G-E0EWZBLP0V
Home / DRUŠTVO / ŠTA DONOSI NOVI NON-PEJPER: Za Kosovo specijalni status u okviru Srbije na 99 godina, Albancima – srpsko državljanstvo!

ŠTA DONOSI NOVI NON-PEJPER: Za Kosovo specijalni status u okviru Srbije na 99 godina, Albancima – srpsko državljanstvo!

POLITIKA FELJTON.rs
17.05.2021.

Autori navodnog dokumenta, koji citira nemački list Cuerst, nisu poznati. Predlaže se da na Kosovu i u Srbiji u aprilu 2022. budu održani zajednički izbori. Sve je u skladu s Rezolucijom 1244

Nakon navodnog slovenačkog, potom i francusko-nemačkog, pojavio se još jedan non-pejper koji se bavi rešavanjem kosovskog pitanja! Naime, nemački magazin Cuerst (Zuerst) objavio je da postoji novi non-pejper u vezi sa Kosovom, koji predviđa da južna srpska pokrajina dobije specijalni status u okviru Srbije na 99 godina.

– Pojavio se novi takozvani non-pejper. Ponovo nisu poznati autori, a dokument, u koji je redakcija imala uvid, sadrži 16 tačaka i predstavlja mali diplomatski podvig jer ne krši ni u jednoj tački Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244 – ističe Cuerst.

Balkan, Mapa
FOTO: PROFIMEDIA

Taj non-pejper predlaže, kako se navodi, da svi građani Kosova, a posebno se pominje 873.000 kosovskih Albanaca, treba da dobiju državljanstvo Republike Srbije. Takođe se predlaže da na Kosovu i u Srbiji u aprilu iduće godine budu održani zajednički izbori, i to na svim nivoima. U non-pejperu se navodi da bi izabrani guverner Kosova trebalo da bude i zamenik predsednika Narodne skupštine Srbije, piše Cuerst, koji se povezuje sa nemačkom desnicom. Uz to, na 99 godina Beograd mora garantovati specijalni status za pokrajinu Kosovo. Promet robe između Kosova i Srbije ponovo bi trebalo da se podstakne, a obezbeđivanje spoljnih granica preuzeli bi službenici Kosova i Srbije zajedno.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Kako se tvrdi, ambasador Srbije pri UN, prema ovom non-pejperu, trebalo bi da ima zamenika određenog od prištinskih vlasti.

Ovaj novi dokument, prema Cuerstu, razlikuje se od ostalih predloga time što bi mogao stvarno da oživi debatu o budućnosti i među kosovskim Albancima. Novi non-pejper predviđa Kosovo kao pokrajinu u sastavu Srbije, ali, što je novo, dodaje magazin, predlog je da postoji neka vrsta partnerstva između Beograda i Prištine.

Realizaciju ovakvog rešenja, smatra magazin, mogle bi da miniraju SAD, jer bi mirni dogovor Beograda i Prištine značio potiskivanje SAD sa Balkana.

SLEDECA VEST

Sve što treba da znate o izvršiteljima, a niko vam nije rekao, ZASTITITE SE OD JAVNIH LOPOVA, JAVI TE NAM SVE VASE PROBLEME sa izvrsiteljima FELJTON.rs

HIT VEST NE PROPUSTITE…

FELJTON.rs: POCELA CISTKA INSPEKTORA U Policijskoj ispostavi Klisa Novi Sad! INSPEKTOR T.T. SUSPENDOVAN I UZETA MU ZNACKA

Milisav Paić Predlozi nisu loši

Diplomata Milisav Paić za Kurir ocenjuje da je ovaj dokument korak u dobrom pravcu, te da treba videti koji međunarodni autoriteti stoje iza njega:

– Ovo sada je jedan vrlo interesantan pristup, koji je očito baziran na Rezoluciji Saveta bezbednosti 1244 u kojoj se kaže da rešenje treba tražiti u vidu visokog stepena autonomije u okviru države Srbije, kao međunarodno pravnog naslednika bivše države. On je vrlo interesantan jer predviđa da samo Srbija ima međunarodno pravni subjektivitet, a da Albanci na KiM uživaju najviši stepen autonomije u okviru Srbije. Svakako je vrlo interesantan predlog i predstavlja mnogo bolju osnovu za pregovore nego dosadašnji zahtevi Zapada.

POSTANITE NAS NOVINAR…


Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.
Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.
pisite nam
feljton.rs@gmail.com
Pratite nas na društvenim mrežama
https://www.instagram.com/feljton.rs/
https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

59 − = 54

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.