G-E0EWZBLP0V
понедељак , 29 априла 2024
Home / DRUŠTVO / KURTI JE TEMPIRANA BOMBA! Ponovo je BRUTALNO ucenio Srbiju! JEDINI CILJ JE UBITI VUČIĆA

KURTI JE TEMPIRANA BOMBA! Ponovo je BRUTALNO ucenio Srbiju! JEDINI CILJ JE UBITI VUČIĆA

FELJTON.rs
01.08.2022.

DOGAĐAJI NA KIM SU NEKA VRSTA TELEVIZIJSKE SAPUNICE! Bokan bez dlaka na jeziku: Glavni glumci su NATO oficiri, dok su šiptari statisti, a mi…

PHOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE
 IZVOR: HAPPY BSC

Mislim da Vučić nikada neće dati Kosovo, nikada nećemo ući u NATO i nećemo uvesti sankcije Rusiji, rekao je srpski režiser, književnik i kolumnista Dragoslav Bokan

– Događanja na KIM možemo da gledamo na razne načine, to je neka vrsta televizijske sapunice u režiji i produkciji Engleske i Amerike. Glavni glumci su NATO-ovi oficiri, a sporedni glumci i statiski su šiptari. Mi smo u toj seriji negativci – izjavio je on

Bokan: Događaji na kim su neka vrsta televizijske sapunice
informer: printscreen

Bokan: Događaji na kim su neka vrsta televizijske sapunice

Kako je objasnio, promena okolnosti u svetu nama ide u prilog, to razume Kurti koji dobro zna da mu ističe vreme, da one okolnosti koje su imali 1999. godine i nekoliko godina posle 5. oktobra 2000. da te okolnosti nestaju i da im se sa te strane bliži scenario realnosti na terenu, a ne samo o tome što oni požele.

– Videli smo kako Grenel reaguje, kojim rečima on komentariše to neodgovorno ponašanje Kurtija i njegove ekipe – rekao je Bokan i dodao:

– Ucenjivačka politika i strategija je ipak malo popustila, a i Evropa ima svoje probleme, čeka ih zima bez energenata.

Naglasio je da očekuje mnogo bolje vreme.

– Mi nećemo biti poslednji na spisku prijatelja novih gospodara sveta koji se pojavljuju, nego ćemo biti među prvim njihovim saradnicima, a ovi oko nas neka razmiljaju o tome dokle su doveli svoje potomstvo. 

Izjavio je kako misli da Vučić nikada neće dati Kosovo, da nikada nećemo ući u NATO, nećemo uvesti sankcije Rusiji, nećemo priznati Srebrenicu kao tobož genocid.

 Siguran sam da će Jasenovac zauzeti ono mesto u našem pamćenju, ali u pamćenju i znanju Evrope. Siguran sam da ćemo snimati filmove o Jasenovcu i svemu onome što se tamo dešavalo. Predsednik Vučić ima moju podršku.

RUSI JAVLJAJU: JEDINI CILJ JE UBITI VUČIĆA

Balkan je ponovo bio na ivici vojnog sukoba. Ponovo su se rasplamsale tenzije između Srbije i lažne države Kosovo, pretežno albanskog dela te zemlje koji je proglasio nezavisnost pre 14 godina, ali to je samo delimično priznato u svetu


Ovde nije bilo velikog rata od 1999. godine – od NATO bombardovanja Jugoslavije, nakon čega je kontrola nad Kosovom prešla na međunarodne snage. Saznali su šta se dešava na Balkanu i da li Evropi preti novi rat.

„Denacifikacija Balkana“

instagram/buducnostsrbijeav

U nedelju uveče, 31. jula, na granici Srbije i tzv. Kosova oglasila se sirena, a čuli su se i zvuci pucnjave. Eskalacija sukoba počela je nekoliko sati pre stupanja na snagu nove naredbe, po kojoj kosovski Srbi sa registarskim tablicama koje je izdala Srbija na automobilima moraju da ih preregistruju na kosovske tablice. Predviđeno je i da se državljanima Srbije na teritoriji lažne države Kosovo izdaju privremena dokumenta koja zamenjuju srpske. Kosovski Srbi protestovali su podizanjem barikada i blokiranjem puteva. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je kosovske vlasti da pripremaju vojnu operaciju protiv Srba.

Na tzv. Kosovu su pak rekli da ne planiraju da izvode nikakve operacije na severu zemlje. On je takođe pozvao „predstavnike velikih zemalja koje su priznale Kosovo“ da se umešaju u sukob i zaustave kosovske vlasti.

Kasnije je poslanik vladajuće stranke Srbije Vladimir Đukanović objavio na Tviteru objavu u kojoj je najavio moguću „denacifikaciju Balkana“. Lokalni mediji su pisali da je mirovni kontingent NATO-a stavljen u pripravnost na Kosovu. A Vučić je održao hitan sastanak sa Generalštabom Vojske Srbije. Zbog toga su kosovske vlasti, nakon zahteva Vašingtona, odlučile da odlože uvođenje novih pravila za građane Srbije za mesec dana, pod uslovom da barikade budu uklonjene do 1. avgusta.

Nova ograničenja bi trebalo da pogode uglavnom stanovnike Kosovske Mitrovice, grada na severu Kosova, u kome žive pretežno etnički Srbi. Srbija ne priznaje nezavisnost lažne države Kosovo (ovaj stav dele Ukrajina, Rusija, kao i mnoge druge zemlje) i zato ovaj region smatra svojom teritorijom.

Beograd prvo uopšte nije puštao automobile kosovskih registarskih oznaka, a 2011. dozvolio, uz plaćanje posebne naknade. Zbog toga su vozači koji često putuju u Srbiju radije koristili njene brojeve. Ograničenja za vozače automobila na srpskim tablicama vlasti Prištine su već uvodile ranije. Tada se naredba vlasti pretvorila u proteste i blokadu etničkih Srba koji žive na severu lažne države Kosovo. Kao rezultat toga, to je onda odloženo.

„Rat nije isplativ ni Srbiji ni Kosovu”

Pre dve godine, Beograd i Priština kao da su se približili svojoj poziciji. Desilo se to u Sjedinjenim Državama, uz posredovanje tadašnjeg predsednika Trampa. Srbija i tzv. Kosovo dogovorili su izgradnju puteva između svojih teritorija, međusobno priznavanje mnogih dokumenata i ublažavanje viznog režima. Beograd je takođe na godinu dana kampanju za nepriznavanje prekinuo Prištinu, a Kosovari su za isti period prestali da pokušavaju da se uđu u NATO i druge međunarodne organizacije.

Ovi sporazumi su postignuti nakon što su u leto 2019. izbile tenzije između Srbije i tzv. Kosova, slično kao što se sada dešava. Kosovari su pokrenuli policijske operacije u severnim regionima naseljenim Srbima pod izgovorom „borbe protiv razbojništva“. Beograd je stavio vojsku u pripravnost. Albanija može da stane na stranu Kosovara (već je zahtevala da se srpske trupe povuku sa granice). Sve to ugrožava pojavu nove „vruće tačke” na mapi Evrope. Iako stručnjaci ne veruju posebno u radikalan vojni scenario.

– Ali za Albance je pitanje pregovora sa Srbijom, prema anketama, na osmom mestu po značaju – za njih je, generalno, pitanje statusa Kosova zatvoreno. Glavni problem je nezaposlenost – rekao je on. stručnjak za postjugoslovenski prostor, srpski istoričar i novinar koji živi u Beogradu Sergej Belous. Neki stručnjaci smatraju da Balkanu ne preti rat u bliskoj budućnosti.

– Srbi podržavaju evropske integracije (mada, prema anketama, mnogi smatraju da su šanse za ulazak u EU jednake nuli – prim. aut.), a vojni sukob će staviti tačku na ovaj proces. Kosovo takođe nije zainteresovano za vojne operacije. Pored toga, tu je i faktor NATO-a, i, konačno, u Srbiji shvataju da će vojna akcija dovesti do ekonomskih sankcija koje će naneti nepopravljivu štetu privredi zemlje. Ovaj sukob je samo još jedna u nizu tenzija između Srbije  i Kosova. Verzija da je Rusija inicijator ovog sukoba krajnje je sumnjiva i nema potvrdu. Ova situacija nije spontana, već je bila predvidljiva, ali neće dovesti do vojne akcije, iako će je koristiti političari u Srbiji i na Kosovu u svojim interesima – rekao je za Stranu srpski novinar Eduard Vila.

– Prvo, rata neće biti, jer su Srbija i Kosovo kandidati za EU, Srbija danas, ali Kosovo želi sutra, a njihov stepen ekonomske zavisnosti od Evrope je nespojiv sa ratom. Drugo, zato što Rusija ne mora da zaoštrava. Ovo zaoštravanje ne prati Rusiju, već na pozadini Rusije – piše ruski analitičar Aleksandar Baunov.

Međutim, uoči ruske invazije na Ukrajinu, većina stručnjaka takođe nije verovala u mogućnost velikog rata. SAD faktor Istovremeno, stručnjaci vide spoljni faktor u trenutnom zaoštravanju.

– Bajden zauzima iskreno proalbanski stav. Njegovu izbornu kampanju finansirala je, između ostalog, albanska dijaspora. Glavni zadatak njegove administracije je da završi ono što je započeo 1999. godine, da postigne takozvano „međusobno priznanje“ između Prištine i Beograda (odnosno, priznanja nezavisnosti Kosova, na šta sadašnje srpske vlasti nikada neće pristati.) SAD će podržati oštar pritisak Prištine na Beograd – smatra Sergej Belouš.

Treba napomenuti da je ranije priznanje lažne države Kosovo kao uslova za članstvo Srbije u EU izneo nemački kancelar Olaf Šolc. Istovremeno, Vučić se nije složio sa ovim uslovom. Ali očigledno je da je faktor priznanja Kosova odlučujući u odnosima Zapada i Beograda. Dakle, SAD i EU, očigledno, ne bi smetalo da na vlast u Srbiji dođu drugi političari, koji bi bili fleksibilniji od Vučića po pitanju Kosova.

Jedan broj stručnjaka sa ovim povezuje aktuelnu eskalaciju na tzv. Kosovu, koja, iako je ugašena odlaganjem datuma stupanja na snagu novih pravila prema dokumentima, nije suštinski rešila problem. Dakle, za mesec dana može početi nova konfrontacija.

– Amerikanci žele što više da spuste rejting predsednika Srbije Vučića. Nema šanse da ga sklone na izborima. Ostala su dva scenarija – ili revolucija, što je teško izvesti u sadašnjim uslovima, kada bar polovina biračkog tela bi, prema svim istraživanjima javnog mnjenja, glasala za Vučića. Ili mu srušiti rejting kroz skandale koje raspiruju mediji (znatan deo srpskih medija kontroliše kompanija bivšeg direktora CIA Dejvida Petreusa). Uz pomoć ove krize na severu Kosova u medijima i društvenim mrežama promoviše se sledeći priručnik: kažu „Vučić predaje Kosovo, Vučić je kriv za krizu, on je takve sporazume potpisao sa Prištinom“.

Amerikanci shvataju da je većina srpskog biračkog tela patriotska i žele da igraju na kartu izdaje i da stvore zastoj za srpskog predsednika. S jedne strane, Vučić ne može da odustane od svojih pozicija, ali ne može da preduzme preoštre mere i ubaci trupe. U ovom slučaju Srbiju očekuju sankcije zapadnih zemalja, kao i pogromi Srba koji žive na Kosovu. Ostaje Beogradu da što više demonstrira svoju odlučnost, da jasno postavi crvene linije, ali ne i da pređe granicu – kaže Belous.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/informer)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

76 − 69 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)