G-E0EWZBLP0V
уторак , 30 априла 2024
Home / KULTURA / Муж Ане Волше има историју јурњаве за добрим животом — туђим новцем

Муж Ане Волше има историју јурњаве за добрим животом — туђим новцем

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
11.01.2023.

Живот у привилегијама и обманама: Брајан Волше је наводно отерао свог станодавца, своје пријатеље, чак и свог оца

Ана Волш и њен муж Брајан.
Ана Волш и њен муж Брајан. foto: ФЕЈСБУК screenshot

Већину својих 47 година, Брајан Р. Волше је без напора клизио кроз ретки свет.

Похађао је интернат и студирао на врхунским универзитетима. Био је познавалац вина, консијерж, трговац уметнинама. Похвалио се да је откупио целокупну залиху белих тартуфа у бостонском ресторану током ноћног изласка.

Личан и доброг говора, са густом тамном косом, био је дете привилегија које је одмалена изгледало као да ужива у својој близини елите; Као тинејџер, присећао се породични пријатељ, Волши би понекад обукао одело и кравату и упутио се у хотел Ритз-Царлтон у Бостону да пијуцка кока-колу међу градским моћним посредницима.

„Био је опседнут лепшим стварима у животу“, рекао је породични пријатељ, који је замолио да га не идентификују по имену како би могао слободно да говори. „Био је добро обавештен, био је шармантан. Поносио се тиме што је софистициран.”

Сада, Волш стоји у центру мистерије која се брзо развија, затворен је и оптужен да је довео полицију у заблуду у њиховој истрази о нестанку његове жене, Ане Волш, која је нестала из њиховог дома у Кохасету 1. јануара.

Само неколико дана након што су похвалили сарадњу Брајана Волшеа у овом случају, власти сада испитују његов рачун и откривају потенцијалне доказе, укључујући окрвављен нож у кући пара и видео снимак на коме се наводно види Волшеа — како носи хируршку маску и рукавице — како купује 450 долара за чишћење залихе из кућног складишта убрзо након што му је жена нестала.

Истражитељи такође прочешљају Валсхеову компликовану прошлост, која укључује недавну федералну осуду за превару у уметничкој превари са високим улозима. У том случају, савезни тужиоци рекли су да га је подстакла жеља за раскошним начином живота који није могао да приушти. Интервјуи са онима који га познају, као и изузетна гомила докумената федералног тужилаштва Волшеа за уметничке преваре који дају увид у његов породични живот и порекло, осликавају оца троје деце као мајстора манипулатора и искусног сплеткара који је отишао у своју пробуди дугу листу оштећених бивших пријатеља и пословних партнера — укључујући његовог зубара и сопственог оца, који је умро 2018.

Још 2011. године, рекли су савезни тужиоци, Волше се хвалио у дневничким записима о лакоћи са којом је могао да превари оне који су му најближи; „лако ми је да их средим“, написао је једном приликом, показују судски записи. Савезни тужилац је у предмету уметности навео да је Волше вероватно „починио превару и проневеру” узимајући новац и предмете са имања свог покојног оца.

Волше је 2021. године признао да је продао пар лажних слика Ендија Ворхола купцима у Лос Анђелесу, измамивши их за 80.000 долара.

„Путовао је у више земаља. Ангажовао је више уметника да припремају лажне слике, са вишеструким лажима“, написали су тужиоци у судском поднеску у вези са његовом уметничком преваром. „Манипулисао је и крао од људи који су му веровали, примао га у своје домове и сматрао га блиским пријатељем.

Шта га је учинило тако добрим, тако уверљивим?

„Његова допадљивост, комуникативност, његова сигурност“, рекли су тужиоци. Деловао је, како су његове жртве рекле власти, веродостојним.


Брајан Волше, из Кохасета, оптужен је да је ометао истрагу о нестанку своје супруге Ане из њихове куће.
Брајан Волше, из Кохасета, оптужен је да је ометао истрагу о нестанку своје супруге Ане из њихове куће. ГРЕГ ДЕРР / ТХЕ ПАТРИОТ ЛЕДГЕР / БАЗЕН foto: Facebook screenshot

Волше је започео живот са подигнутом ногом.

Његов отац, Томас М. Волше, био је истакнути неуролог који је водио одељење опште неурологије у Бригаму и Женској болници у Бостону од 2005. до 2018. Предавао је на Харвардској медицинској школи, писао књиге и преводио древне грчке текстове. Бавио се и уметношћу.

Мајка Брајана Волша, образована у науци и инжењерству, потицала је из породице са генерацијским богатством, али је такође доживела очај и трагедију која ће се пренети на њеног сина. Детињство Брајана Волшеа било је оптерећено емоционалним злостављањем од стране повучене мајке и оца који су се забављали , написао је Волшијев адвокат у судском допису. Брајан Волш је остављен „занемарен, невољен и емоционално оштећен“, известио је његов психијатар, према судском поднеску. Његови родитељи су се развели 2003. године, показују записи.

Након што је похађао интернат на Род Ајленду, накратко се уписао на Универзитет Карнеги Мелон у Питсбургу пре него што се пријавио у Аустен Риггс, врхунску установу за ментално здравље у Беркширу.

Морао је да оде прерано, међутим, када су се његови родитељи потукли око тога ко треба да плати његово лечење. На крају је установа за лечење тужила Валсхове за плаћање, показују записи.

Годинама је скакао из школе у ​​школу – Универзитет Масачусетс Амхерст, Универзитет Нортхеастерн и Државна школа ЈФК на Универзитету Харвард, према судским записима. У једном тренутку је радио као лични консијерж у богатој породици, рекао је пријатељ, путујући светом да би купио накит и уметничка дела

Затим, почетком 2000-их, Волше се обратио свом оцу у вези са потенцијалним послом са некретнинама, рекао је породични пријатељ за Глоб у извештају подржаном исказима сведока наведеним у оставинским и федералним судским поднесцима. Млађи Волш је недавно преузео тапију и отплату хипотеке за оронулу кућу у Леноксу, а отац и син су се договорили: Томас Волш би платио реновирање куће; када би се продао, отац би добио назад само оно што је уложио, остављајући свом сину значајно јаје на коме је могао да гради живот.

Старији Волш је уложио више од 500.000 долара у реновирање и дом је рефинансиран, према породичном пријатељу и судској изјави. У ноћи затварања, отац и син су разговарали телефоном, а Брајан Волше је требало да пошаље чек свом оцу са својим делом у послу. Уместо тога, рекао је пријатељ, Бриан Валсхе је нестао са новцем.

Томас Волш, каже се у судским списима, није чуо свог сина више од деценије.


У међувремену, Брајан Волш је настојао да се попне животним лествицама, користећи људе око себе да му помогну у успону.

Волшов пријатељ са колеџа рекао је ФБИ-ју да је Волши „позајмио” 500.000 долара од њих и да их никада није вратио, тврде тужиоци. У претресу Волшеове куће, ФБИ је пронашао уговор и „писма о захтеву“ адвоката од пријатеља.

Други пријатељ је рекао да воли да присуствује сложеним, скупим вечерама – и да тражи од својих пријатеља да плате рачун, показују судски записи. Један је известио да је Валсхе користио е-маил адресу са радног места ове особе да се претвара да је извршни директор компаније, што је потез који је Валсхеовог пријатеља довео у врућу воду.

Ниједна спретност није била премала. Оптужен је да је положио више од 30.000 долара у лоше чекове. Према тужиоцима, власник Валсхеовог бившег стана у Лину рекао је да им Валсхе није проследио чек. Валсхе га је уновчио и задржао новац.

Године 2008. упознао је жену која је радила у хотелу Вхеатлеигх у Леноку : Ану Книпп. За њу је то била љубав на први поглед, присетила се у судском поднеску који је поднела у његово име у случају уметничке преваре.

Книпп је или био ожењен у то време, или се удала убрзо касније, за човека који је радио као кувар у хотелу. На крају су се развели 2014. године, показују записи.

Неколико година, Валсхе и Книпп су одржавали везу на даљину, рекла је она у свом поднеску. Ана Книп, која је 2015. емигрирала из Србије око деценију раније, за стално се преселила у Бостон. Те године су се верили и венчали. Годину дана касније добили су прво дете.

Међутим, како је његова породица расла, Брајан Волш је наставио да сплеткари.

Он је 2021. године на савезном суду признао да је продао пар лажних слика Ендија Ворхола за 80.000 долара, након што је тврдио да су део колекције „Сенке“ прослављеног уметника. Преварио је Рона Ривлина, власника галерије револвера у Лос Анђелесу фокусиране на Ворхола, који је био искусни колекционар.

Иако није оптужена у вези са преваром, Ана Волше је била повезана са њом периферно, показују записи. Њен еБаи налог је коришћен 2016. да понуди две Ворхолове слике на продају по цени од 240.000 долара, наводи се у изјави специјалног агента ФБИ Кристин Кох. Ана Волше је такође имала два контакта са једном од жртава. ФБИ је тражио да добије њене отиске прстију и ДНК узорке, према захтеву за налог за претрес из 2018. Нејасно је да ли се то догодило.

У априлу 2021, Брајан Волше се изјаснио кривим на америчком Окружном суду у Бостону по једној тачки за жичану превару, међудржавни превоз за шему преваре, поседовање претворене робе и незаконите новчане трансакције.

Његов адвокат није одговорио на захтев Глоба за коментар.

Неколико тренутака пре него што је судија требало да изрекне условну казну, влада је тврдила да је Валше прекршио услове пуштања на слободу. Истражитељи су убрзо закључили да је Валсхе ометао правду и лагао службенике за условну казну, показују записи, у очигледном настојању да избјегне исплату реституције својим жртвама.

Истражитељи су открили да је Волше лагао о обиму финансијске помоћи коју је примао од своје мајке. „Од датума хапшења до децембра 2021, окривљени је директно или индиректно примио 512.289 долара од своје мајке као исплате својим адвокатима“, навели су тужиоци.

Валсхе такође није открио другу имовину домаћинства — укључујући рачуне за пензионисање, Фиат из 2014. и Масерати из 2015., и неколико комада некретнина, показују записи — и дао је лажне информације о новцу који је добио од очевог имања. Тужиоци су написали да је Волше добио новац и имовину из очеве имовине на коју није имао право и „да је вероватно починио превару и проневеру“.

„Имамо некога ко . . . тврди да нема приступ средствима“, рекао је амерички окружни судија Доуглас П. Воодлоцк на саслушању о изрицању казне 9. јуна. „Имамо материјале који сугеришу да јесте.“


Рођаци и пријатељи писали су писма судији у Валсхеово име, у склопу покушаја да му ублаже казну. Док су га тужиоци сликали као преваранта, Волшини пријатељи су га приказали као оца посвећеног добротворним акцијама и помагању другима. Неколико недавних сарадника истакло је његово учешће у програму пословног лидерства, Бостон Бреактхроугх Ацадеми, и рекло је да се његови пословни изгледи повећавају.

У свом писму судији, Волше је изразио поверење у своје изгледе и обавезао се да ће сву своју зараду ставити на рачун намењен за реституцију онима које је преварио.

„Створио сам уговор за себе: ‘Ја сам поштен, храбар вођа пун љубави’,” написао је Валсхе. „Овај уговор понављам себи на дневној бази. Тренирам сваки дан на 100 посто интегритета, 100 посто времена.”

Волше је затражио од судије прилику да остане ван затвора.

„Моја једина изјава и намера је да будем на услузи нашој заједници и шире“, написао је он.

„Нисам претња ниједном члану нашег друштва.


Док је Волшева слобода висила о концу, однос пара је претрпео значајну промену.

Прошлог марта, Ана Волше се запослила у Тисхман Спеиер, великој фирми за некретнине која је, према тужиоцима, дала велики пораст плата и одличне здравствене бенефиције, али је такође захтевала да ради у Вашингтону, ДЦ, већи део недеље. Тог месеца је купила кућу у четврти Цхеви Цхасе у ДЦ-у за 1,3 милиона долара. Правни проблеми Брајана Волшеа спречили су га да јој се придружи, рекао је његов адвокат у судском допису.

Док је његова жена кренула на нови посао скоро 500 миља далеко, Волше и тројица синова пара преселили су се у кућу коју је изнајмила његова мајка у Кохасету. Он је током недеље бринуо о својим синовима. Такође се бринуо о својој болесној мајци, која је живела са њима када његова жена није била у граду, наводи се у судском допису поднетом прошлог јуна.

У писму судији, Диана Валсхе описала је свог сина као „ЈЕДИНИ разлог због којег устајем ујутру. Он је ЈЕДИНА особа која брине о мени и увек је ту за мене.”

„Нажалост, немам добар однос са својом снајом“, написала је, „можда због културних разлика.

У међувремену, у понедељак, мајка Ане Волш, Миланка Љубичић, рекла је за Фокс њуз да ју је њена ћерка преклињала да дође у Сједињене Државе крајем децембра, само недељу дана пре њеног нестанка. „Јасно је”, рекао је Љубичић у интервјуу, „мора да је било неких проблема”.

Ипак, како се 2022. завршила, Волшеви су планирали да проведу новогодишњу ноћ заједно, позивајући пријатеља на вечеру у њихов дом у Кохасету.

Пријатељ, Гем Мутлу, стигао је у дом Волшових око 20:30, рекао је за Глобе. На прилазу га је дочекала насмејана Ана. Бриан је скувао вечеру. Трио се заједно фотографисао и разговарао о будућим плановима. У једном тренутку, једно од мале деце пара је изашло из кревета и придружило се групи.

Ноћ је била свечана и опуштена, рекао је Мутлу. Када је отишао око 1:30 ујутро, ништа није било у реду.

Следећег дана, рекао је Мутлу, послао је поруку пару да им се захвали на гостовању.

Само Брајан Волше је одговорио.


Валсхе је у понедељак ушао у туробну судницу Куинција, изгледао је блед и рашчупан, а коса му се прориједила.

Стајао је са лисицама на рукама, оптужен за обману истражитеља. Тужиоци округа Норфолк рекли су да су истражитељи пронашли крв и окрвављен нож у подруму куће брачног пара. Власти нису директно умешале Волшеа у нестанак његове жене.

Такође међу доказима: снимак на којем се наводно види како плаћа готовином за 450 долара у средствима за чишћење из кућног складишта у Рокланду убрзо након што је његова жена последњи пут виђена. Залихе су укључивале крпе, канте и траку.

Касније у понедељак увече, истражитељи у заштитним оделима претражили су збирку контејнера за смеће у стамбеном комплексу Свампсцотт у којем живи Валсхеова мајка, као и депонију Пеабоди.

Власти су и даље трагале за Аном Волш.

Izvor: ( FELJTON.rs/bostonglobe.com)

Дуган Арнетт иБрендан МцЦартхиГлобе Стафф

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

52 − = 42

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)