G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / DRAMA NA KOSOVU;Tamara Grujić se ponovo oglasila posle privođenja, SIPTARI SU PRAVI TERORISTI

DRAMA NA KOSOVU;Tamara Grujić se ponovo oglasila posle privođenja, SIPTARI SU PRAVI TERORISTI

FELJTON.rs

18.04.2021.

Novinarka Tamara Grujić, koja na Kosovu i Metohiji snima epizode za emisiju „S Tamarom u akciji“, rekla je danas Tanjugu da je nju i njenu ekipu greškom privela Kosovska policija i istakla da je sada sve u redu i da mogu da nastave sa snimanjem emisije.

Tamara Grujić

Tamara Grujić, Foto: Screenshot

„Imali smo manju neprijatnost, ali je važno da je sada sve u redu i da možemo da nastavimo da snimamo naše emisije“, rekla je Grujićeva .

Ona je zahvalila svima na podršci i brizi koju su pokazali, kao i Kancelariji Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za KiM prethodno je objavila da su pripadnici Kosovske policije priveli danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić, koja u južnoj srpskoj pokrajini realizuje epizode za emisiju „S Tamarom u akciji“, a ona je posle nekoliko sati puštena na slobodu.

U saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića navodi se da je ekipa sa Tamarom bila hapšena.

– Zahtevam da Tamara i njene kolege bez odlaganja budu pušteni na slobodu i da im se omoguću da nesmetano rade svoj plemeniti posao. O njihovom bezrazložnom hapšenju obavestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svim medijskih udruženja. Nedopustivo je da medijski radnici budu mete bilo čije politike i neophodno je da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao – zaključuje u saopštenju Petar Petković, prenosi „Kosovoonline“.

Direktor Kancelarije Petar Petković kazao je da je je Grujićevu i članove njenog tima policija nekoliko sati držala u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo, već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/alo)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

63 + = 64

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.