G-E0EWZBLP0V
четвртак , 2 маја 2024
Home / CRNA HRONIKA / TUŽNA SUDBINA ŽENA KOJE SU ŽIVOT IZGUBILE KOD OVČAR BANJE! Rat preživele, ostale udovice pa nastradale na mostu smrti

TUŽNA SUDBINA ŽENA KOJE SU ŽIVOT IZGUBILE KOD OVČAR BANJE! Rat preživele, ostale udovice pa nastradale na mostu smrti

FELJTON.rs
15.10.2022.

Milena Erić i Ljubica Mijatović, koje su poginule u rušenju pešačkog mosta, izgubile su muževe pre šest meseci, a Milena je pre šest godina ostala i bez sina, a u ratu i bez dva brata * Obe su živele kao izbeglice kod Zvornika

printscreen
Informer.rs

Tužne sudbine vezale su Milenu Erić i Ljubicu Mijatović, koje su u četvrtak poginule prilikom rušenja pešačkog mosta u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. I Milena i Ljubica ostale su udovice pre šest meseci, dok je Milena pre šest godina ostala i bez sina, a u ratu i bez dva brata.

Osim toga, obe su živele kod Zvornika kao izbeglice jer su u ratu morale da napuste zavičaj u okolini Kalesije. Zbog teških životnih sudbina, obeleženih tragedijama, Milena i Ljubica su poslednjih godina sve više tražile utehu u veri, a onda su na pokloničkom putovanju po manastirima u Srbiji zajedno otišle u smrt.

Poštene i pobožne

Strašna vest o pogibiji ove dve poštene, ugledne i pobožne žene potresla je njihove rođake i komšije u Ulici Novije naselje kod Zvornika.

– Ostala pusta kuća naše Milene. Tragedija kakve nema – kaže Milenin rođak, i dodaje: Pre šest meseci je sahranila muža Vujadina, koji je preminuo od karcinoma, a sad je i ona nastradala… Pre šest godina sin joj je iznenada umro u Sloveniji. Pokosio ga je srčani udar. Iza Milene je ostala samo ćerka, koja živi u Nemačkoj… Milena je nosila veliku tugu u duši još iz rata jer su joj dva rođena brata ubijena u Osmacima kod Kalesije. Bila je pobožna, često je obilazila pravoslavne hramove, a najčešće je odlazila na Ostrog.

 

Kao i porodicu Erić, teška sudbina pratila je i njenu prijateljicu Ljubicu Mijatović. I ona je devedesetih izbegla iz rodnog sela kod Kalesije i, kao i Milena, sahranila je muža pre šest meseci, pa ih je obe vera spojila u tuzi i molitvama.

Dubina

Jedna žena se utopila na dubini od metar i po, a druga na dubini od 70 centimetara

Podsetimo, u četvrtak su dva autobusa iz Republike Srpske, tačnije iz Zvornika, sa 115 hodočasnika krenula put manastira Đunis kod Kruševca, a usput su, oko devet sati ujutro, zastala na proširenju magistralnog puta Užice – Čačak, pored stepenica koje vode ka pešačkom mostu.

Namera vernika bila je da preko mosta pređu Zapadnu Moravu, da ne bi išli okolnim putem, i da pešice stignu do obližnjeg manastira Nikolje, smeštenog u dolini, uz samu reku. Iako su ih lokalni monasi upozorili da je most star i trošan i da prelaze samo u manjim grupama od po četvoro ili petoro ljudi, vernici ih nisu poslušali.

Na mostu se u jednom trenutku našlo dvadesetak ljudi, pa se cela konstrukcija survala u reku. Usledila je dramatična akcija spasavanja, tokom koje je ukupno 12 osoba prebačeno u bolnicu. Među njima bile su i Milena i Ljubica, ali njima dvema nije bilo spasa. Preostalih desetoro zadobilo je teže i lakše povrede, ali niko od njih nije životno ugrožen.

 
Bile zarobljene na dnu

Boris Bajić, spasilac lokalnog ronilačkog kluba koji je učestvovao u izvlačenju tela stradalih žena, kaže da se jedna od njih utopila na dubini od metar i po, a druga na dubini od 70 centimetara.

– To je mala dubina, ali obe su se udavile jer ih je most poklopio i zarobio na dnu reke. Žena koja je nastradala na dubini od metar i po je bila pritisnuta podnom konstrukcijom mosta, a druga se upetljala u sajle i rečnu travu – rekao je Bajić.

Inače, preživeli vernici u četvrtak nisu produžili ka manastiru Đunis, već su se vratili u Zvornik, gde je u petak bio Dan žalosti.


Nova izvestila da je autobus pao s mosta?!?

Tajkunski portal nova.rs u četvrtak je, nakon tragedije, dva sata držao vest da se s pešačkog mosta kod Ovčar Banje survao autobus i da ima više poginulih i povređenih?!?

Ova lažna vest stajala je na njihovom portalu dugo nakon što su svi ostali mediji izvestili šta se zaista dogodilo. Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja da su lažne vesti i podmetačine na nova.rs i sličnim tajkunskim medijima za njih „normalna stvar“ i obična svakodnevnica.

Most bio zabranjen za korišćenje

Pešački most kod Ovčar Banje napravljen je još šezdesetih godina prošlog veka i bio je zabranjen za korišćenje. U policiji kažu da je u ovom trenutku preuranjeno tražiti krivca, jer se još utvrđuje ko je upravljao mostom, koji je godinama u raspadu.

Meštani Ovčar Banje su u šoku zbog tragedije, naročito kada pomisle koliko je proteklog leta ljudi, uključujući i decu, prešlo preko ove nebezbedne konstrukcije.

– Most je dnevno prelazilo više stotina posetilaca, ali nikada se nije događalo da bude preopterećen. Bilo je očigledno da je most u sve lošijem stanju, bilo je molbi i peticija da se on obnovi, ali ništa nije urađeno ni na ovom, ni na tri obližnja mosta, koji su takođe u lošem stanju – kažu zabrinuti meštanin.

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/informer.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

49 + = 53

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)