G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / INTERVJU / RUSIJA ZBOG SRBA DIGLA UZBUNU U NATO, MOSKVA NE PRAŠTA AGRESIJU NA NAŠU ZEMLJU! Odgovaraćete za vojne zločine u SRJ?! NEĆEMO VAM DATI DA SE IZVUČETE

RUSIJA ZBOG SRBA DIGLA UZBUNU U NATO, MOSKVA NE PRAŠTA AGRESIJU NA NAŠU ZEMLJU! Odgovaraćete za vojne zločine u SRJ?! NEĆEMO VAM DATI DA SE IZVUČETE

FELJTON.rs

Navršavaju se 22 godine od početka varvarske agresije NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju, a dejstva SAD i njihovih marionetskih saveznika 1999. godine pravnici, doktori, eksperti otvoreno nazivaju – genocidom i ekocidom, piše „Ruska gazeta“

Vašington i Brisel, navodi list, nastavljaju da prebacuju svu krivicu za tragediju na Balkanu isključivo na Srbe i njihove lidere, dok u ovom i danas nemirnom regionu i dalje traju istrage i diskusije o zločinu Severoatlantske alijanse.

Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova skrenula je pažnju međunarodne javnosti na to što NATO mnogo govori o pretnjama evropskoj bezbednosti iako su glavna pretnja njihove neodgovorne akcije koje vode eskalaciji tenzija i ekološkoj katastrofi u samom centru Evrope.

Prema njenim rečima, protiv Jugoslavije nije upotrebljena samo radioaktivna municija, već su vršeni ciljani napadi po različitim preduzećima, što je dovelo do izlivanja tona toksičnih i kancerogenih hemijskih jedinjenja na okolne teritorije i rijeke, uključujući i Dunav.

– Nažalost, još niko nije kažnjen za ove zločine. To je, takođe, norma zapadnog mejnstrima da ne priznaju sopstvene greške – ističe Zaharova

Zar je SRJ jedini primer? Irak, Libija i mnoge druge tačke na planeti. Došli, uništili, otišli, nisu se izvinili, niti kažnjeni. Ali, zato uče druge kako treba živeti i šta je to sloboda. U okviru Alijanse postoji svojevrsno čišćenje od odgovornosti, gde dominira osećanje svedozvoljenosti jer niko ne kažnjava.

Zaharova je ukazala i na to da je u Srbiji pokrenuta prva individualna tužba protiv NATO-a za nadoknadu štete po zdravlje nastalu upotrebom municije sa osiromašenim uranijumom tokom bombardovanja 1999. godine.

– Više od 2.000 ljudi, i Srba i Albanaca, već se obratilo advokatima za pomoć o sličnim temama – navela je Zaharova.

Nakon više od dvije decenije od agresije NATO-a na SRJ u pogođenim oblastima na jugu Srbije pokazatelji za niz bolesti, uključujući rak, i dalje su mnogo veći od nacionalnog proseka, navodi „Ruska gazeta“.

List ukazuje da je takve tragove NATO ostavio kao rezultat i drugih svojih „humanitarnih misija“, pa je tako na severu Libije, posle bombardovanja, registrovana radijacija veća od dozvoljene vrijednosti, što je karakterističan potpis NATO-vih „humanitaraca“.

Nanošenje dugotrajne i ozbiljne štete prirodnoj sredini i zdravlju ljudi, predstavlja direktno narušavanje međunarodnog humanitarnog prava i postaje ustaljena praksa ponašanja država članica NATO-a, napominje list.

Zaharova je ocenila da zemlje članice Alijanse očigledno strahuju od stvaranja presedana za naknadne isplate odštete svim žrtvama.

– Stoga je NATO dosledno negirao vezu između širenja malignih tumora, leukemije i masovne upotrebe municije Alijanse sa osiromašenim uranijumom na jugu Srbije, smatrajući da je povezivanje ovih činjenica neutemeljeno – rekla je Zaharova.https://www.youtube.com/embed/zLMMV33nO8c

Čak i nekoliko stotina vojnika NATO-a koji su služili u okviru KFOR-a stradalo je od dugoročnih posledica agresije Alijanse na Jugoslaviju, napominje se u tekstu.

To je potvrđeno, na primer, nizom presuda italijanskih sudova po tužbama predstavnika italijanskih oružanih snaga koji su 1999. godine bili u KFOR-u, a kasnije stradali od onkoloških bolesti.

Mladi Srbi nisu bili svedoci NATO agresije, ali nastavlja se na ovaj ili onaj način uticaj dugoročnih posledica, navodi „Ruska gazeta“.

Upravo zbog toga za zemlju je jako važno da nastavi pažljivo dokumentovati i sistematizovati dokaze zločina NATO-a na teritoriji SRJ, bazirane na naučnim istragama.

Možda će tužbe protiv NATO-a i aktivnosti međuresorne komisije koju je 2018. godine osnovao srpski parlament pomoći u utvrđivanju istine i dovesti do kažnjavanja odgovornih, tako da se to više nikada ne ponovi, piše list.

Zanimljivo je i to da, prema rečima stručnjaka, prije početka bilo koje vojne operacije, Pentagon i CIA unapred izračunavaju kakav se profit može dobiti po njenom završetku. Pri tome je važno da na vlasti budu potrebni ljudi, koji će se „boriti za demokratiju“, a istovremeno omogućiti svojim jučerašnjim pokroviteljima i braniocima da dođu do „debelih komada“.

Dokaz takve politike može se naći u činjenici da je bivši američki državni sekretar Medlin Olbrajt postala vlasnik najvećeg mobilnog operatera na Kosovu, a general Vesli Klark, koji je komandovao NATO snagama tokom bombardovanja Jugoslavije, uložio je u obradu uglja na Kosovu.

Osim toga, zaboravlja se da je u septembru 2000. godine Okružni sud u Beogradu u odsustvu razmatrao krivični postupak protiv Bila Klintona, Medlin Olbrajt, Vilijama Koena, Tonija Blera, Robina Kuka, Džordža Robertsona, Žaka Širaka, Huberta Vedrina, Alana Rišara, Gerharda Šredera, Jozefa Fišera, Rudolfa Šarpinga, Havijera Solane i Veslija Klarka. Sud ih je proglasio krivim za počinjenje zločina protiv SRJ, određujući kaznu zatvora od 20 godina.

NATO bombardovanje SRJ trajalo je od 24. marta do 10. juna 1999. godine. Intervencija NATO-a je izvršena bez odobrenja Saveta bezbednosti zbog optužbi da srpske snage bezbednosti vrše etničko čišćenje kosovskih Albanaca.

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 − 17 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)