G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / LIKVIDIRALA MUŽA NA BRUTALAN NAČIN I NIKAD SE NIJE POKAJALA: Ona je najpoznatija „CRNA UDOVICA“ na svetu, a evo kako danas živi

LIKVIDIRALA MUŽA NA BRUTALAN NAČIN I NIKAD SE NIJE POKAJALA: Ona je najpoznatija „CRNA UDOVICA“ na svetu, a evo kako danas živi

POP KULTURA FELJTON.rs
28.03.2023.

Mauricio Guči, čuveni milijarder i šef liderske modne kuće „Guči“, ubijen je 27. marta 1995. godine. O načinu na koji je ovaj biznismen skončao, i dan-danas se priča i polemiše, a glavni akter ove mračne i dramatične priče je bila upravo njegova supruga, Patricija Ređani Martineli, koja je bila optužena za njegovo ubistvo, za koje se ni danas nije pokajala.

Foto: instagram patriziareggianiguccifanpage

Oduvek ju je privlačilo bogatstvo

Patricija Ređani rođena je 2. decembra 1948. u Vinjoli, a kao ćerka pralje odrastala je u siromašnom okruženju. Posle nekog vremena njena majka upoznaje bogataša Ferdinanda Ređanija, koji ih spasava od bede i Patriciju usvaja kao ćerku. Zahvaljujući njemu, Patricija počinje da se kreće u elitnim krugovima i ubrzo biva opčinjena luksuznim načinom života i svim onim što on donosi. Već je sebe videla kao glavnu društvenu ličnost u svetu visoke mode i glamura, što je svojevremeno zaista i postala. Njen san je ubrzo postao java.

Upoznavanje sa Mauricijom Gučijem

Na jednoj od mnogih elitnih zabava kojima je prisustvovala, Patricija tokom sedamdesetih godina, upoznaje Mauricija Gučija, koji je tada važio za najpoželjnijeg neženju među damama visokog društva. Svojevremeno se pričalo da je Patricija unapred znala da će se Guči pojaviti na toj zabavi, te je sa ciljem došla na istu u nameri da ga „ulovi“. Mauricijo je na prvi pogled bio opčinjen njom toliko da ju je upoređivao sa Liz Tejlor. Kasnije, po Patricijinim rečima, ona nije odmah „pala na njegov šarm“, te je insistirala da joj kupi automobil marke „Ferari“ ukoliko želi da je osvoji. Poznata je njena čuvena rečenica: „Radije bih plakala u rols rojsu nego bila srećna na bicikli“.

Cela porodica bila protiv Patricije

Na večnu ljubav, Mauricijo i Patricija su se zakleli 1973. godine i ubrzo su dobili dve ćerke Alegru i Alesandru. Gučijeva porodica je Patricija smatrala opurtunistkinjom i bila je protiv ovog braka toliko da je zamolila milanskog kardinala ako je ikako moguće da ne venča Mauricija i Patriciju ali u tome nisu uspeli.

U očima drugih, njih dvoje su važili za idealan bračni par koji je vodio luksuzan i uzbudljiv život. Ali, malo kome je bilo poznato to da je Mauricijo često bio van kuće i da je skoro na „svakom ćošku“ varao Patriciju. Jednom prilikom joj je saopštio da ide na kraći poslovni put sa kojeg se nije vratio, jer je odlučio da ostatak svog života provede sa mlađom ženom Paolom Franki. Naime, poslao je svog prijatelja koji je Patriciji saopštio da je njihov brak definitivno gotov.

Foto: instagram patriziareggianiguccifanpage

„Crna udovica“

Iako joj je saopšteno da je njen brak gotov, Patricija se ipak nadala da će se njen neverni muž u međuvremenu predomisliti i da je Paola samo prolazna avantura. Međutim, na njenu žalost, to se nije desilo. Par je konačno potpisao razvod 1991. godine, a sud je odlučio da Guči svake godine isplaćuje svojoj bivšoj supruzi ogromnu svotu novca. Godine koje su usledile, za Patriciju nisu bile nimalo lake. Osim što je strahovala da će izgubiti ugledan status u visokom društvu i da će njene ćerke ostati bez nasledstva, Patriciji je i dijagnostikovan tumor na mozgu koji je potom bio uklonjen. Na opšte zaprepašćenje svih, ona je i dalje insistirala na tome da je svi oslovljavaju muževljevim prezimenom, a paprenom svotom koju je dobijala od razvoda nije bila zadovoljna. Patricija je jednostavno htela sve samo za sebe.

27. marta 1995. godine, italijanska javnost je bila šokirana vešću da je najpoznatiji biznismen na svetu, Mauricijo Guči, pronađen mrtav na stepenicama ispred svoje kancelarije. Bio je upucan više puta, a ubistvo je izvedeno na klasičan mafijaški način. Dve godine nije se znalo ko je ubica sve dok italijanska policija nije dobila anonimnu dojavu koja je istragu uputila na Patriciju Ređani.

Patricija je kasnije za medije izjavila sledeće: „Nisam mislila da će me ikad uhvatiti“.

Kako je kasnije priznala, od samog početka, otkako je saznala za Paolu Frenki, nije mogla da se miri sa tim da više nije „prva Gučijeva dama“. Odmah tog dana kada je saznala za prevaru, poželela mu je smrt, ali nije imala dovoljno hrabrosti da povuče oroz.

„Nisam u stanju, a ne umem ni da ciljam, ne umem da koristim pištolj. Nisam to mogla da uradim sama“, objasnila je, išla sam okolo i pitala sve, čak i mesara, da ga ubije“.

Na kraju je preko jedne svoje prijateljice pronašla plaćenog ubicu Benedeta Ćeraula, koji iako nije bio profesionalac, ubistvo izveo kao da jeste.

Na dan svog ubistva, Patricija je u svom dnevniku napisala samo jednu reč „raj“, a potom je izbacila ljubavnicu svog muža Paolu iz vile.

Patricija je konačno uhapšena 1997. godine, a sledeće godine osuđena je na 29 godina zatvora zbog organizovanog ubistva. Suđenje je privuklo veliku pažnju svetske javnosti, a Patricija je zbog svog stila života koji je rezultirao ubistvom njenog muža, ubrzo dobila nadimak „Crna udovica“.

1998. godine pokušala je da izvrši samoubistvo iza rešetaka, ali je u toj nameri bila na vreme sprečena.

2011. ponuđeno joj je da pređe u zatvor otvorenog tipa gde bi mogla i da radi, što je ona odsečno odbila: „Nikad u životu nisam radila i neću ni sad“.

Iz zatvora je izašla 2018. godine jer je imala dobro vladanje. Zahvaljujući odluci suda iz 1993. godine, Patricija je nastavila da dobija 1.255.000 dolara godišnje od porodice Guči.

Kada se osvrne na svoje zatvorske dane, Patricija ih ovako opisuje: „Odlično mi je bilo tamo, to su bile godine spokoja“.

Danas najpoznatija „crna udovica“ na svetu, živi prilično usamljeničkim životom. Društvo joj prave papagaj i pas, dok ćerke ne žele da imaju kontakt sa njom kao ni prijateljica koja joj je bila saučesnica u organizaciji Mauricijovog ubistva.

„Imala sam druge veze, ali ništa kao što je bilo s Mauriciom. On je bio moja jedina prava ljubav“ , istakla je Patricija nedavno.

Izvor: ( FELJTON.rs/Kurir.rs/T.B.)

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

ZBOG BAHATOG VOZAČA SAM POSTALA INVALID, A ON NI DAN NEĆE BITI U ZATVORU: Ipak neće biti tako, ponavlja se sudjenje za gaženje pešaka na pešačkom

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

91 − = 84

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)