G-E0EWZBLP0V
уторак , 19 марта 2024
Home / DRUŠTVO / SRBIJA ĆE SE ZAUVEK SEĆATI SVOJIH NEVINIH ŽRTAVA! Vučić povodom 22 godine od početka NATO agresije na Srbiju: DA OPROSTIMO, ALI DA NIKAD NE ZABORAVIMO!

SRBIJA ĆE SE ZAUVEK SEĆATI SVOJIH NEVINIH ŽRTAVA! Vučić povodom 22 godine od početka NATO agresije na Srbiju: DA OPROSTIMO, ALI DA NIKAD NE ZABORAVIMO!

FELJTON.rs

Posao i obaveza Srbije jeste da oprosti, ali je naša obaveza i da nikada ne zaboravimo. Zato ćemo gajiti kulturu sećanja, nećemo se stideti žrtava, već ćemo se ponositi onim što je Srbija činila da sačuva svoju slobodu, svoja ognjišta i zemlju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče povodom 22-godišnjice početka NATO bombardovanja naše zemlje

Na današnji dan 1999. godine, u 19.45 počela je agresija 19 zemalja NATO alijanse na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ), tokom koje je poginulo 1.008 pripadnika vojske i policije. NATO u svom zločinačkom pohodu nije štedeo ni civile: RTS je bombardovan 23. aprila, stradalo je 16 radnika državne televizije, tri kineska novinara poginula su 7. maja kada je granatirana kineska ambasada u Beogradu, 11 osoba je stradalo na mostu u Varvarinu gde je najmlađa žrtva Sanja Milenković imala samo 15 godina… Simbol stradanja u bombardovanju postala je mala Milica Rakić, koja je imala samo tri godine kada je poginula 17. aprila tokom bombardovanja Batajnice.

Niko nije verovao

– Niko nije verovao da će se bombardovanje dogoditi, jer smo suverena, nezavisna država, jer nikome ništa nažao nismo učinili, jer smo branili svoju zemlju od terorista, sve smo zakonski radili, jer su Kosovo i Metohija deo teritorije Srbije. Meni ta agresija ni dan-danas nije jasna – ističe Danica Marinković istražni sudija u Prištini.

Ne plašimo se!

– Srbija će danas obeležiti još jednu godišnjicu NATO agresije na našu zemlju. To što su nam radili ne nazivam kampanjama, operacijama, intervencijom, kao prethodne vlasti u Srbiji koje su se plašile da izgovore prave reči, već izgovaram pravu reč – agresija. Za nas su životi male Milice i Sanje i drugih važniji od onoga što će reći neki iz zapadnih ambasada. I danas ćemo, kao i proteklih sedam godina, obeležiti ovaj dan i govoriću zbog pandemije pred samo nekoliko ljudi. Imaćemo prigodan program gde ćemo se sećati naše poginule dece, civila, vojnika, ali i policajaca koji su bili krivi samo što su čuvali zemlju i branili njene granice – poručio je Vučić, i dodao da Srbija želi da ima prijateljske odnose sa svima koji su u agresiji učestvovali, ali će se zauvek sećati svojih nevinih žrtava.

– Mislim da u istorijskom smislu postoji vrlo malo nedoumica oko napada na tadašnju SRJ. Mislim da su sve ocene koje dajemo srazmerne, odnosno izbor naših reči i tekstova upravo je srazmeran zločinu koji se nad našim narodnom i zemljom provodio – poručio je Vučić.

Bombardovanje Srbije i Crne Gore trajalo je 78 dana, a počelo je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN. Okončano je 9. juna 1999. potpisivanjem Kumanovskog sporazuma, kojim je predviđeno da se srpske snage bezbednosti povuku sa Kosova i Metohije.

Narednog vikenda u Informeru:
Specijalno izdanje ‘Nekažnjeni NATO zločini’

U vikend-izdanju Informera u subotu i nedelju 27. i 28. marta objavljujemo specijalni dodatak o NATO bombardovanju!

Specijal „Nekažnjeni NATO zločini“ donosi poslednje neispričane priče o ratnim zločinima počinjenim tokom agresije na Srbiju 1999. godine, tajni izveštaj UN o bombardovanju osiromašenim uranijumom, odgovor na pitanje zašto je zaista bombardovana zgrada kineske ambasade, kako je misteriozno umro američki oficir koji je naredio napad na Kineze, kao i potresne ispovesti žrtava od Niša i Varvarina do Beograda i Novog Sada!

Ministar Nenad Popović kaže da je najveća zabluda onih koji su pre 22 godine pokrenuli bombardovanje Srbije bila da će se Srbi pod bombama odreći slobodne države i Kosova.

– Taj glavni cilj bombardovanja, da Srbija odustane od svoje nezavisne politike i da se odrekne Kosova, i pored sveg vojnog, političkog i pravnog nasilja do danas nije ostvaren. Niti će ikada biti. Nikada im nećemo zaboraviti, nikada, tih 78 dana bombardovanja, ubijenu decu i porušenu zemlju. To se ne zaboravlja. I zato nikada u NATO! – poručio je juče ministar Popović.

Srbi neće u NATO

Slično mišljenje imaju i građani Srbije: 79 odsto državljana Srbije se protivi članstvu u NATO, podršku zapadnoj alijansi daje manje od 10 odsto, a neodlučno je oko 11 odsto građana, pokazalo je istraživanje Instituta za evropske poslove „Od bombardovanja do saradnje: Srbija i NATO 22 godine kasnije“. Kada je u pitanju podrška saradnji Srbije i NATO, 59 odsto ispitanika joj se protivi, dok je 28 za saradnju (četiri odsto manje nego ranije), a neodlučnih je 13 odsto.

Petina ispitanih prihvatila bi izvinjenje zbog bombardovanja (dva odsto manje nego u prethodnom istraživanju), 68 odsto ne bi, a istraživanje je pokazalo da većina ispitanika smatra i da od članstva u NATO nema koristi.

Bilans „Milosrdnog anđela“

– više od 2.000 ubijenih
– 79 dece stradalo
– 50.000 projektila ispaljeno
– 25.000 tona eksploziva bačeno
– 60 srušenih mostova
– 300 uništenih fabrika
– 190 uništenih škola
– 20 uništenih bolnica
– 100 milijardi dolara materijalne štete
– 15 tona osiromašenog uranijuma čije je vreme potpunog raspada 45 milijardi godina

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 50 = 57

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)