G-E0EWZBLP0V
четвртак , 18 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / TIJANA AJFON TIPOVALA ZA VELJINU GRUPU!? Sumnja se da je nameštala „škaljarce“, uhvaćena NA GOMILI sa članovima ovog klana

TIJANA AJFON TIPOVALA ZA VELJINU GRUPU!? Sumnja se da je nameštala „škaljarce“, uhvaćena NA GOMILI sa članovima ovog klana

CRNA HRONIKA
06.03.2021.

Starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, koja je saslušana u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, koristila je aplikaciju Skaj, kao i ostali pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja!

Kako Kurir saznaje, istražitelji proveravaju da li je starleta, koja je bila verena za jednog od najbližih Belivukovih saradnika i šefa njegovog obezbeđenja Milovana Tadića, tipovala i nameštala „škaljarce“.

Veljko Belivuk
FOTO: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

– Belivukova grupa bila je povezana i odana kavačkom klanu i njegovim vođama Slobodanu Kašćelanu i Radoju Zviceru, kod kojih je početkom godine Nevolja bio gost u Kotoru. Kao što je poznato, Tijana Ajfon je u maju prošle godine uhapšena u akciji „Kristal“ u jednoj vikendici u Bijeljini i osuđena je na godinu dana zbog toga što je priznala da je ilegalno prešla Savu i organizovala međunarodnu prostituciju.

Međutim, ono što je interesantno jeste da je tada „na gomili“ uhvaćena sa „škaljarcima“ – kaže izvor Kurira.

Saslušana

Pristala na saradnju s policijom?

Saslušanje Tijane Ajfon u SBPOK, podsetimo, trajalo je nekoliko sati. Navodno su istražitelji u njenom telefonu pronašli i brutalne slike mučenja ljudi za koje sumnja da ih je otela ekipa Velje Nevolje. Navodno, ispitivana je i o čestim posetama takozvanom Veljinom bunkeru na stadionu Partizana. Prema nezvaničnim saznanjima, ona je pristala na saradnju sa policijom. – U telefonu starlete pronađena je instalirana tajna aplikacija Skaj, preko koje su se članovi ove grupe dogovarali o krivičnim delima, ali i razmenjivali fotografije i snimke brutalnog mučenja i sakaćenja žrtava. Koristili su je samo za međusobnu komunikaciju, a istražuju se operativna saznanja da je ona imala mnogo važniju ulogu u klanu od toga da preko kozmetičkog salona koji je otvorila na Zvezdari pere prljavo zarađeni novac – otkriva izvor Kurira.

Aleksandar Stanković, Sale Mutavi
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

On objašnjava da je tada među onima koji su identifikovani u vikendici u Bijeljini bio i Saša Vidović iz tog grada, kog je srpska policija sumnjičila da je u junu 2016. učestvovao u pokušaju ubistva Slobodana Kašćelana u Novom Sadu. Vidović, koji se u oktobru prošle godine ubio u pritvoru, dovođen je u vezu i sa likvidacijom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, inače najboljim Belivukovim prijateljem.

– Tada je Kašćelan ranjen, pogodio ga je jedan metak u stomak. Govorilo se da se posle napada zakleo da će sve „škaljarce“ da zbriše sa lica zemlje. Upravo zbog toga se ne isključuje mogućnost da je Tijana Ajfon tada na orgijama u vikendici bila po zadatku da tipuje „škaljarce“, ali je policija bila brža, upala je i sve ih uhapsila – dodaje naš sagovornik.

Produžen pritvor Belivuku za još 30 dana

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, doneo je rešenje kojim je osumnjičenom Veljku Belivuku i devetnaestorici članova njegove grupe produžio pritvor do 30 dana, saopšteno je juče iz Višeg suda. Osumnjičenima je stavljeno na teret da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a okrivljenim V. G. i Ž. Đ. da su izvršili i krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Okrivljeni Veljko Belivuk i još šest članova njegove grupe se po više osnova terete za izvršenje teškog ubistva.

On objašnjava da je starleta, kako se sumnja, osim pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe, bila zadužena i za sakupljanje kompromitujućih snimaka i fotografija moćnih ljudi.

– Sumnja se da je, između ostalog, ova starleta imala zadatak da ljude koje su pripadnici ove grupe i njihovi saradnici targetirali kao osobe koje bi mogle da im znače ostanu na slobodi i ne budu otkriveni namami na viđanje ili razmenjivanje eksplicitnih fotografija i poruka. Na taj način imali su ih u šaci. Ona je prikupljene materijale, slike, snimke i poruke slala vođama grupe, a oni su ih potom koristili za ucenjivanje – kaže on i objašnjava da je reč o porodičnim ljudima koji bi pristali na sve samo da njihov odnos sa kompromitovanom starletom ne izađe u javnost.

Neki su, kako otkriva, morali da im daju novac, dok su drugi bili primorani da pristanu na saradnju i štite ih da ne budu uhapšeni.

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 + 5 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)