G-E0EWZBLP0V
недеља , 19 маја 2024
Home / DRUŠTVO / On je novi ministar privrede. Novosadski sajam! BK ministar privrede sa Karićevom diplomom.

On je novi ministar privrede. Novosadski sajam! BK ministar privrede sa Karićevom diplomom.

SRBIJA VETI: FELJTON.rs
15.09.2023.

Skupština Srbije danas je izglasala Slobodana Cvetkovića kao novog ministra privrede Srbije

Фото: Youtube Printscreen

Slobodan Cvetković na to mesto dolazi nakon što je njegov prethodnik Rade Basta smenjen, i nakon što je dužnost ministra privrede pripala Siniši Malom, aktuelnom ministru finansija. Cvetkovića je na tu funkciju predložila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

On je od 2014. godine do sada bio generalni direktor Novosadskog sajma. Rođen je 28. juna 1974. godine u Novom Sadu gde je završio osnovnu školu, srednju mašinsku školu i višu poslovnu školu ekonomsko-upravnog smera.

U zvaničnoj biografiji navodi da je radni odnos zasnovao na Fakultetu za preduzetni menadžment u Novom Sadu, kao menadžer fakulteta BK Univerziteta. Obrazovanje je nastavio na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo, pri Univerzitetu Braća Karić. Diplomirao je 2001. godine.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naglasila je juče da njen predlog nije slučajan posebno kada se zna da nam predstoji organizacija velike manifestacije EXPO 2027, a Cvetković kao neko ko je dugo vodio Novosadski sajam ima veliko znanje i iskustvo u organizaciji velikih manifestacija.

Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije, rekla je ona i dodala da se na izloži EXPO očekuju izlagači iz više od 97 zemalja. Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije, rekla je ona i dodala da se na izloži EXPO očekuju izlagači iz više od 97 zemalja. 

On je, inače, bio i direktor Javnog preduzeća Sportski centar u Beočinu. Od 2004. do 2012. godine bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine. Navodi da je u istom periodu položio Stručni ispit za rad u državnoj upravi, uspešno završio međunarodni specijalistički kurs u organizaciji E.C.P.D. i Bredford Univerziteta, Velika Britanija, pod nazivom „Priprema, planiranje, evaluacija i upravljanje projektima“.

Od 2007. godine član je Socijalističke partije Srbije, a od 2011. godine bio je član Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, na funkciji sekretara Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini.

Od marta 2013. bio je pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS seme. Godinu dana kasnije imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije.

U martu 2012. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, a potom i u martu 2015. i novembru 2022. Član je Izvršnog odbora Glavnog odbora i član Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini. 

2. Izabran novi ministar privrede Srbije, ponovo zvižduci i buka


Poslanici dela opozicije 6. septembra, drugi dan zaredom, ometali su rad Skupštine zbog neispunjenja zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“.

Deo opozicionih poslanika pravio je buku zvižducima, sirenama i povicima. Držali su transparente sa zahtevima protesta „Srbija protiv nasilja“, a oko njih je bilo raspoređeno skupštinsko obezbeđenje.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić je za to vreme vodio sednicu i čitao amandmane na zakonske predloge, upućujući uvredljive poruke poslanicima dela opozicije, kao što su „lopovi“, „lažovi“, „izdajnici“, „nasilnici“.

Poslanici vladajućih stranaka usvojili su rebalans budžeta, a usvojene su i ostale tačke dnevnog reda, kojih je bilo preko 20.

Ko je novi ministar privrede Srbije: Slobodan Cvetković uspešno vodio i Novosadski sajam!
Slobodan Cvetković – Copyright Printscreen/Youtube/Agro Jug

Niko od poslanika se nije javio za reč da obrazloži predložene amandmane.

„Niko reč ne dobija, jer se niko za reč i ne javlja“, rekao je Orlić.

U prvom delu sednice je vladajuća većina izabrala Slobodana Cvetkovića iz Socijalističke partije Srbije (SPS) za ministra privrede, dok je deo opozicionih poslanika bukom ometao glasanje.

Novi ministar privrede izabran je glasovima 148 od ukupno 250 poslanika. Dva poslanika su bila protiv.

Deo opozicije pravio je buku i dok je Cvetković polagao zakletvu.

Slobodan Cvetković je na mestu ministra privrede nasledio Radeta Bastu koji je smenjen nakon što se založio za uvođenje sankcija Rusiji.

Evropska unija je uvela više paketa sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, čemu se Srbija se do danas nije pridružila, uprkos mnogobrojnim pozivima.

Zašto opozicija ‘blokira’ parlament?

Opozicioni poslanici su 5. septembra u parlamentu poručili da „idu u blokadu“ skupštine i traže vanredne izbore.

Kako su istakli, takva odluka je doneta jer zahtevi protesta nisu ispunjeni četiri meseca nakon dva masovna ubistva, koja su bila povod za okupljanja građana.

Među zahtevima opozicije su sprečavanje promocije nasilja u javnom prostoru, kao i smene ministra policije Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.

Od vlasti traže da raspišu vanredne parlamentarne i beogradske izbore, ili da ispune zahteve protesta.

Deo opozicije u Srbiji ometao rad Skupštine

Kod je kopiran u vaš clipboard.

Četiri meseca protesta

Protesti „Srbija protiv nasilja“ održavaju se svake sedmice posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja dogodila u Beogradu i okolini Mladenovca, u kojima je stradalo ukupno 19 osoba, među kojima je najviše dece.

Zahtevi protesta su već mesecima isti, i to su smena članova Saveta REM-a i rukovodstva RTS-a.

Traži se i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje i mržnju kao i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Nijedan od ovih zahteva nije ispunjen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije mogućnost prevremenih parlamentarnih izbora.

3. On je novi ministar privrede

Za novog ministra privrede u Vladi Srbije izabran je Slobodan Cvetković, član Socijalističke partije Srbije, javnim glasanjem uz zvižduke i buku opozicionih poslanika.

Za Cvetkovića je u Skupštini Srbije od 150 prisutnih glasalo 148 poslanika, dvoje je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.

Cvetković je u Skupštini položio zakletvu koja se od buke nije čula, dok je predsednik Skupštine Vladimir Orlić opoziciji koja protestuje rekao da treba da se stidi.

On je na tom mestu zamenio Radeta Bastu, nekadašnji kadar Jedinstvene Srbije, koji je smenjen zbog insistiranja da Rusiji treba uvesti sankcije i da se Srbija okrene Evropskoj uniji.

Slobodan Cvetković na mesto ministra privrede dolazi sa funkcije direktora Novosadskog sajma.

Kako piše u biografiji na „Istinomeru“, Cvetković je diplomirao i magistrirao na Univerzitetu „Braća Karić“, a potom je radio na otvaranju brojnih odeljenja tog fakulteta širom Vojvodine.

Bio je direktor Javnog preduzeća Sportski centar u Beočinu, a od 2004. do 2012. godine bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine.

Od marta 2013. godine bio je na funkciji pomoćnika direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS seme.

Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije, a iste godine postao je i generalni direktor Novosadskog sajma.

Od 2007. godine član je Socijalističke partije Srbije, a 2012. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS u Novom Sadu.

Izvor: Beta

Izvor: ( FELJTON.rs/24sedam.rs/slobodnaevropa.org/BIZLife.rs) 1. Autor: Redakcija 24sedam

„UBISTVO LOPOVA NA SALAJCI“. Sudija Nataša Vojnović na pola sudjenja proglasila: Predmet rešen: REŠENO PO ČL.250 ST.8 SUDSKOG POSLOVNIKA dana 06/06/2023

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

37 − = 35

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)