G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / REALITY / Maturantkinju izbacili iz škole zbog haljine: Profesorka joj je rekla da se zbog njene odeće oseća nelagodno, a ovo je ta SPORNA KOMBINACIJA (FOTO)

Maturantkinju izbacili iz škole zbog haljine: Profesorka joj je rekla da se zbog njene odeće oseća nelagodno, a ovo je ta SPORNA KOMBINACIJA (FOTO)

Fernanda Ramirez“Obrazovanje žene je mnogo važnije od toga kako je obučena!A“

Sedamnaestogodišnja maturantkinja Karis Vilson poslata je kući sa nastave u Srednjoj školi NorKam u Britanskoj Kolumbiji nakon što joj je profesorka rekla da je odeća koju je nosila izazvala neprijatnost i nelagodu.

Ta odeća je, inače, crna čipkana haljina do kolena koju je nosila uz rolku. Zbog ovog incdineta podigla se velika bura u školi, devojka je završila u kancelariji direktora, ali i u medijima širom sveta. 

Njen otac Kristofer Vilson sporni događaj podelio na Fejsbuku objavivši video o incidentu, koji je ubrzo postao viralan.

– Danas su moju ćerku poslali kući zbog odeće koju je nosila, a zbog koje su se njena profesorka i njen profesor „osećali nelagodno“. Molim vas, stanite uz Karis i mene, i potrudimo se da se da se ovakve stvari više ne dešavaju studentima – napisao je otac devojke na Fejsbuku, i završio post haštagom #imwithkaris, koji je takođe postao viralan.

Nakon toga je objavio fotografiju svoje ćerke u odeći koja je dovela do njenog uklanjanja sa nastave.

– Frustriran sam, povređen i razočaran u sistem. Poprilično sam razočaran što se ovo dešava u 2021. godini – kaže Kristofer u videu.

Oko spornog incidenta Kristofer se suočio sa direktorom i zamenikom direktora. Kada je fotografiju svoje ćerke pokazao zamenici direktora, ona je „tiho“ rekla kako njoj ona nije neprijatna. Karisin otac je potom tražio da vidi zvanični kodeks oblačenja koji zabranjuje studentima da nose bilo šta što promoviše upotrebu alkohola ili duvana, nošenje bilo čega što prikazuje golotinju, nošenje odeće sa uvredljivim jezikom i odeće koja „odvlači pažnju“.Kristofer Vilson ćerkaFoto: Facebook printscreen/Christopher Wilson

– Ukoliko ste profesor i pažnju vam odvlači odeća koju vaši učenici oblače, onda ste izabrali pogrešnu profesiju. Možda treba da potražite nešto novo – ističe Kristofer.

Nakon što je Kristoferov post postao viralan, nekoliko drugih žena i devojaka postavilo je slike na društvenim mrežama u sličnim odećama.Kristofer VilsonFoto: Facebook printscreen/Christopher Wilson

– Ako se nastavnik bori sa neprikladnim mislima prema učenicima, od njega bi trebalo tražiti da ode, a ne od učenika – napisala je jedna korisnica Fejsbuka Rae-An Grant.Kristofer VilsonFoto: Facebook printscreen/Christopher Wilson

– Obrazovanje žene je mnogo važnije od toga kako je obučena! Ako vam nečiji odabir odeće stvara nelagodu, onda je to u potpunosti na vama- napisala je druga korisnica te društvene mreže Danijel Port.

Кarisovi školski drugovi i drugarice iz NorКama izveli su šetnju u sredu u znak solidarnosti. Neki od njih držali su table sa natpisima: „Ja nisam moja haljina“, „Moje obrazovanje je važnije od onoga što nosim“ i „Da li vas ometam svojim „srednjim zglobom“?“.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 + 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)