G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / INTERVJU / LAŽNI DOKTOR: Ministar Novica Tončev se na sajtu Vlade predstavlja kao doktor nauka iako nije završio studije! PRETIMU DUGOGODISNJA ROBIJA

LAŽNI DOKTOR: Ministar Novica Tončev se na sajtu Vlade predstavlja kao doktor nauka iako nije završio studije! PRETIMU DUGOGODISNJA ROBIJA

FELJTON.rs
25.03.2021.

Ministar se godinama diči titulom koju očito jako želi, ali nikako da do nje i dođe. Doktorske studije upisao davne 2009, ali još nije seo i napisao naučni rad. U zvaničnoj biografiji vešto zamaskirao ovu činjenicu.

Ministar bez portfelja Novica Tončev lažno se predstavlja kao doktor nauka iako je, po svemu sudeći, još uvek daleko od tog zvanja! Naime, uprkos činjenici da nije doktorirao, te da doktorsku disertaciju čak nije ni predao, Tončev je u zvaničnoj biografiji na sajtu Vlade Srbije naveo da je na Građevinskom fakultetu u Nišu završio akademske i doktorske studije, i sve to sa najvišom ocenom. Istina je nešto sasvim drugo – iako je doktorske studije upisao daleke 2009, ovaj socijalista do dan-danas nije odbranio doktorat, ali ga to očigledno ne sprečava da se šepuri zvanjem doktora nauka.

Novica Toncev
FOTO: PRINTSCREEN

Sve zamaskirao

Prethodno se godinama, kao narodni poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS), i na sajtu Narodne skupštine predstavljao kao „doktor građevine“, a sada je u biografiji na sajtu Vlade tu laž malo „zamaskirao“, pa je istakao da je doktorske studije „završio“, ali nije jasno precizirao da doktorat nije odbranio, niti dobio zvanje doktora nauka. Istovremeno, izvori Kurira bliski Tončevu otkrivaju nam da se on sve vreme u poslovnoj prepisci predstavlja kao – doktor nauka.

BIRALI MESTO NA KOM SU ZNALI DA NEĆE IMATI ORUŽJE Isplivali detalji plana za likvidaciju Velje Nevolje, zaštićeni svedok SVE OTKRIO

A da Tončev nije doktorirao, niti predao doktorski rad, potvrdili su nam i iz samog Niškog univerziteta.

– Novica Tončev, diplomirani inženjer građevine, smer visokogradnja, upisao je doktorske studije na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Nišu 2009, gde je ranije i diplomirao. Sve ispite predviđene programom doktorskih studija položio je. Doktorsku disertaciju na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Nišu zasad nije prijavio – naveo je za Kurir prof. dr Vlastimir Nikolić, prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu.

Novica Toncev
FOTO: PRINTSCREEN

Činjenice ga demantuju

S druge strane, uprkos činjenici da postoje dokazi o lažnom predstavljanju, pa čak i novinski članci koji svedoče da je 2019. sam vodio predstavnike medija na niški Građevinski fakultet da bi im pokazao gde je „diplomirao i doktorirao“, Tončev pak za Kurir tvrdi da se nikada nije lažno predstavljao.

Novica Toncev
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

– Nigde ne stoji da sam doktorirao, već da sam položio sve ispite na doktorskim studijama. Ispred svog imena ne koristim zvanje doktora nauka. Doktorskom radu koji pripremam pristupam izuzetno posvećeno, odgovorno i temeljno, a biće na temu inovacija u oblasti građevine. Nisam završavao privatne fakultete ili išao na kurseve, već sam se svom obrazovanju ozbiljno posvetio, što govore i svi ostvareni rezultati koje sam postigao – kaže Tončev.

Podsetimo, Tončev je ranije to što se predstavlja kao doktor nauka pokušao da predstavi da je to „dr“ ispred imena skraćenica od doktorand, imajući u vidu da je položio sve ispite na doktorskim studijama. Ubrzo mu je stigla poruka iz akademskih krugova – ni to zvanje ne može da nosi imajući u vidu da je za doktoranda potrebno da preda temu disertacije, te da ista bude i prihvaćena, što on do danas nije uradio.

GEJTS NE ODUSTAJE OD ZATAMNJIVANJA SUNCA: Otkriveni delovi plana osnivača Majkrosofta, cilj je nama najbliža zvezda (VIDEO)

Marko Parezanović

OVAKVE STVARI BUDE NEPOVERENJE GRAĐANA

Narodni poslanik SNS Marko Parezanović za Kurir poručuje da Tončev ne sme da improvizuje sa svojim zvanjem:

– Nisam upoznat sa konkretnim slučajem, ali smatram da svaki nosilac javne funkcije mora da iznosi stvarne i proverljive podatke o svom obrazovanju. Tu ne sme da bude prostora za improvizaciju jer takve stvari kod građana bude nepoverenje u institucije.

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

69 + = 77

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)