G-E0EWZBLP0V
Home / DRUŠTVO / SUSRET KOJI PRATI ČITAVA SRBIJA Vučić posle sastanka sa patrijarhom Porfirijem izvestio javnost: Pokušaće da pokažu silu! (FOTO/VIDEO)

SUSRET KOJI PRATI ČITAVA SRBIJA Vučić posle sastanka sa patrijarhom Porfirijem izvestio javnost: Pokušaće da pokažu silu! (FOTO/VIDEO)

 24.02.2021.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim g. Porfirijem u 14.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.https://www.youtube.com/embed/iRLX-B_0d50

Kako je najavljeno, posle sastanka, predsednik i patrijarh obratili su se javnosti.

Sastanak predsednika Vučića sa patrijarhom Porfirijem

Predsednik Srbije upoznao je patrijarha Porfirija o situaciji na Kosovu i Metohiji uoči predstojeće posete specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

– Imao sam izuzetnu čast da razgovaram sa novim patrijarhom SPC. Govorili smo o sveukupnim pritiscima koji se vrše na našu zemlju. Drugi će pokušati i dati sve od sebe da pokažu svoju silu na nekom manjem, a naš je posao da gledamo da to ne budemo mi. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, kako da sačuvamo mir i da pomognemo opstanak našeg naroda. Razgovarali smo i o situaciji u regionu, Republici Srpskoj i stanju crkve širom zemalja u kojima žive Srbi. Bićemo izloženi mnogim pritiscima spolja i to ne treba da nas čudi ako imamo u vidu situaciju u svetu, ali mi ćemo se boriti za naše interese – rekao je Vučić.

On je naveo da je crkva jako važna za državu i da samo zajedničkim delovanjem čine Srbiju jakom.

Predsednik je najavio da će i u budućnosti imati česte sastanke sa patrijarhom.

Patrijarh Porfirije se zahvalio Vučiću na prisustvu tokom njegovog ustoličenja i na rečima koje mu je tada uputio.

– Imao sam prilike da čujem o geopolitičkoj situaciji u kojoj se Srbija nalazi. Ja nisam političar, ali uloga crkve je saborna i ona mora raditi na prevazilaženju svih naših razlika. Crkva mora pronalaziti smisao. Mi često ne biramo okolnosti već su one često izraz promisla Božjeg. Zato nemamo pravo da se žalimo nikom već da zasučemo rukave i rešavamo sve probleme koji su pred nama – rekao je Porfirije.

(feljton.rs/alo)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 − = 11

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.