G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / CRNA HRONIKA / ŠEMA KRIMINALNOG KLANA VELJE NEVOLJE Otkrivamo: Ko je bio zadužen za dilovanje, ko za nabavku oružja, a ko stoji iza UBISTAVA

ŠEMA KRIMINALNOG KLANA VELJE NEVOLJE Otkrivamo: Ko je bio zadužen za dilovanje, ko za nabavku oružja, a ko stoji iza UBISTAVA

  • FELJTON.rs
  • 30.03.2021.
Velja Nevolja

Tri teška ubistva, dilovanje narkotika, ali i neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih naprava… uhapšenim članovima grupe Veljka Belivuka na teret se stavljaju najteža krivična dela.

Zbog sumnje da su formirali kriminalnu grupu koja je činila niz najtežih krivičnih dela, posle šest meseci praćenja policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila čak 22 osobe. Kao pripadnici klana koji su kako se sumnja formirali Veljko Belivuk i Marko Miljković početkom 2020. godine u naredbi za sprovođenje istrage u koji je “Blic” imao uvid navode se Vlade Georgijev, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksandar Vučeljić, Vlade Draganić, Nemanja Lakićević, Milovan Tadić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Filip Ivanovski, Nebojša Janković, Željko Kodžić, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vladimir Grek, Vuk Vučinić i Marko Andrić. Kako se sumnja, ovaj klan pod paravanom navijačke grupe “Principi” izvršavao je ubistva, otmice, ali i dilovao narkotike i prao novac.

UBISTVA

Prema informacijama koje posedujemo, Belivuku i Marku Miljkoviću naredbom za sprovođenje istrage na teret se stavljaju čak tri teška ubistva – Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića, ali i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Njihovi najvažniji vojnici od poverenja, kako se sumnja, bili su Vlade Draganić, vlasnik vikendice u Ritopeku gde su se ubistva dogodila, kao i Marko Andrić, Vuk Vučinić, Nemanja Lakićević i Marko Budimir. Ova četvorica, kako se sumnja, namamili su žrtve na sastanak, a potom ih odvozili u kuću u kojoj su ih Belivuk i Miljković sa još nekoliko, za sada nepoznatih osoba brutalno ubili.

Vikendica strave u Ritopeku
Vikendica strave u Ritopeku

Andrić, kako smo pisali, namamio je Milana Ljepoju, dok je Vuk Vučinić bio zadužen da Gorana Veličkovića odvede u kuću strave. Nemanja Lakićević, kako je tužilaštvo navelo, dogovorio se sa Zdravkom Radojevićem da se nađu, a potom ga je odvezao do mesta sastanka. Kako se sumnja, Marko Budimir dan kasnije odvezao je automobil u kojem je Radojević došao na sastanak sa namerom da ga uklone.

PROČITAJTE I…

Biontek spreman da proizved do 2,5 milijardi doza vakcina ove godine! JEDINA NAJSIGURNIJE I 100% ZASTITNA VAKCINA NA SVETU, ZATO JE 10 PUTA SKUPLJA OD OSTALIH.

ORUŽJE

U nalogu za sprovođenje istrage Tužilaštva za organizovani kriminal dvojici osumnjičenih pripadnika ove grupe stavljaju se na teret krivična dela neovlašćeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava. U pitanju su bivši policajac Vlade Georgijev i čuvar u Centralnom zatvoru Željko Kodžić.

U VELJINOJ EKIPI SVAKO IMAO SVOJE ZADUŽENJE Jedni su mamili žrtve, dok su drugi bili VOJNICI KOJI SU UBIJALI, svi prodavali drogu!

Veljko Belivuk i članovi njegove grupe dovedeni na saslušanje u TOK
Veljko Belivuk i članovi njegove grupe dovedeni na saslušanje u TOK

KALINIĆ SKAKUCE KAO CVERGLAN, DOBIO JE SAMAR, ALI ZBOG IZAZIVANJA NEREDA NA UTAKMICI CEKAGA 1 GODINA ROBIJE! PRESUDA 6. APRILA

Bivšem policajcu pravo ime zapravo je bilo Dejan Sekulić, ali ga je pre nekoliko godina promenio i uzeo ime poznatog pevača. Georgijev, koji se tereti za nedozvoljeno držanje oružja, je na svoje ime kupio i jednu od štek vikendica za Belivukovu grupu u selu Tršić, nedaleko od Loznice. Na tom mestu su, kako je otkriveno u istrazi, imali bazu i tu su upucavali snajpere. Nakon hapšenja grupe emitovan je snimak prisluškivanog razgovora Belivuka, Georgijeva i njegove supruge Slađane Sekulić, na kom se čuje kako pričaju o lažnim imenima i falsifikovanim pasošima koje Belivuk koristi kada putuje.

Što se tiče njihovog saradnika Željka Kodžića, čuvar u Centralnom zatvoru do sada se nije dovodio u vezu sa kriminalom. Tokom hapšenja u njegovoj kući je, prema nezvaničnim informacijama, policija pronašla dve rasklopljene puške i dva rasklopljena pištolja.

– Sumnja da se je on bio zadužen za oružje. Naime, on je oružar i sumnja se da je, između ostalog, prepravljao pištolje i puške koje su pripadnici klana koristili u krivičnim delima – rekao je izvor za beogradske medije.

DROGA

Kako se sumnja, svi uhapšeni pripadnici grupe Velje Nevolje bili su zaduženi za prodaju narkotika: marihuane, kokaina i heroina na ulicama Srbije. Prema navodima Tužilaštva, Vlade Georgijev, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksandar Vučeljić, Vlade Draganić, Nemanja Lakićević, Milovan Tadić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Filip Ivanovski, Nebojša Janković, Željko Kodžić, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vladimir Grek, Vuk Vučinić i Marko Andrić sumnjiče se da su drogu prodavali po nalogu Miljkovića i Belivuka.

Podsetimo, hapšenje grupe Velje Nevolje usledilo je nakon vešemesečnog praćenja i prisluškivanja ove grupe, 4. februara ove godine. Svi uhapšeni negirali su dela koja im se stavljaju na teret, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana. Početkom marta njima je pritvor produžen za još mesec dana. Sutra nastavak: Šta je pronađeno u štekovima Belivukove grupe.

Belivuku i Marku Miljkoviću naredbom za sprovođenje istrage na teret se stavljaju čak tri teška ubistva – Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića

PRETI IM DOŽIVOTNA ROBIJA

Kako stoji u nalogu za spovođenje istrage, za krivična dela koja se stavljaju Belivuku, Miljkoviću i članovima njihove grupe, njima se nakon suđenja može izreći kazna zatvora od 20 godina ili doživotnog zatvora. U akciji policije uhapšene su 22 osobe zbog sumnje da su organizovale kriminalnu grupu koja se krila pod paravanom navijača “Principi”.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

44 + = 49

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)