G-E0EWZBLP0V
Home / CRNA HRONIKA / UBICU ŠARCA RASKRINKAO KOLEGA Strahinja Savić policiji predao šifre kriptovanog telefona, tvrdi da je radio po nalogu Lazara Ilića

UBICU ŠARCA RASKRINKAO KOLEGA Strahinja Savić policiji predao šifre kriptovanog telefona, tvrdi da je radio po nalogu Lazara Ilića

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
25.03.2021.

Srpski državljanin Strahinja Savić, koji je se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori zbog sumnje da je zajedno sa još nekoliko osoba planirao ubistvo Marka Ljubiše zvanog Kan, ispričao je da je radio po nalogu Lazara Ilića, koji se takođe nalazi u pritvoru, a kog srpska policija sumnjiči za ubistvo Aleksandra Šarca u garaži Tržnog centra „Ušće“ u oktobru 2020.godine. 

Savić je takođe istražiteljima priznao da je uz pomoć, drugih pripadnika kriminalne organizacije, u Crnu Goru došao u noći između 19. i 20. janura, sa ciljem da prati osobu čije je ubistvo planirano.

TC Ušće, sačekuša, pucnjava, Aleksandar Šarac
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

– Osnovana sumnja proizilazi iz spisa predmeta, a prevashodno iz odbrane okrivljenog S.S. u kojoj je u bitnom naveo da je u CG došao kako bi sproveo opservaciju lica čije ubistvo je planirano – piše u rešenju Apelacionog suda.

U spisima se takođe navodi se da je tada objasnio način na koji je prešao državnu granicu, ispričao ko mu je od drugih pripadnika kriminalne organizacije omogućio prevoz i koja je bila njegova uloga.

Tvrdi, kako piše u spisima, da je radio po nalogu Ilića i da je prema njegovim instrukcijama zauzeo poziciju u jednom ugostiteljskom objektu kod budvanskog Sportskog centra, „sa koje pozicije je nesmetano mogao da uoči dolazak oštećenog“ i posredstvom kriptovanog telefona izveštava druge o njegovom kretanju…

„A sve u cilju stvaranja pogodnih uslova za ubistvo oštećenog lica“.

Objašnjava se da je dobrovoljno policijskim službenicima saopštio pristupne šifre od kriptovanog telefonskog uređaja i omogućio audio vizuelno snimanje sadržaja.

Aleksandar Šarac
FOTO: PRIVATNA ARHIVA, SCREENSHOT

– Analizom sadržaja kriptovanog telefonskog uređaja, potvrđeni su navodi koje je u svom iskazu saopštio okrivljeni S.S. – navodi se u rešenju.

Našli pištolj sa 20 metaka, telefone, falsifikovana dokumenta

U dokumentima piše da su policijski službenici, pretresajući stan koji koristi Ilić, između ostalog, pronašli i privremeno oduzeli pištolj sa okvirom od 19 metaka i jednim metkom u ustima cevi, dva kriptovana telefonska uređaja i falsifikovana biometrijska dokumenta…

On je državnu granicu prešao 27. februara 2019. godine, na prelazu Dobrakovo. Ilića policija u Srbiji sumnjiči da je u oktobru 2020. godine u Beogradu iz vatrenog otužja usmrtio Aleksandra Šarca.

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 8

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.