G-E0EWZBLP0V
петак , 3 маја 2024
Home / KULTURA / MILETIĆ: AKO UKRAJINCI OSVOJE HERSON, RUSIJA ĆE ISKORISTITI NUKLEARKE! Putinova vojska ne može da ostvari NJEGOVE CILJEVE

MILETIĆ: AKO UKRAJINCI OSVOJE HERSON, RUSIJA ĆE ISKORISTITI NUKLEARKE! Putinova vojska ne može da ostvari NJEGOVE CILJEVE

PLANETA FELJTON.rs
20.10.2022.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin proglasio je danas ratno stanje na teritoriji četiri ukrajinske oblasti koje je Rusija nedavno anektirala. Njegov ukaz o ratu stupiće na snagu sutra, 20. oktobra, a očekuje se da će sukob dobiti nove i nemilosrdne razmere.

Volodimir Zelenski, Vladimir Putin
FOTO: PROFIMEDIA

Prethodno je ruska vojska uništila više od trećine trafostanica i elektrana u Ukrajini i time izazvala nezapamćeni energetski kolaps u toj zemlji. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da bi, ukoliko rusko raketiranje nastavi ovim tempom, država mogla u potpunosti da ostane bez električne energije već do kraja ove nedelje i da građani treba da se pripreme za život bez struje, vode i grejanja.

Moskva je, inače, od 10. oktobra, u znak odmazde zbog ukrajinskih napada na Krim i Belgorod, počela sistematski da uništava objekte koji su od vitalnog značaja Ukrajine.

Zato je Zelenski rekao da je „Vladimir Putin još jednoim pokazao svoje zločinačko lice i da sa njim više nema prostora za pregovore“. S druge strane, oni koji podržavaju poteze šefa Kremlja, kažu da ovim delovanjem Putin, ne samo da čuva svoju zemlju, već spasava svet.

Luka Kastratović, general-major u penziji, smatra da je proglašenje ratnog stanja u ove 4 oblasti bio logičan sled događaja koji nije mogao da se izbegne.

– Proglašenje ratnog stanja u ove 4 oblasti je logičan sled specijalne operacije posebno posle s provedenog referenduma i proglašenja ove 4 regije kao teritorije Ruske Federacije. Sada kada je proglašeno ratno stanje stvaraju se uslovi da okršaji budu žestoki, da se upotrebe jača ubojna sredstva i da razaranja budu jača. Ono što je negativno je da koliko god se želelo da bude manje žrtava ipak će biti velikih žrtava kod civilnog stanovništva – rekao je Kastratović.

Usijanje
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Dejan Miletić, Institut za javnu diplomatiju, dotakao se samog rata za koji smatra da ne ide u korist Rusije.

– Specijalna operacija u suštini rat između dve zemlje ne ide kako su Rusi zamislili. Evo sada i mobilizaciju, ratno stanje i sad imamo haos gde su oni to proglasili svojom teritorijom kako bi mogli ove stvari da donose. Sada mogu da kažu da je to rat – rekao je Miletić.

Usijanje
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Takođe je naveo da svakom ko odbije mobilizaciju, sledi smrtna kazna u Rusiji.

– Kada se proglasi ratno stanje to više nije kao vandredno stanje. Ovo dolazi do tog nivoa da vojska odnosno stanovništvo može da se mobiliše za rat. Tako da svi muškarci koji su na toj teritoriji mogu sutra idu u rat. Jasni zakoni postoje kada je ratno stanje. Svako ko neće da se odazove mobilizaciji može da dobije smrtnu kaznu i svako ko dezertira može da dobije smrtnu kaznu – rekao je Miletić.

Vladimir Putin
FOTO: EPA/ VYACHESLAV PROKOFIYEV / KREMLIN

– Mi ne znamo šta Putin ustvari hoće i njegova vojska ne može da ostvari njegove političke ciljeve. Mi smo samo imali neku perspektivu o ruskoj vojci, ali je i zapad imao takvo mišljenje. Međutim, kako ide dovoljno je da se ukrajinska vojska naoruža najsavremenijem oružjem i da se ruska vojska zaustavi. A šta bi bilo da učestvuju američki marinci i britanske brigade – istakao je Miletić.

Usijanje
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Ja se ne bih iznenadio da dođe i do upotrebe nuklearno taktičkih sredstava. Mislim da će ova situacija sa Hersonom biti prelomna. Ne izmeštaju 60.000 civila slučajno i ako ukrajinci zauzmu Herson to će predstavljati ozbiljan šamar. To će Putin morati da opravda njegovom javnom mnjenju. Zauzimanje Hersona može da dovede do korišćenja nuklearnog nauružanja – rekao je Miletić.

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

62 − 61 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)