G-E0EWZBLP0V
субота , 27 априла 2024
Home / DRUŠTVO / Srdjan Egić: MOJE PISMO… SEBI! Čovek koji je uhapšen i pušten na slobudu zbog navodnog silovanja.

Srdjan Egić: MOJE PISMO… SEBI! Čovek koji je uhapšen i pušten na slobudu zbog navodnog silovanja.

VESTI: FELJTON.rs
14.03 2024

Pismo prenosimo u celosti:

VAŽNA NAPOMENA: ovo pismo je plod moje mašte, a svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je puka slučajnost. Stvarnost je obično mnogo gora.

Srđane,

Foto: drustvene mreze/ Srdjan Egic facebook

Zamisli sebe kao glavnog junaka kafkijanske drame, bačenog u beskonačno čekanje iza rešetaka, gde je svaki dan kopija prethodnog, a svet van tih zidova postaje sve više apstraktan, poput slike koju se sećaš, ali čije boje bledi vreme. U tom svetu, sati su duži, a dani se stapaju u jedan kontinuum neizvesnosti. Tvoja nevinost je tvoj jedini saputnik u ćeliji sumnje, dok ti spoljni svet deluje sve više kao distopija u kojoj je pravda samo lepa reč u rečnicima što ih više niko ne otvara, jer ih nema na TIK-TOK-u.

Pritvor pretvara dane u lavirint u kojem se nadanja i strahovi sudaraju, gde je svaki pokušaj razumevanja razloga tvoje sudbine poput pokušaja čitanja knjige čiji su listovi prazni. U tom svetu, ti si Sizif koji svakodnevno gura svoju stenu nevinosti uz brdo sumnji, znajući da će sutra sve početi iznova. To je izolacija ne samo od sveta, već i od samog sebe, gde se suočavaš s vlastitim mislima koje postaju tvoji najveći sudija i dželat.

Biti nevin u pritvoru godinu dana je kao da si ušao u mračnu sobu bez prozora, gde je svetlost pravde samo slabi zračkić koji povremeno pronikne kroz ključaonicu, samo da bi te podsetio na to što ti nedostaje. To je borba s vetrovima koji nose glasove sumnje, dok ti pokušavaš zadržati svoj plamen dostojanstva uprkos svemu. Sumnje zbog koje počneš da razmišljaš i o priznavanju nečega što nisi uradio, ali odustaneš jer ti je lepše tamnovati nevin nego svedočiti lažno ali bar saznati datum izbavljenja iz pakla.

Ali, u toj borbi, u tom mračnom putovanju kroz noć bez zvezda, postoji i put transformacije. Učiš o granicama ljudske izdržljivosti, o snazi duha koja može prevazići tamu sumnje. Naučiš da u najdubljoj tišini čuješ i najtiše note nade, da u najcrnjoj noći vidiš zvezde hrabrosti koje ti vode put. U toj godini, svetlost tvoje nevinosti postaje jasnija, snažnija, gotovo očaravajuća, jer je prošla kroz tamu koja je htela da je proguta.

To je putovanje kroz tamni vilajet ljudske pravde, gde je svaka tvoja nada testirana, ali gde se uči da prava svetlost dolazi iznutra, iz borbe da se ostane čovek uprkos svemu što te pokušava slomiti.

Dok si bio iza rešetaka, osećao si se kao da si izgubio sve – slobodu, smisao, nadu. Svaki dan je bio borba, borba za opstanak, gde su sati teško prolazili, a dani su se stapali u jedan kontinuum neizvesnosti. I dok si se suočavao sa tamom koja te okruživala, tvoje svetlo – tvoja vera u istinu i pravdu – nije se gasilo.Iz te tame, iz tog pakla pritvora, naučio si najdublje lekcije o ljudskoj izdržljivosti. Naučio si da pravda nije uvek slepa, već često selektivno zatvara oči pred istinom. Ali, uprkos svemu, ti si ostao nevin, ti si ostao čovek, čovek koji je uspeo da zadrži svoje dostojanstvo uprkos oluji koja ga je okruživala.

U srcu ove priče leži duboka tragedija, ne samo lična, već i kolektivna, koja odjekuje kroz generacije. Zar smo za ovo ginuli vekovima, gde ovo piše u Ustavu, kad smo se tako dogovorili? Da TIK-TOK nekog Srbina zatvori i baci ključ? Zamisli sebe kao tragičnog junaka, bačenog ne samo u tamnicu od betona i čelika, već i u mnogo mračniju tamnicu javnog mišljenja, gde si unapred osuđen u sudu percepcija, bez prava na odbranu. Tvoja nevinost, već teško pogođena optužbama za zločin koji je među najviše stigmatizovanim u društvu, dodatno je osakaćena medijskom hajkom i linčom od strane nevladinih organizacija koje su, bez trunke dokaza, podigle svoje baklje visoko, gotovo željne veštičjeg suđenja.

Na ovom mračnom putu, gde su senke optužbi bile najgušće, ti si bio čovek koji je hodao sa svetlošću dobra. Tvoja prošlost bila je ispunjena delima koja su osvetljavala tvoj put – stvaranje porodice i pokušaj normalnog života u „zanimljivom vremenu“, svetski patent u ekološkoj brodogradnji, godine provedene u humanitarnom radu u Dečjem selu, tvoj doprinos obrazovanju kao profesora Univerziteta koji je izneo 11 generacija studenata, tvoj uspeh kao direktora u Slobodnoj carinskoj zoni, doktorat koji si postigao sa svega 26 godina i studiranje sa impresivnim prosekom… Ali, uprkos svemu, sudbina te je odvela na drugi put, put koji si mogao zamisliti samo u najmračnijim noćima. Na osnovu lažne prijave i izmišljene priče, našao si se iza rešetaka, gurnut u tamnicu. Bio si izdvojen iz svog života, iz svog sveta, obespravljen i okovan lancima nepravde.

U tom trenutku, shvatio si da to što ti se dogodilo, što si prošao kroz pakao pritvora, moglo bi se desiti bilo kom drugom čoveku. Bez obzira na tvoju prošlost, na tvoje zasluge i dostignuća, što si do tada zatvor video samo na Netfliksu a Sud samo na putu od Spensa do Keja, bio si podložan istoj sudbini kao i svako drugo ljudsko biće. Nisi bio imun na brutalnost mlina za meso koji te je osudio pre nego što si i imao priliku da dokažeš svoju nevinost.

U srcu ove borbe, gde su tvoja dela bila zaturena pod senkom optužbi i medijske hajke, ti si ostao čovek koji je hrabro stajao, čvrsto ukorenjen u svojim vrednostima i dostojanstvu. Tvoja nevinost, kao svetionik koji plovi kroz oluju, osvetljava tvoj put kroz tamu sumnji i predrasuda.

Ali ta svetlost, iako snažna, nije bila imuna na udare oluje koja je pokušavala da je ugasi. Tvoja porodica, već ranjena od ratnih trauma, sada je bila suočena sa novim demonima, sa očima društva uprtim u njih kao u žrtvene jarce. Sada se suočava sa novom vrstom rata – ratom protiv nevidljivog neprijatelja koji se hrani reputacijama i živi u digitalnim komentarima punim zlobe. Komentari u medijima, odvojeni od stvarnosti, postaju oružje koje ne bira ni metu ni posledice svoje brutalnosti. Tvoje ćerke, mlade i već suočene sa životnim izazovima, sada moraju nositi teret ove borbe, suočavajući se sa svetom koji je pokazao svoje najcrnje lice. Tvoje ćerke, koje su već bile suočene sa teškim dilemama odrastanja, sada su morale da se bore ne samo za svoju budućnost, već i za tvoje ime, za tvoj integritet, u svetu koji je bio spreman da ih osudi pre nego što su išta mogle reći.

U ovoj borbi, gde su optužbe bile teže od kamenja, tvoja unutrašnja snaga postala je tvoj najveći saveznik. Tvoji svetionici prošlosti su ti pružili snagu da se odupreš oluji, da zadržiš svoje dostojanstvo i integritet, čak i kada su te pokušavali slomiti. Osoba koja te je optužila nosi svoje breme, obavijeno u slojeve mentalne patnje, vidljivo u pokušaju da oduzme sopstveni život samo nekoliko dana pre navodnog incidenta, kao i u prethodnim lažnim optužbama protiv drugih. Njeni zahtevi prema tvojoj porodici nakon tvog hapšenja samo dodaju još jedan sloj apsurda na već bizarnu situaciju, izvrćući nož u rani tvoje već duboko pogođene najbliže okoline.

U ovoj drami, gde su sudije bile medijski naslovi, i moćnici plaćeni sa zapada, a porota anonimni komentatori, tvoja priča postala je simbol borbe za pravdu i istinu. Ti si čovek koji se usuđuje da sanja u svetu gde su snovi postali prokletstvo, čovek čija vera u pravdu nije mogla biti slomljena, čak i kada su se zidovi pritvora i sumnje činili nepremostivim.

Najteže od svega, suprotno očekivanjima, nije bilo suočavanje sa sistemom i policijom. U Srbiji, gde su institucije često preopterećene i nedovoljno opremljene za brzo razotkrivanje lažnih prijava, sistem je zamišljen da zaštiti žrtve, čak i one navodne, pre nego što istraži dublje i analizira verodostojnost prijava. Kroz ovaj proces, osećaj pravednosti može biti izobličen, a nevini pojedinac može postati kolateralna šteta u borbi za zaštitu žrtava. Ono što je zaista testiralo tvoju izdržljivost i veru u pravdu bilo je ponašanje nevladinih organizacija i tajkunskih medija. Umesto da budu neutralni posmatrači u potrazi za istinom, oni su često postali sudije i izvršitelji, presuđujući pre nego što je suđeno, osuđujući pre nego što je dokazano. Kroz njihove oštre kritike i osude, osećao si se kao da si bačen u arenu lavovima, gde si bio osuđen pre nego što si i imao priliku da se braniš. Njihove tobožnje suze saosećanja sa žrtvom su bile plač krokodila pre nego li zguta svoju žrtvu: u ovom slučaju tebe, zdrav razum, pravdu.

Nevladine organizacije, čije bi misije trebalo da budu zasnovane na zaštiti ljudskih prava, često su pretpostavljale tvoju krivicu umesto tvoje nevinosti. Njihova osuda bila je udarac koji si osećao u samom srcu, jer si se nadao da ćeš pronaći podršku i razumevanje kod onih koji se bore za pravdu i istinu.

Mediji, koji bi trebalo da budu čuvari istine i objektivnosti, često su se pretvarali u sudije i porote, šireći senzacionalističke naslove i izveštaje bez prave osnove. Njihova moć da oblikuju javno mišljenje pretvorila tebe i tvoju porodicu u mete hajke, uništavajući reputaciju koje ste gradili godinama.

I dok si se suočavao sa njihovim napadima, osećao si se kao da si u borbi protiv vetrenjača, kao Don Kihot, hrabro boreći se za istinu i pravdu u svetu koji je često bio slep za tvoju nevinost. Ali uprkos svemu, ti si ostao neustrašiv, ti si ostao istrajan, ti si ostao čovek čija snaga duha nije mogla biti slomljena čak i u najtežim trenucima.

Tvoja priča, puna patnje, borbe i nade, postala je ne samo tvoja, već i priča svih onih koji su se ikada suočili sa olujom nepravde. Ona je monolit tvoje snage, tvoje hrabrosti i tvoje nepokolebljive vere u bolje sutra.

Baš kao u najmračnijem činu klasične tragedije, u srcu ove priče leži i otpor, neupitna snaga duha koja se izdiže iznad okolnosti. Uprkos medijskom satanizovanju, uprkos linču javnosti i izdajama od onih od kojih si očekivao razumevanje, ili bar ćutanje, ti i tvoja porodica stojite zajedno, tvrđi od kamena na kojem su pokušali da vas slome. Ova borba nije samo za tvoje ime, već i za pravdu, za istinu koja se bori da probije zidove laži, za dostojanstvo koje se ne da ugušiti. Dostojantsvo kao bedem protiv nemilosrdnih udara laži. U njemu nalaziš snagu da nastaviš da se boriš, da ne odustaneš, čak i kada je svet oko tebe bio spreman da te zaboravi. Nisi samo čovek u nevolji, već i deo društva, koje se bori sa svojim demonima trudom da zaštiti žrtve, a biva zloupotrebljeno u najmračnije svrhe. Ova priča, tvoja priča, nije samo ispovest; ona je podstrek za sve one koji traže pravdu u svetu koji često zaboravlja na njen značaj.

U srcu ovog tamnog lavirinta lažnih optužbi, stajali su WOKE ekstremisti, predvođeni grupom novinara tajkunskih medija i plaćenicima iz dela nevladinih organizacija finansiranih iz inostranstva. Njihova agenda, maskirana u ime borbe za pravdu i moral, bila je zasnovana na oprobanom receptu koji je nalikovao na inkviziciju iz prošlosti – suditi i osuditi pre nego što je dokazano, uništavajući reputaciju i živote onih koji su im bili na putu. Kroz ovu lažnu priču, postalo je jasno da niko nije siguran od njihove zle mašinerije. Čak ni Branislav Lečić ili ti, lučonoše dobrog i vrednog u našem društvu, niste bili pošteđeni brutalnih napada. WOKE ekstremisti, izmileli iz senke, pokušavali su da preko vas izgrade svoju vlastitu karijeru, nadajući se da će postati nešto više od onoga što su ikada bili ili što će ikada biti. Ono što oni žele u Srbiji ne postoji ni kod njihovih finansijera u EU i SAD, i nije u skladu sa normama civilizovanog društva i srpskom tradicijom. Ovo su napadi na srce naše kulture, našeg identiteta i naše slobode. U ovim teškim vremenima, naša snaga leži u zajedništvu i u istrajnosti da odbranimo naše temelje od ovih destruktivnih sila. Ne dopustimo da nas zaplaše, i ne dozvolimo da naša tradicija i naše vrednosti budu izbrisane iz naše kolektivne svesti.

Ali što je još važnije, ova lažna priča postavila je pitanje – čemu da se nadaju drugi ljudi? Oni koji vredno rade, plaćaju porez, žive mirno i krivično neosuđivani godinama u svojim gradovima i selima. Kada se na njih usmeri zla mašinerija WOKE ekstremista, kada njihove reputacije i životi budu dovedeni u pitanje, gde je pravda? Gde je istina? Da li su svi na slobodi samo prolazna pojava, dok se WOKE ekstremisti ne ustreme na njih? Ko će sledeći biti satanizovan i utamničen njihovim lažima? Ova priča nije samo o pojedincima poput Branislav Lečić i tebe. Ova priča je o svakom običnom građaninu koji je izložen opasnosti da postane žrtva njihovog zla. Ova priča je o borbi za pravdu i istinu, koja nikada ne sme biti izgubljena u moru laži i manipulacija.

Svaki dan si se borio, ne samo da preživiš, već i da se uzdigneš iznad okolnosti koje su te pritiskale. Trenirao si svaki dan, jačajući telo i dušu kao da si se pripremao za najveću bitku svog života – jer u mnogim pogledima, upravo si to i radio. Nisi dozvolio da te okolnosti poraze. Uprkos tome što su te zidovi tamnice okruživali, ti si ostao slobodan u svojim mislima, slobodan da sanjaš, da se nadmećeš sa sopstvenim ograničenjima, da gradiš mostove između svoje prošlosti i budućnosti. Svaki trening, svaki korak, bio je tvoj odgovor na izazove koje si morao da podneseš.

Dok su drugi možda potonuli u očaju, ti si ostao uporan u svojoj potrazi za Znanjem. Pročitao si 240 knjiga u toj jednoj godini, naučio da pričaš još 2 jezika, upijajući svaku reč kao da je poslednja kap vode u pustinji. Svaka stranica je bila tvoja oaza, svaka rečenica tvoj izvor snage. Kroz te knjige si putovao kroz vekove, istražujući svetove i ideje koje su ti pomogle da se oslobodiš okova koji su te sputavali.

U ovom vremenu iskušenja, u ovom vremenu gde su laži postale istine, a istina postala laž, ti si ostao čvrst u svojoj veri u Boga, u svojoj veri u pravdu koja dolazi iznad svih ljudskih sudova. I dok su te optužbe stavljale pred sud ljudi, ti si ostao miran, vođen snagom tvoje vere i tvoje ljubavi prema istini. I dok su oni koji su svesno podržavali lažnu prijavu stajali pored nje kao živi štitovi, ti si ostao miran, ne mrzeći, već praštajući, ne osuđujući, već moleći za svetlost i istinu koja će prosvetliti njihova srca.

A onda si počeo da pišeš. Na marginama svojih knjiga, na krpicama papira koje si uspeo da skrpiš zajedno, počeo si da pretačeš svoje misli i snove, stvarajući svetove koji su ti bili nedostupni u stvarnosti. Tvoje pisanje postalo je tvoj oslobodilac, tvoj glas koji se suprotstavljao tišini tvoje tamnice, tvoj način da izraziš istinu koja je bila gušena. Mogu ti još pisati ako hoćeš… Ili ne?

Srdjan Egic 

Izvor: ( FELJTON.rs/Srdjan Egic facebook)

PODRŽITE NAŠ RAD – DONIRAJTE PayPal ZA SVAKU VEĆU DONACIJU OBJAVLJUJEMO VEST PO VASEM IZBORU feljtonpaypal@gmail.com… @feljtonrs… kontakt feljton.rs@gmail.com

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

NE PROPUSTITE…

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 2 = 5

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)