G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / PROFESOR ME OŠAMARIO, DRUGARICI ZAVLAČIO PRSTE POD MREŽASTE ČARAPE: Isplivala nova svedočenja studenata arhitekture o PREDATORU

PROFESOR ME OŠAMARIO, DRUGARICI ZAVLAČIO PRSTE POD MREŽASTE ČARAPE: Isplivala nova svedočenja studenata arhitekture o PREDATORU

DRUŠTVO FELJTON.rs
09.06.2022.

Studenti Arhitektonskog fakulteta su predavača osim za seksualno uznemiravanje devojaka optužili i za pretnje jednom kolegi da će mu razbiti glavu o vrata

foto: instagram PRINTSCREEN Alen.r/ Jovic. p.

Skandal danima trese Arhitektonski fakultet u Beogradu zbog anonimnih svedočenja studenata, koji na Instagram nalogu anketa_arh.bg pišu o seksualnom uznemiravanju od najmanje četvorice predavača (imena poznata redakciji).

Arhitektonski, Elektrotehnički

Zbog toga je, kako je dekan Vladimir Lojanica rekao, doneta odluka da profesor koji je najviše optuživan bude isključen iz svih predispitnih i ispitnih obaveza, koje će umesto njega obavljati komisija. Taj potez rukovodstva nije umirio gnevne studente. Oni su nastavili da objavljuju svoje ispovesti…

Novosađanin koji je ubio provalnika mogao bi da bude oslobođen! TUZILAC POKUSAVA DA NAPAKUJE DOKAZE.“SNIMAK SUDJENJA USKORO“

Vladimir Lojanica
kurir…. FOTO: PRINTSCREEN

– Što se tiče neprimerenih izjava, fazona, toga je bilo svako malo, ali valjda kako smo klinci još uvek to ne registrujemo kao nešto što treba prijaviti. Kažeš „bože me sačuvaj“ u sebi, „kakva budala“ i čekaš kraj vežbi. Nakon što dočekah jednom prilikom kraj vežbi, svi su krenuli da izlaze. Uputila sam se ka čuvenom (ime poznato redakciji) ne bih li ga pitala oko predaje kolokvijuma. Neću biti tu, imam operaciju, da li mogu ranije ili kasnije da predam… Pre nego što sam rekla išta više sem „Izvinite“, usledio je šamar.

UDARNA VEST! OD 1 DO 8 strane OPTUZNICE.. „OPTUZNICA ZA UBISTVO PROVALNIKA“ Novosađanin koji je ubio provalnika mogao bi da bude oslobođen! TUZILAC POKUSAVA DA NAPAKUJE DOKAZE.“SNIMAK SUDJENJA USKORO“

Da se razumemo, nije tu bila odvaljena vilica, ali me nije baš ni pomazio. Zbunjena skroz, skamenila sam se, nisam znala kako da odreagujem. On se nasmejao i rekao: „Kaži šta treba?“ Ja, jelte, kao tek došla na fakultet, nisam ništa rekla, nisam znala šta da kažem, samo sam postavila svoje pitanje, dobila odgovor i izašla iz sale u šoku – napisala je jedna studentkinja, dok je druga dodala:

– Prisustvovala sam situaciji u kojoj je profesor (ime i poznato redakciji), tadašnji docent, s leđa prišao koleginici koja je nosila mrežaste čarape i zavukao joj prste ispod njih. Takođe, čula sam da je istu stvar uradio drugoj osobi kada su joj bile farmerke pocepane na butinama. Poznajem osobu kojoj je slao poruke neprimerenog sadržaja na Instagramu.

Kada sam pohađala nastavu u toj sali, osećala sam kao da je potrebno da na vežbama držim gard i ne ponašam se opušteno kako ne bih dala povoda profesoru da to iskoristi na bilo koji način, kako on to i ume. Uprkos tome, doživela sam odmeravanje od glave do pete nekoliko puta.

Ovo sve govori

Studenti kabinet predatora zovu je*arnik

U jednom svedočenju na Instagramu studentkinja je napisala:

– Jednom prilikom sam svedočila kako je jednoj devojci rekao nešto kao da bi je izveo u neki bioskop, mislim da je u pitanju bila „Zvezda“ (zapravo „Partizan“, prim. aut), jer je to jedini bioskop u kom su se prikazivali pornići… Zna se, po faksu kola priča da im je kabinet takozvani je*arnik. Mislim da to govori dosta o situacijama.

Sudeći prema tvrdnjama studenata, jedan od tih predavača na Arhitektonskom nije se neprimereno ophodio samo prema devojkama nego i prema muškarcima.

– Pored svih ovih priča o neprimerenom ponašanju prema devojkama, postoji i druga strana o njegovom ponašanju prema muškarcima. Ne tako vulgarnom, ali veoma destruktivnom. Jedan od primera je kada sam na prvoj godini čekao red za konsultacije kod (ime poznato redakciji). On je tu prolazio, prišao je kolegi koji je bio naslonjen na ivicu štoka vrata, uhvatio ga za glavu i rekao: „Kako bi ti se glava rascvetala kad bih je lupio o ovu ivicu.“

Serijal Kurira

Nisu ovo prve žrtve na fakultetima

Nakon što je anonimno istraživanje Viktimološkog društva iz 2021. otkrilo alarmantne podatke da je čak svaki peti student ili studentkinja u Srbiji nekada bio izložen seksualnom nasilju na fakultetu, Kurir je pokrenuo serijal tekstova „Mračne tajne s naših fakulteta“ koji je posvetio ovoj problematici. U okviru serijala pisali smo o seksualnom uznemiravanju na Pravnom fakultetu u Beogradu, Fakultetu političkih nauka i Medicinskom. Za naš list su tada govorile studentkinje koje su bile primoravane da simuliraju oralni seks na banani, neke su odvođene u štek stanove za seks da „zarade“ ocenu, a jedna je čak i abortirala profesorovo dete i napustila fakultet.

Podsetimo, i Fakultet dramskih umetnosti je pokrenuo platformu protiv nasilja, na koju je od 21. januara do 17. februara stiglo 12 prijava protiv šest zaposlenih, o čemu je Kurir tada takođe pisao.

Kako Kurir saznaje, studenti arhitekture su besni zbog, kako kažu, sramne reakcije fakulteta i izjava da zaposleni u ovoj ustanovi nisu znali šta se dešava na fakultetu, te i da su saznali tek 4. juna preko društvenih mreža.

– Kako ih nije sramota, većina zaposlenih je znala za te priče! Nekoliko studentkinja je već pokušalo da prijavi profesora, ali su neslavno završile, pa je to upravo razlog zašto je ovako isplivalo u javnost – kaže za Kurir jedna studentkinja.

Prvo istraživanje u Novom Sadu

Trećina studenata doživela uznemiravanje

Prvo istraživanje na temu seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja među studentima i zaposlenima sprovedeno je na Filozofskom fakultetu i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

Prema dobijenim podacima, 30 odsto studenata imalo je iskustvo jednog oblika uznemiravanja i ucenjivanja, dok je tome bilo izloženo oko 10 odsto zaposlenih u ovim ustanovama. Projekat „Bezbednost i poverenje za sve: percepcija problema seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja među studentima i zaposlenima“ sproveden je ove godine. Učestvovalo je oko 1.150 studenata i 220 zaposlenih.

– Ispitivali smo šest oblika uznemiravanja: verbalno, gde spadaju opaske, predlozi, seksualne aluzije… Onda neverbalno, koje se ogleda u pogledima, pokretima, simuliranju radnji. Tu je zatim fizičko uznemiravanje: neprimereni dodiri, uspostavljanje neželjenog fizičkog kontakta, zatim seksualno ucenjivanje, uznemiravanje preko infomacionih tehnologija, i poslednji oblik proganjanje – rekla je za Juronjuz učesnica na projektu doc. dr Bojana Bodroža s Filozofskog fakulteta.

Pokušali smo juče da stupimo u kontakt s profesorom koji je u objavama najviše optuživan za seksualno uznemiravanje, ali on nije odgovorio ni na svoj zvanični mejl na fakultetu, ni na telefonske pozive na brojeve koji su nama bili dostupni.

Vandalizam u Novom sadu na klisi, batinaši tukli koga su stigli (VIDEO) POLICIJA REAGOVALA POSLE POLA SATA“SRAMOTA“

BONUS VIDEO… SUDJENJE „UZIVO“ VESTACI UNISTILI DOKAZE NA „NOZU“, SA KOJIM JE IZBODEN RADOVIC ALEKSANDAR.

…….

………

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

92 − = 88

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)