G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / „OD EKSPLOZIJE JE ODLETEO U VAZDUH, kad smo došli DECA SU LEŽALA PO ZEMLJI“ Sedmoro dece udarila struja na poljani, roditelji mališana još u ŠOKU

„OD EKSPLOZIJE JE ODLETEO U VAZDUH, kad smo došli DECA SU LEŽALA PO ZEMLJI“ Sedmoro dece udarila struja na poljani, roditelji mališana još u ŠOKU

  •  Feljton.rs
  •  13.03.2021.
zarkovo povredjena deca od dalekovoda foto milan ilic (5)

Dan posle nesreće koja se dogodila na Čukarici, gde je u stujnom udaru povređeno sedmoro dece, porodica i očevici i dalje su u šoku. Deca, od kojih je četvoro u teškom stanju, nalaze se u bolnici, a još se ne zna šta je uzrok nesreće.

Iako su mediji preneli da je povređeno 9 osoba, osmoro dece i jedna odrasla, „Blicu“ je danas na mestu nesreće potvrđeno da je ipak u pitanju sedmoro dece, od kojih najmlađe ima 6, a najstarije 15 godina. Sva deca su rođaci, braća i sestre od strica, i žive u barakama, nekoliko desetina metara od mesta na kom se sve dogodilo.

Mesto na kom se nesreća dogodila
Mesto na kom se nesreća dogodila

– Ja sam oko pola 5 čula da je nešto puklo, čula sam kao eksploziju i onda sam izašla iz barake i videla to dete od 15 godina u vazduhu, on je odleteo dva, tri metra u vazduh i pao na zemlju – ovako za „Blic“ započinje priču majka čije je troje dece juče povređeno.

Prasak je bio jak, čuli su ga i drugi nastanjeni u barakama. Veliki broj ljudi ubrzo se našao na licu mesta.

– Odmah smo otrčali tamo i videli ih kako leže, bili su svuda razbacani po polju, videla sam svojih troje, dvoje od devera i još dva rođaka kako leže, brzo smo ih prekrili zemljom. Odmah smo zvali hitnu, ali niko nije hteo da dođe, oni su mislili da se mi šalimo. Onda smo muž i ja istrčali na ulicu i zaustavili troje kola i tako su deca stigla do doktora – priča ova tridesetogodišnja majka šestoro dece dok u rukama drži najmlađu devojčicu.

Troje dece je stabilno, četvoro je na intenzivnoj nezi i u teškom stanju. To je jedino što porodice u ovom trenutku znaju. Oni u strahu čekaju informacije o deci, za koje kažu da im je rečeno da će ih dobiti u popodnevnim časovima.

– Moj sin je najteže povređen, kažu da je jako teško, mnogo je stradao, ne znam šta će da bude sa njim, ništa ne znam – jedva je izustila majka petnaestogodišnjeg Nemanje.

Dalekovod sa kojeg se zapalila žica
Dalekovod sa kojeg se zapalila žica

Do nesreće je došlo kada se zapalila žica na dalekovodu. Policija je sinoć izvršila uviđaj, a o tome šta bi moglo da bude uzrok nesreće zvanično još nije ništa saopšteno.

– Taj kabl koji je visio sa dalekovoda se zapalio, to je eksplodiralo i zbog toga ih je udarila struja. Ne znamo šta je izazvalo to. Policajci su jutros opet bili, odneli su neku metalnu šipku kojom su deca mogla da dohvate te žice, tako kažu, mada oni su mali, šta su oni mogli da urade, da gađaju to nečim. Znamo da su se oni kao i svaki dan tamo igrali i onda se to desilo – kaže jedan od očevidaca.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

29 − 21 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)