G-E0EWZBLP0V
среда , 24 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / Gde je i sa kim bio Milan Bandić kada je umro? Okolnosti smrti pod VELOM MISTERIJE, a u sve je umešana bivša misica

Gde je i sa kim bio Milan Bandić kada je umro? Okolnosti smrti pod VELOM MISTERIJE, a u sve je umešana bivša misica

Feljton.rs

  •  13.03.2021.
milan bandic natalija prica Tanjug Lana Silvar Dominic, EPA Sebastiao Moreira

Okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u noći 27. februara još uvek nisu u potpunosti razjašnjene, a pitanja bez odgovora nastavljaju da se nižu. Bandić je, zvanično umro od srčanog udara, ali, sudeći po pisanju hrvatski medija, nejasno je gde je umro i ko je u tom trenutku bio sa njim.

Dodatnu sumnju na dosada službenu verziju gde se gradonačelnik nalazio kad mu je pozlilo, produbljuje i činjenica da Nastavni zavod za Hitnu medicinu Grada Zagreba i Gradska uprava još uvek ne žele da odgovore gde je Hitna pomoć došla po gradonačelnika.

Nerazjašnjenim okolnostima Banrićeve smrti pozabaviće se Državno tužilaštvo Republike Hrvatske nakon što je aktivista Stjepan Perko podneo prijavu.

Prijavom su obuhvaćeni Bandićevi prijatelji Gzim Redžepi i Sergije Ivanović koji su javno tvrdili da su bili sa gradonačelnikom kada mu je pozlilo u Ivanovićevoj kući na Vrhovcu, ali i Natalija Prica na čiju je obližnju adresu navodno stigla hitna pomoć. U prijavi se spominje još jedan nepoznati počinitelj.

Zvanična verzija

Hrvatskom se 27. februara munjevito proširila vest o smrti gradonačelnika glavnog grada Bandića. Nekoliko sati kasnije ustanovljeno je da infarkt nije doživeo kod kuće, niti u restoranu nego, prema službenoj verziji, u stanu prijatelja.

– Pre toga je pričao koliko ima visibaba, koliko je to preuranjeno, koliko je toplo. Ništa od druženja ili od priče nije naslutilo na to da on ima nekakve tegobe. Nažalost, evo, to se tako dogodilo da je ustao sa stolice i jednostavno se srušio, pao – govorio je tada pulmolog Redžepi.

Natalija Prica
Natalija Prica

Bandić je zvanično infarkt dobio oko 23 sata u Ivanovićevoj kući u kojoj se ceo dan družio sa njim i Redžepijem. Prebačen je u bolnicu Sveti Duh, a ubrzo je proglašen mrtvim.

Međutim, najmanje četiri nezavisna izvora potvrdila su da su kola hitne pomoći te večeri došla na obližnju adresu u kojoj se nalazi stan koji koristi Bandićeva saradnica Natalija Prica.

Ko je zvao Hitnu?

Hrvatski mediji pišu da, uprkos Bandićevom teškom stanju, njegovi prijatelji nisu zvali pozivni centar Hitne pomoći, već direktora lično. Navodno je pozvan direktno direktor zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić.

– Da je pozvan direktor Hitne pomoći, koji je zatim zvao dispečerski centar da pošalje pomoć na mesto događaja, a njega je, prema našim saznanjima, zvao šef kancelarije za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, koji se uopšte nije spominjao da je bio na mestu događaja, što otvara pitanje koliko je tih poziva bilo pre nego što je nazvana Hitna pomoć da dođe i pomogne gradonačelniku – piše portal 24sata.

Redžepi je prethodno tvrdio da je odmah započeo reanimaciju i da je on lično nazvao Hitnu pomoć.

Postoje i nejasnoće oko toga zašto je Bandić prebačen u bolnicu Sveti duh. Kako su ustanovile Vijesti.hr, od kuće Natalije Price do bolnice Sveti duh stiže se dva minuta brže nego od Ivanovićeve kuće do prve najbliže bolnice.

„Medijski linč“

Pred kamerama niko od glavnih aktera priče ne želi da govori o ovim nelogičnostima i nejasnoćama. Od svih ljudi iz grada, jedino je Bandićeva zamenica komentarisala kaznenu prijavu i odgovorila da li je o svemu razgovarala sa Natalijom Pricom, članicom njene stranke.

– Ne, ne, ne, ne, ne, ne. Ja zaista verujem da su sve institucije upoznate sa svim detaljima, a ta institucija nisam ja – kazala je v.d. gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.twitter.com

Bandićeva porodica poslala je saopštenje za javnost putem advokata.

– Molim javnost da se porodica poštedi medijskog linča. Uvredljivim i klevetničkim objavama o pokojniku mediji su prekršili pravila humanosti i pristojnosti, povredili su čast, ugled, dostojanstvo, privatnu i intimnu sferu pokojnika i njegove porodice, čime su im naneli veliku duševnu bol. Svaka porodica, pa tako i porodica pokojnog Milana Bandića, ima pravo da se dostojanstveno oprosti od svog voljenog pokojnika, a što uvredljivi i klevetnički navodi u medijima ne dozvoljavaju – navedeno je u saopštenju.

Ko je misteriozna Natalija?

Natalija Prica Oreški (32) članica je Predsedništva i šefica za omladinu stranke Milan Bandić 365, a već dugo intrigira javnost jer je često u njegovoj pratnji.

Natalija je 2011. osvojila titulu Mis Univerzuma Hrvatske i predstavljala je zemlju u Brazilu, a potom se udala za Ivana Oreškog i nakon nekog vremena povukla se iz javnosti.

Natalija Prica
Natalija Prica

Završila je studije stomatologije i privukla je pažnju kad se pojavila u Gradskoj skupštini grada Zagreba kao zamena violončelistkinji Ani Rucner. Naime, Rucner je stavila mandat u mirovanje i na njeno mesto je došla Natalija kao nestranačka zastupnica. U međuvremenu se učlanila u Bandićvu stranku.

Kako piše Index, jednom prilikom je viđena sa Bandićem u butiku sa bundama u centru Zagreba, a tom prilikom nijedno od njih dvoje nije imalo zaštitne maske na licu.

Kada je Natalija ponela titulu misice, izjavila je: “Moj život zaista se promenio, imam mnogo zaduženja kao Mis Univerzuma Hrvatske i nadam se da ću sve uspeti da uskladim sa svojim fakultetskim obvezama“.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 − = 12

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)