G-E0EWZBLP0V
понедељак , 6 маја 2024
Home / KULTURA / SAZNAJEMO! POJAVILE SE AJKULE I U BOKI KOTORSKOJ! Crnogorski mediji ćute!

SAZNAJEMO! POJAVILE SE AJKULE I U BOKI KOTORSKOJ! Crnogorski mediji ćute!

FELJTON.rs
08.07.2022.

Ajkule su se pojavile i na Crnogorskom primorju i to u Boki Kotorskoj, nezvanično saznaje Informer


mondo… IZVOR: YOUTUBE/SCREENSHOT

Nakon što su ajkule ubile dve žene u Egiptu, sada su ove nemani primećene i u Crnoj Gori.

Kako nezvanično saznajemo, pomorskim vlastima prijavljeno je da su ajkule pratile kruzere koji su uplovljavali u Boku. 

Međutim, u crnogorskim medijima ova vest se ne spominje jer postoji interni dogovor da se, zbog sezone koja je u jeku, ne diže panika među turistima.

Podsećamo, ajkule su napale dve žene u Hurgadi, koje su nakon toga preminule. Ovo je izazvalo opštu pometnju među turistima, a mnogi su se nakon ovoga odlučili da ne putuju u Egipat i da zamene svoje aranžmane. Zato i ne čudi što se u Crnoj Gori o ovoj temi ćuti.

Prvi napad u Crnoj Gori. Davne 1955

Davne 1955. godine dogodio se prvi i jedini poznati napad ajkule u Crnoj Gori. Tri mladića su bila na studentskom putovanju i 13. jula su odveslali drvenom barakom ka Budvi iz pravca Jaza. Sa stene je prvi u vodu uskočio dvadesetjednogodišnji student elektrotehnike iz Čačka – Stevan Stevica Tomašević i ubrzo nakon toga ga je napala ajkula, a mladić je ostao „gotovo prepolovljen“.

Lokalni ribari su tvrdili kako je Tomaševića napala velika bela ajkula koju je primetila i mornarička straža, pokušavajući bezuspešno da je ulovi. Prema navodima, ajkula je bila dugačka skoro sedam metara. Prema sećanjima starih Budvana, doplivala je u Jadransko more sa jednim američkim brodom, a ka obali crnogorskog primorja privukla ju je lešina magarca koju je neko bacio nedaleko od uvale na rubu plaže Mogren gde se dogodio smrtonosni napad.

Nekoliko dana nakon tragedije, porodica i prijatelji nesrećnog mladića isplivali su čamcem do mesta nesreće i oprostili se od Stevice bacivši cveće i vence u more. O ovom jezivom detalju se dugo pričalo nakon nesreće. Mladić je pre skoka u vodu imao majicu Kajkaškog kluba Čačak, na kojoj je bio izvezen broj 137, koji odgovara datumu njegove smrti.

Mesec dana nakon tragedije, pri vrhu stene koja se uzdiže iznad uvale na rubu plaže Mogren, porodica tragično nastradalog mladića postavila je spomen ploču. Ona i dan danas stoji na istom mestu

Na tabli je ispisano:

U uvali iza ove stene, kupajući se sa drugovima, 13. VII 1955. izgubi život Stevan-Stevica Tomašević, student elektrotehnike iz Čačka, u svojoj 22. godini, a kao žrtva morske nemani. Neutešna porodica i drugovi“.

O nemilom događaju nije izvestio nijedan štampani medij! Prvi tekst posvećen tragediji kraj plaže Mogren, bio je članak objavljen u „Pobjedi“ od 14. avgusta 1955. godine. Podgorički list je tada izlazio kao dvomesečnik, a tekst je zapravo bio posvećen postavljanju spomen table stradalom Stevanu Tomaševiću.

„U Budvi je prošle nedjelje obavljena jedna neobična i tužna svečanost. Otkrivena je spomen ploča Stevanu-Stevici Tomaševiću studentu elektrotehnike iz Čačka“, piše u uvodu teksta. Tek u trećoj rečenici spominje se kako je mladić stradao. „Nesrećni mladić koji je u Budvi ljetovao u koloniji studenata, nastradao je prilikom kupanja od morskog psa“, pisala je „Pobjeda“.

Iz odnosa štampanih medija prema ovoj tragediji jasno je da napad ajkule na čoveka, pored jedne od najatraktivnijih plaža Jadrana, nije u ono vreme bila „društveno-podobna tema“. U ovom detalju treba tražiti razloge zbog čega se minulih godina u brojnim izveštajima povodom ulovljenih ili primećenih ajkula na crnogorskom primorju, nesreća kraj Mogrena pominjala tek uzgred, bez osnovnih informacija i uglavnom uz netačne podatke.

Ovakav odnos medija potpomogao je stvaranju legende po kojoj je nesrećni mladić skočio sa stene direktno u čeljusti nemani koja ga je nakon toga progutala. U gotovo svim verzijama ove nesreće, mladić je bio žrtva velike bele ajkule. Ova, za ljude svakako najsmrtonosnija vrsta morskog psa, veoma retko zalazi u Jadransko more i još ređe prilazi obali. U Crnoj Gori je, zvanično, ulovljena samo jednom.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

Izvor: (FELJTON.rs/informer/mondo.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

30 − = 20

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)