G-E0EWZBLP0V
Home / KORONA VIRUS / SRBIJA POBEĐUJE KORONU ZA 5 MESECI AKO OVAKO NASTAVI S VAKCINACIJOM: Ohrabrujuća analiza stranih stručnjaka za našu zemlju!

SRBIJA POBEĐUJE KORONU ZA 5 MESECI AKO OVAKO NASTAVI S VAKCINACIJOM: Ohrabrujuća analiza stranih stručnjaka za našu zemlju!

DRUŠTVO FELJTON.rs
07.04.2021.

U Srbiji se u proseku dnevno daje 53.571 doza vakcina protiv koronavirusa i, ukoliko naša zemlja nastavi ovim tempom, za samo pet meseci biće vakcinisano 75 odsto građana što će značiti i pobedu nad ovom pošasti koja nas je zadesila, pokazuje istraživanje koje je sprovela američka agencija Blumberg!

Prema ovom istraživanju lider smo u regionu, a iza nas su bogate zemlje poput Francuske, Nemačke, Španije, Norveške, Italije i Kanade koje će se još mesecima posle nas boriti sa koronavirusom!

vakcina
FOTO: SHUTTERSTOCK

Koliko se dobro Srbija snašla u globalnoj trci za vakcine da bi spasla živote ljudi, pokazuju podaci Blumberga prema kojima će Norveškoj, gde je stopa vakcinacije 14.598 doza dnevno, biti potrebno čak 16 meseci da vakciniše 75 odsto građana, Nemačkoj i Španiji, ukoliko ne ubrzaju tempo, biće potrebno godinu dana, Italiji 11 meseci… Evropskoj uniji će, generalno gledajući, biti potrebno godinu dana da vakiciše taj procenat stanovnika.

U regionu će iz krize, nakon Srbije, najpre izaći Slovenija, kojoj će trebati 10 meseci, Crna Gora će vakcinisati 75 odsto građana tek za 15 meseci, Hrvatska za 16, dok će Severnoj Makedoniji po trenutnom stanju biti potrebno čak više od 10 godina. Za BiH nema podataka i niko ne zna kada će oni i čemu da se nadaju!

Odlične rezultate, sa druge strane, postiže SAD, koja će pomenuti procenat dostići za tri meseca, kao i UAE i Mađarska kojima se predviđa da će za četiri meseca okončati agoniju. Velika Britanija i Izrael će, kao i Srbija, sa vakcinacijom završiti za pet meseci.

DALEKO IZA SRBIJE

Zemlja                   Broj meseci

Velika Britanija       5

Francuska             10

Kanada                 10

Švedska                10

Belgija                   11

Italija                     11

Švajcarska            11

Nemačka              12

Austrija                 12

Španija                 12

Turska                  12

Finska                  13

Kina                     14

Rusija                   7,6 godina

Japan                   više od 10 godina

Ukrajina                više od 10 godina

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 75 = 77

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.