslede bez problema će pobeđivati ove što su opljačkali Srbiju“, rekao je Vučić na konferenciji, a preneli Beta i Danas.

7. maj 2020: “Povlačim se do kraja 2020”

Poslednja i šesta njegova najava dogodila se 7. maja prošle godine, pred parlamentarne izbore. On je tada obećao da će se povući do kraja 2020. sa čela SNS.

“To ćemo ove godine da završimo. Pomerila nam je sve korona, ali ćemo svakako to ove godine da završimo’, rekao je Vučić na televiziji Hepi, a prenela Beta.

On je tada izjavio i da se “nada da neće biti biti kandidat“ na predsedničkim izborima 2022. godine.

„Za godinu i po dana su predsednički izbori. Mi ćemo izaći sa našim kandidatom, verujem da ću učestvovati u izboru kandidata koji će moći da pobedi. Nadam se da ja neću biti kandidat, da ćemo naći boljeg kandidata“, naveo je Vučić.

5. maj 2021: “Želim da ostanem još neko vreme”

Da Vučić zapravo ne želi da napusti čelnu poziciju Srpske napredne stranke potvrđeno je nakon sinoćne sednice Predsedništva naprednjaka. Na pitanje N1 da li će otići sa čela SNS, on je rekao da želi da ostane „još neko vreme“ na toj poziciji kako bi doprineo borbi protiv „tajkuna i kriminalaca koji su razorili Srbiju“.

„Želim da bar do skupštine stranke u oktobru doprinesem borbi protiv kriminalaca i tajkuna. To je jedan od snažnih motiva koji me drži na tom mestu, da pružim otpor onima koji su uništili i opljačkali Srbiju i kojima sam opsesija“, rekao je Vučić.

Jasno je da Vučiću nije potrebna funkcija predsednika SNS da bi se „borio protiv kriminalaca i tajkuna“. Zapravo, on ni sa te pozicije ni sa funkcije predsednika Republike ne bi trebalo da se bavi time, bar ako se drži Ustava, na koji se ovih dana pozivao.

Pre će biti da Vučić o povlačenju nije ni razmišljao ili se predomislio kad se setio Tomislava Nikolića, koji je za naslednika predložio baš njega.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/nova)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

50 + = 51

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)