G-E0EWZBLP0V
петак , 3 маја 2024
Home / HRONIKA / SILOVAO JE, VEZAO NJENIM ČARAPAMA I PREREZAO JOJ VRAT! Ubistvo Iv Startford ponovo u centru pažnje: Bila je unakažena.

SILOVAO JE, VEZAO NJENIM ČARAPAMA I PREREZAO JOJ VRAT! Ubistvo Iv Startford ponovo u centru pažnje: Bila je unakažena.

POP KULTURA: FELJTON.rs
04.06.2023.

Plejboj zečica Iv Startford mučki je ubijena, a sada se ponovo rekonsruiše njeno ubistvo u emisiji „The Playboy Murders“ koja će uskoro biti emitovana.

Foto: Printscreen

Iv Startford, mislila je da će poziranjem za naslovnicu najslavnijeg magazina za odrasle, pokrenuti svoju glamuroznu modeling karijeru, ali nije baš sve išlo po planu. Umesto toga, ambiciozna 21-godišnjakinja, koja je pronađena iskasapljena u svom stanu u Istočnom Londonu u martu 1975. – možda je samo svojim poziranjem privukla pažnju svog ubice. Ovaj hladan slučaj, ponovo se zagrejao i otkriveni su novi detalji.

Njen posao konobarice u Plejboj klubu u centru Londona doveo do druženja sa poznatim ličnostima, uključujući komičara Erika Morekamba, glumca Sida Džejmsa i boksera Džona Konteha, pronađena je sa vezanim rukama iza leđa i tako žestoko prerezanim grlom da joj je glava bila skoro odsečena. Brutalno ubistvo šokiralo je londonsku scenu noćnog života i, skoro pola veka kasnije, ostaje nerešeno.

Ono što se zna je da je njen ubica ponovo ubio, bar jednom. DNK ubice je povezan sa silovanjem i ubistvom 16-godišnje učenice Lin Vidon, u Haunslovu, u zapadnom Londonu, šest meseci kasnije.

Izgleda da se radi o serijskom ubici

Smatra se da je isti čovek ubio i trudnu mamu Lindu Ferou, 29, četiri godine kasnije, u januaru 1979. Nerazjašnjeni zločini biće tema novog dokumentarca ITV-a, The Playboy Murders, koji je najavljen ove nedelje. Inspektor Kolin Saton, koji je istraživao ubistva kao hladne slučajeve 2002. godine, takođe je snimio svoj dokumentarac, West End Girl, koji će biti emitovan kasnije ove godine. On je za The Sun otkrio da je napravio ogroman proboj u tom slučaju.

– Zapravo smo pronašli novog svedoka, posle skoro 50 godina, koji je prolazio pored kada je Lin Vidon ubijena. Tada se nije javila jer su joj roditelji rekli da to ne radi. Ali razgovorom sa njom, kao i ponovnim ispitivanjem dokaza, uspeli smo da uspostavimo veze sa potencijalnim osumnjičenim.

FELJTON.rs

Iv Startford je napustila svoj dom u Voringtonu, u Češiru, sa 19 godina da bi se preselila u London i postala konobarica u Plejboj klubu 1973. Kao jedna od zečica, bila je popularna među stalnim gostima kluba i ponosno je slala slike gde je grle poznate ličnosti svojoj porodici. Ali očajnički je želela da postane model i kada nije uspela da se pojavi u Plejbojovom američkom magazinu, okrenula se njegovom britanskom rivalu, magazinu Mayfair.

„Pozirala je u toplesu na naslovnoj strani“

Proglašena za mis marta 1975. — pod imenom Eva Von Borke — pozirala je u toplesu na naslovnoj strani ispod naslova „najklasičnija plavuša koju smo ikada otkrili“.

Fotošuting na devet stranica uključivao je veliku golu sliku preko dve stranice i intervju u kojem je otkrila da voli da njome dominiraju u krevetu, ali ne voli da bude „bičevana ili vezana“.

Šef Plejboj kluba Viktor Obri Louns III bio je besan što je pozirala za rivala i suspendovao je sa posla na tri meseca. Bivša „Majka zečica“ Erin Moris, koja joj je dala posao, rekla je:

– Nije bila uznemirena, razumela je šta je uradila i zašto je to moralo da se desi. Rekla mi je da je to uradila jer je želela da se bavi modelingom. Rekla sam joj da može da se vrati na posao kada se suspenzija završi. Međutim, očekivala je da će to biti njen korak dalje uz lestvicu uspeha, pa da neće morati da se vrati. Nije htela samo da služi goste, već je htela da uradi nešto sa svojim životom.

Iv je nastavila sa pokušajima da obezbedi sebi posao manekenke u jednom južnoafričkom časopisu dobrog kvaliteta, a takođe je bila i model za naslovnicu knjige krimi-fantastike, gde je prikazana kako izgleda prestravljena dok joj je nož došao do grla.

Komšinica čula snažan udarac iz stana Plejboj zečice

Dana 17. marta 1975, samo dve nedelje nakon što je njeno izdanje Mayfair magazina izašlo na police, imala je sastanak sa svojim agentom pre nego što je stigla u svoj stan u Lejtonu, u istočnom Londonu, koji je delila sa svojim dečkom muzičarem Tonijem Pristom, nešto posle 16 časova. Otprilike 20 minuta kasnije, komšinica ispod je čula kako Eva razgovara sa muškarcem i, u 17.15, čula je udarac, opisan kao zvuk kao da se stolica prevrće, a zatim korake kako se spuštaju niz stepenice.

Kada je Toni sa prijateljem stigao u stan deset minuta kasnije, dočekala ga je jeziva scena. Manekenka, obučena u lagani negliže, bila je vezana sopstvenim čarapama i silovana. Njeno lice je bilo unakaženo, a vrat joj je prerezan 12 puta u žestokom napadu. Krvlju poprskan buket cveća koji je kupila tog popodneva ležao je pored njenog tela.

Policija, koja je tu scenu opisala kao jednu od najgorih koju su ikada videli, verovala je da su Ivino snimanje na naslovnoj strani u Mayfairu i intervju u kojem je rekla da je „živela sama sa svojom mačkom“ mogli da dovedu do toga da je ubica doživeo kao metu.

Njen dečko Toni, urednik časopisa Mayfair Dejvid Brener i redovni član Plejboj kluba i libanski biznismen Abdul Havaja bili su među onima koje je policija ispitivala.

Sledeća žrtva je bila mila 16-godišnjakinja

Šest meseci nakon Ivine smrti, 3. septembra 1975. godine, učenica Lin Vidon vraćala se iz noćnog izlaska u Haunslovu proslavljajući položene testove. Šesnaestogodišnjakinja je odlučio da prečicom krene kući, niz mračnu uličicu. Ali, pre silovanja, udarena je teškim predmetom po glavi, koji joj je razbio lobanju. Napadač ju je zatim podigao preko zida i bacio u krug trafostanice, gde ju je sledećeg jutra pronašao domar. Odvezena je u bolnicu Zapadni Midlsek, ali se nikada nije osvestila, umrla je nedelju dana kasnije.

Viđen je muškarac kako beži sa lica mesta, ali oružje nikada nije pronađeno. Ubistva su bila povezana tek 30 godina kasnije, 2004. godine, kada je DNK dokaz dokazao da je dve devojke ubio isti čovek. Takođe se veruje da je ubica ponovo udario, i da je ovaj put žrtva bila trudnica, a sve detalje možete saznati u novoj dokumentarnoj seriji „The Playboy Murders“.

Izvor: ( FELJTON.rs/kurir.rs/informer.rs)

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

74 − 70 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)